Cookies

Assange actieve vader

teruggewonnen van Wayback Machine Archive.org
bijlage bij: https://joepzander.wordpress.com/2010/12/09/julian-assange-verneukte-papa/
dec JAN JUL
Previous capture 19 Next capture
2010 2011 2012
3 captures
19 jan 11 – 15 sep 11
Wordt vervolgd: Julian Assange (Waarschuwing, lang blog!)
aanbevelen 54 Waarschuw de redactie
dinsdag 7 december 2010 17:55 door Het Triumviraat
Tags: wikileaks, julian assange, zweden, feministen, censuur, verkrachting, interpol
PaulJulian Assange de hoofdredacteur van de klokkenluiderswebsite Wikileaks wordt door de rechtse Amerikaanse pers uitgemaakt voor alles wat maar vuil en verachtelijk is: verkrachter, moordenaar, terrorist, communist (Volgens mij is laster strafbaar, maar ja, het zal wel onder vrijheid van meningsuiting vallen). Hijzelf en zijn familie en zijn advocaten worden bedreigd met de dood (wat volgens mij strafbaar is, maar het zal ook wel onder vrijheid van meningsuiting vallen). Assange wordt internationaal gezocht en zijn website wordt van alle kanten aangevallen, maar wat heeft ie nou eigenlijk gedaan?
Ik heb even het Internet afgestruind op zoek naar informatie en dit zijn mijn bevindingen:
Julian Assange was een hacker die veroordeeld is voor het inbreken in computersystemen. Zijn straf was mild omdat hij geen schade aanrichtte, maar de zaak leidde wel tot het einde van zijn relatie met de moeder van zijn kind. Er volgde een langdurig gevecht om medezeggenschap en toegang tot het kind, waardoor Assange zijn zoon pas op negenjarige leeftijd terugzag. Deze zaak wordt gezien als één van de factoren in zijn wantrouwen tegen overheden. Hij werd een rebel die streed voor de rechten van ouders en was in 2006 één van de initiatiefnemers voor de website Wikileaks. Het doel van Wikileaks is het bewerkstelligen van meer open vormen van regeren. Door het publiceren van de vuile was hoopt Wikileaks dat de huidige ondoorzichtige politiek en staatsmacht wordt vervangen door een overheid die niets te verbergen heeft.
Wikileaks breekt niet in, spioneert niet en steelt geen gegevens; daarentegen publiceert de site informatie over grote en kleine misstanden welke wordt aangeleverd door derden. Met andere woorden Julian Assange is geen spion en het publiceren van vertrouwelijke documenten in de pers valt in de meeste geciviliseerde landen onder de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting. Zelfs Bush en kornuiten riepen niet op tot het vermoorden van de Amerikaanse burgers die vertrouwelijke gegevens over de diensttijd van Bush publiceerden of de geheime documenten over de leugens rond de oorlog in Irak. In het verleden kreeg Wikileaks veel lof voor het publiceren van informatie over moordpartijen in Kenia, georganiseerd door politici, of over het dumpen van gif in West-Afrika door ons aller vrind Trafigura (weet u nog wel) die het uitlekken van nieuws over die misdaad met alle middelen probeerde te voorkomen. Over het algemeen was Wikileaks tot dit jaar een gevierde voorvechter van de waarheid welke enkel in ondemocratische landen (China, Birma, Iran, noem maar op) verboden was.
Dat veranderde toen Wikileaks documenten in handen kreeg die door een Amerikaans soldaat en IT specialist, Bradley Manning, van het net waren gelicht. Manning zit nu in het gevang in afwachting van een rechtszaak. Wikileaks publiceerde uit de documenten van Manning de nu beroemde video van het doodschieten van twee Reuters verslaggevers in Bagdad door Amerikaanse militairen. Later volgden vele documenten over de toestand in Afghanistan. Het was op dat moment dat de regering van de VS begon met de het liedje over alle levens die het publiceren van zulke documenten in gevaar zou brengen en tegelijkertijd probeerde men Assange’s bewegingsvrijheid in te perken. Wikileaks heeft echter altijd zijn informatie geredigeerd om geen namen bekend te maken die onschuldige mensen in gevaar zouden kunnen brengen. Dick Cheney deed dat wel en zijn chef staf Scooter Libby werd daarvoor dan ook tot 30 maanden gevangenis veroordeeld (Gelukkig schold W Bush die straf meteen kwijt, want zo doen we dat met zware criminelen).
Nog geen maand na de publicatie van de documenten over de Afghaanse oorlog dook Assange op in Zweden en vroeg een Zweeds paspoort aan. De grote persvrijheid in Zweden, deed Wikileaks besluiten zijn servers naar dat land te verplaatsen. Assange was de gast van een Zweedse juffrouw. Een leidende figuur in de organisatie van christelijke socialisten (Ik dacht altijd dat die twee elkaar uitsloten, maar ik dacht blijkbaar verkeerd), gelieerd aan de sociaal democratische partij van Zweden. Deze feministische juffrouw vond Assange, de koene held, heel interessant. Na een feestje dat ze voor hem gaf op 14 Augustus, hadden de twee sex met een condoom. Tijdens de sex scheurde het condoom en hoewel ze geen onbeschermde sex wilde, liet ze zich door Assange overtuigen om niet te stoppen met het volvoeren van de daad. Na deze nacht schreef de juffrouw via Twitter vol vuur over haar verovering (Het spreekt boekdelen dat juffrouw 1 driftig heeft geprobeerd die berichten later te wissen, alsook de inhoud van haar blog waarin ze zeer verhelderende uitspraken had gedaan over hoe je legaal wraak kan nemen op een ontrouwe minnaar!). Twee dagen later verbleef Assange bij een andere jongedame betrokken bij dezelfde organisatie met wie hij ook sex had. Aanvankelijk was dat met condoom, maar de volgende ochtend ook zonder en hoewel juffrouw nummer twee dat liever niet had, stemde ze erin toe. Zij schreef SMSjes aan haar vriendinnen over haar romantische nacht.
Juffrouw 1, juffrouw 2 en Julian Assange
Juffrouw 1, feministe, juffrouw 2, groupie, en Julian Assange, het doelwit.
Tot zover was er niks aan de hand, maar toen gebeurde het dat juffrouw 1 hoorde dat haar held twee dagen na hun zwoele omarming het had gedaan met een ander. Juffrouw 1 zocht juffrouw 2 op en overtuigde haar naar de politie te gaan om Assange eens goed terug te pakken. De twee maakten, naar eigen zeggen, melding van verkrachting door Assange, maar zonder een criminele aanklacht in te dienen (dit kan in Zweden, als zelfbescherming tegen het indienen van een valse aanklacht), met de motivering dat het hen enkel te doen was om Assange te dwingen een SOA test te ondergaan. De politie schakelde echter de dienstdoende officier van justitie in die zonder de getuigen gehoord te hebben een aanklacht wegens verkrachting registreerde en de arrestatie van Assange gebood. Juffrouw 1 stapte volgens een plan besproken via SMS met jufforuw 2 naar de pers met de mededeling dat Assange werd verdacht van verkrachting en de officier van justitie bevestigde dit hoewel dat tegen de regels is. Zes uur later werd deze aanklacht door de vaste officier van justitie ingetrokken, omdat er geen grond voor was. De dames hadden benadrukt dat het ging om wederzijdse toestemming voor sex en dat Assange geen verbaal of fysiek geweld had gebruikt. Assange was door de politie gehoord over de zaak. Zijn advocaat informeerde specifiek bij de officier van justitie of zijn cliënt een reisbeperking had, wat op dat moment niet het geval was en Assange wiens aanvraag voor een Zweeds paspoort inmiddels was afgewezen, vertrok naar elders.
Wat er toen gebeurde is niet helemaal duidelijk maar de advocaat Claes Borgström bemoeide zich met de zaak. Nu moet u weten dat Borgström de meest exclusieve advocaat van Zweden is en een politiek zwaargewicht binnen de Sociaal-democratische partij. Hij was tien jaar de emancipatieombudsman van Zweden en is nog steeds woordvoerder van de partij in vrouwenrechtsaangelegenheden. Borgstöm heeft een praktijk samen met de ex-minister van justitie en zij vertegenwoordigen normaal toppolitici en zware criminelen (als u daar een onderscheid tussen wilt maken). Om de één of andere reden werd Borgström dus betrokken bij deze tamelijk onbelangrijke zaak. Hij wist de aanklacht hernieuwd te krijgen, opgewaardeerd tot verkrachting en geplaatst onder een speciale aanklager, zijn vriendin en mede-feministe Marianne Ny. In de redenering van Borgström was te toestemming van de juffrouwen om sex te hebben met Assange op voorwaarde van condoomgebruik en het feit dat Assange ze wist om te praten/verleiden om voor hem een uitzondering te maken viel derhalve te rubriceren als onwettige overreding, wat de sex maakte tot seksuele molestering wat weer valt te beschouwen als verkrachting (althans onder de Zweedse wet zoals Borgström en Ny die willen zien).
De speciale aanklager liet een arrestatiebevel uitgaan voor Assange, overigens zonder Assange of zijn advocaten van de inhoud van de aanklacht op de hoogte te stellen. De aanklager schakelde bovendien Interpol en Europol in om met de allerhoogste prioriteit Assange op te sporen en te arresteren. Dat lijkt wat erg extreem voor een geval waarin men iemand horen wil over onwettige overreding (zulke “most wanted” etiketten zijn gewoonlijk gereserveerd voor zware criminelen), vooral aangezien Assange via zijn advocaten gewoon bereikbaar was voor commentaar en zonder meer via videoconferentie gehoord kon worden vanuit zijn verblijfplaats in Engeland. De Zweedse aanklager was daarin echter niet geïnteresseerd, Assange moest gearresteerd worden en aan Zweden uitgeleverd. Het eerste arrestatiebevel uit Zweden werd door de Britse politie op formele gronden verworpen, Assange werd vandaag door Scotland Yard gehoord naar aanleding van het tweede arrestatiebevel en onder arrest gesteld
Ik kan alle bronnen, Zweeds en anderszins, niet verifiëren. Ik ken noch Assange, noch de juffrouwen en dus is het best mogelijk dat Assange een sociaal-gehandicapt haantje is die ongegeneerd misbruik maakt van zijn heldenstatus om onschuldige Zweedse blondines in bed te krijgen, maar dat is niet illegaal (althans niet voor zover ik weet; Borgström denkt er anders over). De geweldige tamtam die desondanks hierover wordt gemaakt geeft wel zéér sterk de indruk politiek gemotiveerd te zijn, zoniet door de VS dan wel door de Zweedse feministen die een high-profile rechtszaak willen gebruiken om jurisprudentie te scheppen in Zweden dat sex met wederzijdse toestemming tot verkrachting kan worden bestempeld door justitie. Assange wil niet uitgeleverd worden aan Zweden omdat dat land in het verleden al “terrorisme verdachten” zonder meer aan de VS heeft overhandigd. Om de één of andere reden heeft hij niet de verwachting dat de Amerikaanse justitie met hem even coulant zal omspringen als met Scooter Libby. Indien de Amerikanen hem bestempeld kunnen krijgen als terrorist, kan hij worden vastgehouden voor onbepaalde tijd.
In de tusentijd ligt de website van Wikileaks zwaar onder vuur. De site wordt voortdurend elektronisch aangevallen, onbereikbaar gemaakt doordat internet hosts de site van hun servers verwijderen, de domeinnaam is afgesloten, en verschillende bedrijven betrokken bij de financiering van de site hebben om verschillende drogredenen hun medewerking ingetrokken. Iedereen die Wikileaks steunt wordt tot de vijand gerekend. We zien het ware gezicht van de ondoorzichtige en repressieve staatsmacht. Tegelijkertijd is het zogenaamde Streisand effect opgetreden. In respons op de aanvallen op Wikileaks zijn honderden mirrors opgezet op het Internet en de informatie is verspreid naar meer dan 100 000 gebruikers die gezamelijk de site in de lucht houden. Er is daadwerkelijk sprake van de eerste echte digitale oorlog. Op het moment ziet het er naar uit dat enkel het stilleggen van het complete internet Wikileaks kan verslaan.
Samenvattend: Julian Assange is geen spion, geen moordenaar en is niet veroordeeld als verkrachter. Hij is beschuldigd van een vergrijp dat volgens de Zweedse wet als een bepaalde vorm van verkrachting zou kunnen gelden, en wordt naar aanleiding daarvan gezocht om gehoord te worden. Hij is niet Zweden ontvlucht aangezien hij op het moment van zijn vertrek niet gezocht werd. De opnieuw geopende zaak en de geweldige ophef eromheen zijn politiek gemotiveerd. Het publiceren van vertrouwelijke documenten valt onder de persvrijheid zowel in Zweden als in de VS en derhalve kan men Assange daarvoor niet aanpakken. De aanvallen op Wikileaks zijn niets minder dan illegale pogingen het internet te censureren en de consequenties hiervan zullen verstrekkend zijn. China, bijvoorbeeld, wrijft zich al in de handen bij de gedachte dat de VS, die zich immer opwerpen als kampioenen van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting, zelf hun idealen en plein public gaan vertrappen; dat degenen die het internet opgezet hebben als een open forum, zelf het voortouw zullen nemen om het tot een tweederangs soort kabeltelevisie te maken; gesloten, gecontroleerd en niet gratis.
Toon gerelateerde artikelen
Dit bericht maakt deel uit van de groep(en)
Bloggers in het Buitenland
Politiek
WIKILEAKS
Volgend artikel in dit blog
54reacties Volg reacties met RSS aanbevelen Waarschuw de redactie Je moet inloggen om het bericht in een van je groepen onder te brengen Attendeer je vrienden Delen op nujij.nl Delen op ekudos.nl Delen op del.icio.us
Avatar van antoinette duijsters antoinette duijsters 07-12-2010 18:10
Wie zich zelf goed te kijk zet is het zogenaamde vrije westen. De VS voorop.
Avatar van BarbaraJansma BarbaraJansma 07-12-2010 18:16
Erg goed verhaal, en ja, de ‘vrijheid’ gaat in modder gekleed.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 07-12-2010 18:35
@Antoinette & Barbara,
Erg snelle lezers, alletwee. Het zou voor de VS moeilijk zijn Assange veroordeeld te krijgen in de VS. De verkrachtingszaak in Zweden komt dus zeer gelegen, omdat het zowel ervoor zorgt dat Assange vast komt te zitten, als is het maar in voorarrest, en tegelijkertijd wordt zijn reputatie grote schade aangedaan.
Avatar van Aad Verbaast Aad Verbaast 07-12-2010 18:36
Naast wikileaks zet de VS zichzelf nog nadrukkelijker in haar hemd door de paranoide reacties er op.
Wat een bende maken ze er van.
P.S. en ja, het was wel wat lang.. :-0
Avatar van Zelfstandig journalist Zelfstandig journalist 07-12-2010 18:36
Goed speurwerk. Veel wordt nu duidelijk.
Avatar van Drive South Drive South 07-12-2010 18:39
Lang blog (valt wel mee eigenlijk) maar bondige samenvatting.
Avatar van LNB LNB 07-12-2010 18:59
Helaas is mijn eerste reactie hier door de moderator verwijderd. We weten inmiddels allemaal wel hoe dit werkt bij de Volkskrant/Persgroep.
Avatar van BertWillems BertWillems 07-12-2010 19:06
Wel een zeer informatief blog (prijsnominerend zou ik zeggen, al weet ik niet welke prijs). Dacht al zoiets.
Die Borgström is dus niet de verdediger van Assange (dacht ik even vanwege geld), maar van juffrouw 1 en 2, en de vraag is dan dus wie hem betaalt. Het stinkt. En het kost wat, maar helpt op termijn de goede zaak.
PS: op een totaal ander niveau vraag ik me zomaar af: hoe gat het Ceesincambodja?
Avatar van őszibarack őszibarack 07-12-2010 19:27
Goed geschreven artikel.
(Ik heb elders al meerdere uitgebreidere commentaren geplaatst, ik hou het bij bovenstaande.)
Avatar van Blutch1 Blutch1 07-12-2010 19:29
Mij is nog niet duidelijk op welke gronden de VS uitlevering eist.
Avatar van On Yer Bike On Yer Bike 07-12-2010 20:35
Goeie samenvatting, zeker met dat voorbehoud: “Ik kan alle bronnen, Zweeds en anderszins, niet verifiëren.”
Dit is dus de eerste echte digitale oorlog die ‘ons’ internet aangaat. Ik hoop dat ‘we’ hem winnen, maar ben bang van niet. Het is dus zaak die Wikileaks-site op de een of andere manier in de lucht te houden en die onthullingen te laten doorgaan. Met of zonder een Assange op vrije voeten.
De VS hebben helemaal nog geen uitlevering geëist, volgens mij. Ze houden zich voorlopig afzijdig. Na verloop van tijd kunnen ze met een verzoek tot uitlevering komen om hem te ondervragen, bijvoorbeeld omdat hij Amerikaanse staatsburgers in gevaar heeft gebracht.
Ik denk dat het met die schade die Assange ondervindt wel meevalt. Iedereen ziet toch dat dit geen verkrachting is. Zijn de feministes in Zweden zo goed georganiseerd en machtig?
Avatar van Blutch1 Blutch1 07-12-2010 21:08
www.depers.nl/buitenland/52996…
Avatar van Helena Helena 07-12-2010 22:32
uitstekende samenvatting!
En nee ik vind het niet te lang. Het leest namelijk ook vlot !
zogenaamde kunstenaar Fred van der Wal vindt dat Assange : een verrader is. Dertig jaar opsluiten, minimaal, liever de doodstraf
ik hoop maar dat Fred dit niet meent.
Hij plaatste deze reactie onder het blog van VKWatch
www.vkblog.nl/bericht/359352/W…
Avatar van Dirk Poot Dirk Poot 07-12-2010 22:54
Lijkt lang, maar het is een goed onderbouwd verhaal dat bovendien zeer lezenswaardig is!
Avatar van Glaswerk Glaswerk 08-12-2010 00:23
@Paul: Goed verhaal.
Avatar van Hans de Koning Hans de Koning 08-12-2010 02:53
Uitstekend verhaal, of nee: verslag. Lang? Wat is lang? Goed Nederlands, feiten op een rijtje, betoog zit logisch in elkaar. Mag ik er uit citeren?
Avatar van Apiedapie Apiedapie 08-12-2010 03:41
Interessant en vol feiten/gegevens die ik nog niet wist.
Avatar van hanspy hanspy 08-12-2010 03:53
Mooi uitgezocht,Geeft mij alleen maar het gevoel wat ik al had.Een opgezette akt om hem en zijn site zwart te maken.(regie USA)
Nu maar wachten wanneer al die priesters op de internationale opsporings lijsten komen!!
Want goed doen, doet goed volgen!!
Maar ik hoop dat Wiki, en van mij mogen er meer van zulke sites komen, lang blijven bestaan en meer openheid geven over onze wereld politiek.
Avatar van cor verhoef cor verhoef 08-12-2010 04:48
Paul, ik geloof niet dat de de hoofdrolspelers binnen de wereldpolitiek het whistle blowers fenomeen Wikileaks, en wellicht later nog andere sites, ooit kunnen stoppen. De geest is uit de fles. Ze kunnen Assange voor altijd opsloten maar weten dondersgoed dat er talloze anderen staan te trappelen om de fakkel over te nemen.
Subliem blog Paul!
Avatar van alib alib 08-12-2010 05:55
Wel een beetje vreemd toch dat over de achtergrond (feiten, geschiedenis) van de vermeende verkrachting helemaal niet wordt bericht in de media?
Tja, een haantje is Assange wel natuurlijk.
En niet echt sociaal intelligent.
Om het maar eens zwakjes uit te drukken.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 07:19
Wow, ik had niet zoveel reacties verwacht. Ik dacht dat die hele zaak eigenlijk weinig mensen interesseerde.
@Aad,
Ik weet niet hoe de internationale diplomatie werkt, maar ik denk dat een wat meer onderkoelde reactie die het belang van de ambassade telegrammen zou bagatelliseren (want grote verassingen ziten er tot zover niet bij, zeg nu zelf) de Amerikanen meer goed had gedaan. Het is evenwel de binnenlandse opinie die door extreem rechts wordt bespeeld om Obama in een kwaad daglicht te stellen die de overspannen reacties uit Washington verklaard.
@Z.J.
Ik wilde zelf vooral weten hoe de vork nu precies in de steel zit. De openheid van het Internet blijkt daarbij goed te helpen.
@Drive North,
Ik vraag me alleen af waarom de details die allang op het internet circuleren (al is het dan in het Zweeds en Engels) niet worden opgepikt elders.
@LNB,
Dan zal je wel iets geschreven hebben dat niet door de beugel kon.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 07:28
@Bertus,
De indruk die ik krijg is dat Borgström deze prestigieuze zaak wil gebruiken ter meerdere eer en glorie van hemzelf (Hij heeft dat in het verleden ook gedaan). De Zweedse feministen hopen de zaak te gebruiken om de definitie van verkrachting in de wet nog verder te verwijdden, zodat alle sex tussen man en vrouw in theorie als verkrachting bestempeld kan worden ook als geen van beiden aangifte doet.
@Özsi,
Bedankt
@Blutch,
De VS hebben nog niet om uitlevering gevraagd, maar de zaak tegen Assange betekend dat ie voorlopig geen kant op kan, dat ie als sexueel monster zwartgemaakt kan worden en dat de VS ruimschoots de tijd heeft om een beschuldiging te formuleren op grond waarvan Assange uitgeleverd kan worden (Maar het liefst zien ze hem natuurlijk in een Zweedse cel verdwijnen; een rechtszaak in de VS zou van hem weer een held maken.)
@On yer fiets,
De feministen zijn in Zweden zeer machtig omdat de sociaal-democratische partij het feminisme omarmd heeft om zo een brede steun in de samenleving te behouden. Ik schrijf daar nog wel eens een apart blog over.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 07:41
@Helena,
Fred zou in Zweden allang in de cel zitten.
@Dirck,
Met de onderbouwing valt het wel mee. Ik heb al de sites er niet onder gezet (de meesten hier lezen toch geen Zweeds).
@Glas,
Is het niet opmerkelijk dat de juffrouwen de openbaarheid wilden gebruiken om Assange te beschadigen, maar dat dezelfde openbaarheid (van alles wat ze zelf over hun verhouding met Assange op het internet hadden gezet) hun aantijgingen ontkrachten.
@Hans,
Citeren mag, als ik daarna maar niet de geheime dienst aan de deur krijg.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 07:49
@Apie,
Dan heeft het blog zijn doel bereikt.
@Hans2,
Je kan zelf bijdragen door Wikileaks documenten te downloaden en te publiceren als Wikileaks zelf omver wordt gehaald.
@Cor,
Ik zie het niet zo optimistisch. Ik voorzie dat de waarheidsvinding in afzienbare tijd weer terug is in achterkamertjes met stencilmachines.
@Alib,
Volgens zijn zoon is Assange hopeloos in zijn relaties met het andere geslacht, een echte nerd. Ik denk dat de informatie over de toedracht niet in de kranten komt omdat die afkomstig is van een aanklacht welke officieel vertrouwelijk is en van de persoonlijke internet communicatie van de juffrouwen die door hen gewist is (al bestaan er nog kopieën van, zoals er van alle informatie op het net back up kopieën te vinden zijn).
Avatar van Ger Blog Ger Blog 08-12-2010 08:23
Tja, je schrijft dus:
“Het spreekt boekdelen dat juffrouw 1 driftig heeft geprobeerd die berichten later te wissen, alsook de inhoud van haar blog waarin ze zeer verhelderende uitspraken had gedaan over hoe je legaal wraak kan nemen op een ontrouwe minnaar!).”
Prima, laat maar zien die Twitterberichten en het blog. Kortom, zolang je niet met bewijzen komt die je woorden staven, heeft je verhaal geen waarde.
Al wekenlang wordt er over van alles en nog wat geschreven, maar bronnen komen om de een of andere reden maar niet boven drijven. Zo is – althans voor mij – nog steeds onduidelijk waarvan Assange in detail verdacht wordt. Goed, je schrijft erover maar elke bron ontbreekt.
Avatar van paco painter paco painter 08-12-2010 08:25
Sterk blog!!!! Mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik! Overigens begin ik steeds mer begrip te krigen voor de Moslim manier van denken over Amerika. The American dream: prijs op iemands hoofd zetten, verkrachting regelen, executeren maar.
Avatar van cor verhoef cor verhoef 08-12-2010 09:25
@Ger Blog,
Paul vermeldde al dat alle bronnen die hij raadpleegde in het Zweeds zijn. Spreek je Zweeds? Zo niet dan heb je dus niets aan die bronnen. Spreek je wel Zweeds, vraag hem dan even om die bronnen alsnog te plaatsen.
Lezen is ook een vak he?
Avatar van Ger Blog Ger Blog 08-12-2010 09:51
@Cor
Dankzij ‘Google translate’ hoeft gelukkig niemand meer Zweeds te kennen.
Ik lees bijvoorbeeld hierboven bij 07:49:
“al bestaan er nog kopieën van, zoals er van alle informatie op het net back up kopieën te vinden zijn.”
Kom maar op met het bronmateriaal.
Avatar van cor verhoef cor verhoef 08-12-2010 10:25
@Ger,
Heb je weleens iets gelezen wat door Google Translate naar het Nederlands vertaald is. Daar wordt je dronken van. Het is afgrijselijk. Elk woord wordt ongeacht context letterlijk naar het meest voor de hand liggende equivalent vertaald, met alle, vaak lachwekkende gevolgen van dien.
Maar goed, wanneer jij denkt daarmee uit de voeten te kunnen, ga ik ervan uit dat Paul later op de dag wel links zal plaatsen en zul je wellicht kunnen concluderen dat Paul’s vertaalwerk van een beter niveau is dan dat van Google.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 10:28
@Ger,
Nou, om te beginnen kan je hier de blog cache lezen met Tweets van juffrouw 1 waarin ze helemaal niet negatief doet over Assange (na de eerste “verkrachting”): www.samtycke.nu/doc/AnnaArdin_…
Hier is een cache van juffrouw 1’s blog waarin ze ingaat op een 7 stappen plan voor legale wraakneming op ontrouwe minnaars: annaardin.wordpress.com/2010/0…
En hier is een pagina in het Engels die linkt naar de bovenstaande bronnen en meer: radsoft.net/news/20101001,01.s… de berichten zelf zijn in het Zweeds maar de schrijver geeft een vertaling.
@Paco,
Als het een samenzwering was, dan is juffrouw 2 met zekerheid de geheim agent, de honey trap.
@Cor,
Zie boven, maar er is heel veel informatie te vinden voor wie zoekt.
Avatar van Catharina Anna Maria van Vliet Catharina Anna Maria van Vliet 08-12-2010 10:40
M.a.w, in Nederland zou hij er nooit voor vervolgd kunnen worden.
Maar goed ik verbaas me vooral over de woede van de VS. Ze laten hun ware gezicht wel heel schaamteloos zien. En ook hoe ver hun boze arm rijkt…..
Zo zo Julian brengt Amerikaanse levens in gevaar…….. zou het kunnen zijn dat ze dat zelf doen?
Avatar van martin martin 08-12-2010 11:31
Paul mooi geschreven. Toch werkt zo’n aanpak alleen als er basis is of te maken is voor zwartmaken.
Dat verontrust me: dat er nog steeds stelselmatig over verkrachting wordt gesproken; dat er nog steeds hooggeleerde heren zijn die het schandalig vinden dat WL 250.000 cables op zijn site heeft gezet (was het maar waar); dat er mensen zijn die openheid over de diplomatieke machinaties rond klimaat vergaderingen, oorlogen etc. gevaarlijk vinden en die daden zelf veel minder als probleem zien; en dat de inhoud zo snel naar de achtergrond kan verdwijnen en een soort amateur psychotherapie op iemand kan worden losgelaten.
Nu is het Assange over een half jaar is het weer een ander of iets anders waar het bij gebeurd.
Avatar van Blacksmoker Blacksmoker 08-12-2010 11:54
Goed stuk, zet wat punten op de I. Ik vind het waarlijk beangstigend om te zien dat al onze democratieën niet anders blijken te zijn dan dictaturen waar democratie voor de vorm wordt aangehangen om ons tevreden te houden. Wat vallen onze macht hebbers door de mand. Vrijheden als doekje voor het bloeden.
Wikileaks wordt ondertussen gehost door Xs4all in Nederland. Zelfs geen stijl heeft een mirror. De lekken gaan door, leve het internet.
Bevrijd Assange, bevrijd het woord!!
Avatar van liefdevoll liefdevoll 08-12-2010 12:02
ha goede, meteen toegehapt…sara palin kan mijn heilige kruis kussen als ik haar tegenkom…wedje maken dat ik de mens zo gek kan krijgen…
Avatar van peterus peterus 08-12-2010 12:26
Het spijt me dat ik het moet zeggen maar je tweede deel van je verhaal waarin we uitgelegd krijgen dat de twee vrouwen die hem aanklagen eigenlijk niet deugen (dat hoor je wel vaker over vrouwen die seks hebben gehad met belangrijke mensen), vind ik meer geschikt voor Privé en Story dan voor een analyse van de betekenis van de publicatie van diplomatieke documenten door Wikileaks. Dit is pas echte achterklap en roddel zoals bekend uit landen waar geheime diensten de lakens uitdelen.
Nee, ik wil niet de dood van Assange zoals sommige politici in de VS roepen. Elk land van de wereld heeft rare onderbuik politici kijk maar Nederland! Je zou toch niet willen dat bloggers in andere landen de uitspraken van deze rare onderbuik politici serieus het beeld van ons land laten bepalen?
Ik begrijp dat de VS de Grote Boeman en Het Kwaad in de wereld vertegenwoordigt maar er is nog geen enkele Noord Amerikaanse instantie die officieel om uitlevering heeft gevraagd van Assange. Ik begrijp zelfs dat de meeste Noord Amerikaanse advocaten een aanklacht tegen Assange over het publiceren van vertrouwelijke informatie weinig of eigenlijk geen kans geven, gezien de meer dan voldoende beschermende wetgeving voor de vrijheid van meningsuiting. Meer nog dan in de EU zo begrijp ik van onze NOS correspondent in Washington.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 12:30
@CAMvV,
Niemand heeft ooit aangetoond dat er iemand is omgekomen als het gevolg van informatie die op Wikileaks werd gepubliceerd, maar de oorlogen van de VS kosten wereldwijd elke dag slachtoffers (ook onschuldige).
@Martin,
Reuters geeft er de draai aan dat het de onwilligheid van Assange was om zich te onderwerpen aan een SOA test die alle problemen veroorzaakten. Persoonlijk twijfel ik sterk aan die lezing gezien de moeite die juffrouw 1 gedaan heeft om uitlatingen die schadelijk voor haar versie zouden kunnen zijn van het Net te verwijderen.
@Smook,
Ik ben ervan overtuigd dat Assange wordt veroordeeld al zal het misschien niet voor verkrachting zijn. De wet aangaande verkrachting is in Zweden zodanig dat enkel het verhaal van het slachtoffer (d.w.z. een vrouw) wordt getest en dat het mogelijk is om daders veroordeeld te krijgen puur en alleen op de getuigenis van het slachtoffer (d.w.z. een vrouw).
@Vol,
Tja, alles voor een reactie niet 😉
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 12:42
@Peterus,
Ik maak geen analyse van de betekenis van de publicatie van diplomatieke documenten door Wikileaks. Ik beschrijf wat er volgens internetbronnen is gebeurd met Assange in Zweden en feit is dat de twee juffrouwen geen enkele blijk gaven van nijd jegens Assange tot het moment waarop ze erachter kwamen dat hij het met beiden had gedaan. Het feit dat juffrouw 1 blogs en Tweets heeft verwijderd die haar verhaal in een ongunstig daglicht kunnen stellen is hogelijk verdacht alsook het feit dat ze naar de politie en de pers zijn gestapt zonder een formele aanklacht in te dienen (zodat ze nooit gedaagd kunnen worden wegens valse aangifte).
Nee, de VS hebben niet formeel om uitlevering gevraagd, dat staat ook niet in mijn stukje, want er ligt nog geen aanklacht tegen hem voor. Er wordt overigens door Republikeinen in de VS onderzocht of Assange op grond van een oude spionagewet kan worden vervolgd, waarmee ze wel een grond voor een uitleveringsverzoek zouden hebben.
Avatar van cor verhoef cor verhoef 08-12-2010 12:46
@Peterus,
De vermeende verkrachtingszaak is het enige waar ze hem op kunnen pakken. Dat leest al snel als “roddel” maar het is de enige hoop van de Amerikaanse overheid. Vandaar.
Verder schrijf je:
= Ik begrijp dat de VS de Grote Boeman en Het Kwaad in de wereld vertegenwoordigt maar er is nog geen enkele Noord Amerikaanse instantie die officieel om uitlevering heeft gevraagd van Assange.=
Nee, gek is dat. Assange heeft geen enkel strafbaar feit gepleegd. Hij heeft geen documenten gestolen, hij heeft niemand omgekocht en ook niet gespioneerd. Wanneer de VS om zijn uitlevering zouden vragen slaan ze tijdens een proces aldaar helemaal een modderfiguur.
Vervolgens schrijf je dit:
= k begrijp zelfs dat de meeste Noord Amerikaanse advocaten een aanklacht tegen Assange over het publiceren van vertrouwelijke informatie weinig of eigenlijk geen kans geven, gezien de meer dan voldoende beschermende wetgeving voor de vrijheid van meningsuiting.=
Precies. Dus blijft alleen de vermeende verkrachting over waar een luchtje aanzit van heb ik jou daar.
Hence this blog. Verder nog vragen?
Avatar van Ger Blog Ger Blog 08-12-2010 12:48
@Paul & Cor
Bedankt voor de links. Nu wordt het inzichtelijker.
De cache (twee link) werkt overigens niet.
Google Translate is het handigst te gebruiken door de tekst naar meerdere talen te vertalen. Dan is er best uit te komen. Maar het klopt dat als het naar het Nederlands vertaalt, er vaak onduidelijkheden tevoorschijn komen.
Avatar van peterus peterus 08-12-2010 12:50
@Paul Nijbakker
Ik beweer niet dat Wikileaks ervan beschuldigd kan worden dat het de dood van wie dan ook op zijn geweten heeft.
Ik begrijp je reactie op mijn reactie dus niet.
Avatar van galadriel galadriel 08-12-2010 12:51
bedankt voor dit blog, maakt veel duidelijk van wat ik nog niet wist!
AB
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 13:13
@Ger,
Wat gek de links openen in mijn browser normaal. Ik kan er een screenshot van maken, voor het geval de cache ook wordt gewist.
@Peterus,
Die reactie was ook niet aan jou gericht maar aan Catharina Anna Maria van Vliet. Mijn antwoord op jouw reactie staat eronder met @Peterus erboven.
@Gala,
Ik was best bereid te geloven dat Assange een sex offender was; ik had eerst nauwelijks van hem gehoord. Ik wilde ook meer weten en viel van de ene verbazing in de andere toen ik op zoek ging naar informatie over de zaak. In Zweden spelen er op de achtergrond een heleboel dingen mee; de zaak is politiek, en al is de inmenging van de VS onwaarschijnlijk, ze profiteren er wel van.
Avatar van peterus peterus 08-12-2010 13:28
@Paul Nijbakker
Ik vind het uiterst verdacht dat twee vrouwen al in het beklaagdenbankje staan dank zij internationale roddel. Het verhaal wordt nog verdachter door zijn absurde details over gescheurde condooms.Dat zegt ook wat over de roddelaars.Het lijkt me veel verstandiger de rechtszaak af te wachten. Hoewel ik geen aanhanger ben van het Zweedse model, heb ik nog wel vertrouwen in de Zweedse rechters.
Maar ook al zou A. een verkrachter zijn dan nog verdient Wikileaks een nadere analyse van de betekenis daarvan voor de internationale politiek, de internationale diplomatie, de vrijheid van meninsguiting en nieuwsgaring.
De betekenis van Wikileaks overstijgt het lot van zijn eigen oprichters en medewerkers.
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 14:30
@Peterus,
Je noemt het roddel maar de details als het gescheurde condoom komen uit het politierapport over de “melding” van de juffrouwen dat bij de krant Aftonbladet terecht is gekomen.
Avatar van Gus Bolden Gus Bolden 08-12-2010 14:43
Paul, ik ben blij dat je het allemaal hebt uitgezocht en boven tafel brengt in heldere bewoording.
Dingen die ik toch niet ècht lees in de kranten. Grote misser voor…de kranten. Thanks!
Avatar van martin martin 08-12-2010 15:01
Ik werd gevraagd voor medewerking aan een artikel over wikileaks. Er is niets van gekomen. Het was ook zo’n artikel met Assanges jeugd, zijn vreemde manier van doen etc. Ik had wel degelijk wat gehad aan wikileaks.
Avatar van Dravin Dravin 08-12-2010 15:02
Hier kan je klachen bij VISA over hun blokkering van Wikileaks
www.icscards.nl/nlicportal/nli…
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 08-12-2010 15:35
@Gus,
Er is in Zweden momenteel een hevige discussie gaande over dit soort verkrachtingszaken met aan de ene zijde de feministen die een zo wijd mogelijke interpretatie van de wet willen en anderzijds mensenrechtenactivisten die willen voorkomen dat onschuldigen vooroordeeld woren. De Assange zaak wordt een test case voor eventuele nieuwe interpretatie van de wet (dat is de opdracht van de speciale aanklager Marianne Ny).
@Martin,
Assange heeft zijn persoonlijkheid tegen in deze zaak.
@Dravin,
Ik heb geen credit card, ik vertrouw die instellingen voor geen cent (vooral niet als het mijn cent is).
Avatar van Hans Bloemhof Hans Bloemhof 08-12-2010 15:55
Fijn om alles eens even op een rijtje tot me te kunnen nemen.
Zeer verhelderend, dank je wel.
Avatar van sprakeloos sprakeloos 08-12-2010 22:17
Het blijft intrigeren, volgens mij spreken we over tien jaar over de tijd voor en de tijd na WikiLeaks, gelijk 9/11
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 09-12-2010 07:24
@Hans,
Ik acht het niet uitgesloten dat de details gaan veranderen onder invloed van de advocaten. Een omineuze uitspraak van Claes Borgström tegenover een Zweedse verslaggever over de hernieuwde aangifte van verkrachting, terwijl juffrouw 1niet van verkrachting repte, was “maar zij is dan ook geen advocaat”.
De lezing van Borgström is nu volgens de berichten dat Assange juffrouw A tegen haar wil heeft gedwongen tot sex zonder condoom (hetzelfde feit anders geïnterpreteerd) en dat hij juffrouw 2 in haar slaap heeft verkracht (ook een andere omschrijving voor hetzelfde feit).
@Sprakeloos,
“The truth will set you free”, zeggen de Amerikanen. Dat klinkt nu net zo cynisch als “Arbeit macht frei”.
Avatar van VSp VSp 10-12-2010 09:40
Goed stuk! Leest als ‘The Girl Who Kicked the Hornest Nest’. Triest dat de auteur zo vroeg is overleden. De ‘Assange story’ had koren op zijn molen kunnen zijn.
Avatar van Pilgrimheart Pilgrimheart 10-12-2010 11:42
Als je Wikileaks wilt steunen:
www.avaaz.org/nl/wikileaks_pet…
Avatar van Paul Nijbakker Paul Nijbakker 10-12-2010 11:58
@VSp,
Dit vraagt om een vervolg.
@Pilgrim,
Ik wil wel tekenen, maar ik wil niet automatisch lid worden van een beweging die ik niet ken.
Inloggen is verplicht om je commentaar achter te laten.
Je commentaar
Profielfoto Het Triumviraat
Het Triumviraat
Woonplaats: Suomi, Siam, Insulinde
Een driemanschap van middelbare heren, uit hetzelfde middelmatige dorp, van dezelfde middelbare school, gemiddelden van de generatie X; alledrie thans heerlijk woonachtig in het buitenland, driewerf werkzaam in niet-Nederlandse organisaties, en inmiddels met een trio niet-Nederlandse levenspartners aan hun zijde. Gedrieën beheren zij dit blog tot leringhe ende vermaeck des volks.
Man, 46 jaar
Je naam
Je emailadres
Niet verplicht
Je boodschap
Je boodschap moet minstens 5 en hoogstens 1500 tekens bevatten
Please type this word backwards: onez
Favorieten van Het Triumviraat
View -Caramba- Aad Verbaast alib Antoinette Duijsters Apiedapie assyke Barbara Jansma Bart BC Blacksmoker Brynnar Aristeranthropos Buckt Catharina Anna Maria van Vliet ceesincambodja De Stripman DeKoeleAnalyticus djengizkhan ekkersx Eksteroog Ely de Waal extranjero Flo Frans Muthert galadriel Geroma ghijsa Glaswerk Graaf Geo Hemelschraag Grutte Pier Gus Bolden Hans de Koning Helena Henk Daalder hiraeth Hugo Stephan – VERBRUGH iers_dagboek Ina Dijstelberge Jaap van Nieveld Goudriaen jbourbon jeetjemina johanna_nouri jokezelf Joostx juliaveldmanc kiev Kik. kretzsch kuifje simon lebonton Linda Morgan Marcus Lucas Marjelle MARTIEN Mathijs Hendrix Me.myself.and.i meneer_opinie NicoA Noud Hovius Oliphant On Yer Bike paco painter pas_ivy Pilgrimheart prometheus-d. Rein-john Scholtens rené louman Rene Scheffer Robert Kruzdlo Roland Danckaert Selma Siegfried Bok Simen Vrederat solvejg sprakeloos svara thrammy tomaso_agricola trektocht vandyke VolkskrantWatch Wattman wltr zelfstandig_journalist zusenzo
Groepen
! Fotografie
! Fotografie
Opgericht door Glaswerk op vrijdag 1 oktober 2010 20:09, 47 leden
Heb je een foto die je graag wilt delen met anderen? Word dan lid van de groep ! Fotografie.
A-religie
A-religie
Opgericht door victor50 op maandag 25 mei 2009 15:40, 29 leden
Het geluid van religies klinkt steeds harder… Bijdragen aan het analyseren en tegengaan van dit verschijnsel zijn hier welkom.
Anekdoten Allerlei..
Anekdoten Allerlei..
Opgericht door aadverbaast op maandag 29 juni 2009 22:50, 28 leden
Uit het leven gegrepen. Destillaat van het leven met een knipoog.
Bloggers in het Buitenland
Bloggers in het Buitenland
Opgericht door antoine1968 op dinsdag 26 mei 2009 20:12, 79 leden
Groep van bloggers in het buitenland
Film.
Film.
Opgericht door op dinsdag 26 mei 2009 12:16, 30 leden
Mijmeren over fims
poëzie
poëzie
Opgericht door jegsynes op woensdag 27 mei 2009 0:38, 129 leden
het dansen met woorden en letters op papier, oftewel poëzie
Politiek
Politiek
Opgericht door victor50 op maandag 25 mei 2009 15:20, 164 leden
Iedereen die wel eens over binnenlandse of EU politiek en aanverwant wil bloggen is van harte uitgenodigd.
Links
Het weer bij ons in:
Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar
Weather Forecast | Weather Maps | Weather Radar
Laatste reacties
persona
De Kleine Boze Wolf: Zweden en de EU
paco painter: Met Antoinette eens
persona
Standplaats Tornio: Surströmming
Paul Nijbakker: @Öszibarack, Grappig dat dit oude strijdpaard nog bezoekers trekt.
persona
De Kleine Boze Wolf: Zweden en de EU
Paul Nijbakker: @Blutch, Meneer Bylund is een anarchistisch kapitalist die in al zijn …
persona
De Kleine Boze Wolf: Zweden en de EU
Heyta (Ivy): Arme Zweden. Maar vooral, arme wolven! Proberen wij hier ons uiterste …
persona
RON BRANDSTEDER: EEN BIOGRAFIE
cor verhoef: @Zich, Ik heb niets tegen Brandsteder. Ik ken hem niet, maar …
Archief / RSS
Bekijk het hele archief van Het Triumviraat, of klik op een van de jaren hieronder om een deel van het archief te ontsluiten.
2011
januari
Alle maanden
2010
december
november
oktober
september
augustus
juli
juni
mei
april
maart
februari
januari
Alle maanden
2009
december
november
oktober
september
augustus
Alle maanden
Zoek in het archief
Op tags Op personen In dit blog
Zoeken
Abonnementen
Alle blogs rss google netvibes
Deze gebruiker rss google netvibes
Populaire berichten van deze blogger
Van jonge meisjes en dingen die voorbij gaan
Waarom zijn clowns eng grappig?
Prostitutieparadijs no. 2
De meest aangrijpende foto’s
Prachtige dames met Pronte Penissen…
Berichten met meeste reacties
RAMSES SHAFFI IS DOOD! J’ACCUSE… (65)
DAMES EN HEREN, JONGENS EN MEISJES EN ANDERE HOOFDDOEKDRAGENDEN, DE INBURGERINGSQUIZ!! (61)
Wordt vervolgd: Julian Assange (Waarschuwing, lang blog!) (54)
Ga Weg! / Keep out!/ Dutchies go home! / Lapland voor de Laplanders (en de Samen) (44)
Wilders redt (42)
Laatste berichten op vkblog.nl
Het gevaar van alcohol tijdens de zwangerschap
ik kanker gewoon nog even door
Midlifecrisis
Pulpvodje is nog even bezig.
Bezoek aan Arnhem – 3
Voorbereiding op het werkelijke leven als kostwinner
Bewonerspartij VOZ geeft NIET op !!!
Classic albums:Transformer, van Lou Reed – kijktip voor zaterdag 22 januari
A C T U A L I T Y – Ook de Heer van Hierboven is Geïnformeerd
40 jaar Roxy Music
Iedereen kan Koken: Waddenwild
Broncel is Formule 1
Ruud Gullit? Morele en Ethische Dilemma’s zegt u dat wat?
De uniciteit van het VKblog
Al die pedo’s….
Leven in Frankrijk : Boekpresentatie
NEDERLAND STASI-LAND.
Serieus
Gullit naar Tsjetsjenië, dat is pas nieuws
Lang geleden leefden mensen meer in verbinding met de natuur. Waarom nu niet meer?
Statistieken
TelMiep
Je naam
Je emailadres
Je motief voor deze waarschuwing
Please type this word backwards: okuj
Je naam
Je emailadres
Aanvullende opmerkingen
Naam geadresseerde
Email geadresseerde
Volg vk.nl
Nieuwsbrief
RSS (wat is RSS?)
Facebook
Hyves
Twitter
vk.nl op mobiel
Mobiele website
vk.nl op de iPhone
SMS alerts
de Volkskrant
Digitale krant
De krant op de iPhone
De krant op de iPad
Over de Volkskrant
Auteursrecht
Service
Abonneren
Abonnement wijzigen
Bezorgklachten
Archief
Contact
Veelgestelde vragen
Contactgegevens
Adverteren
Vacatures
De Persgroep Nederland
©2015 – Alle rechten voorbehouden.
Lees de gebruiksvoorwaarden.
Volg het nieuws op onze zustersite in België www.demorgen.be.
http://the-acap.org/acap-enabled.php

2 antwoorden op “Assange actieve vader”

  1. Assange heeft het zwaar gehad, maar inmiddels is hij gebombardeerd tot volksheld, en dat is dan ook weer iets te veel van het goede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.