Cookies

Citaten Theobald Tiger alias GLAM A S

Dit is iemand anders             Attribution-Share Alike 3.0 Unported

Tot februari 2015 stond in dit stuk de volledige werkelijke naam van een wikipediamedewerker. Vanwege zijn vertrek uit Wikipedia acht ik die nu minder relevant en heb hem daartoe tot initialen teruggebracht.

 

Dit is een letterlijke opsomming van elders op Wikipedia voorkomende citaten van gebruikers Theobald Tiger en Arbitragecommissielid Evilfire. Deze zijn hier (De oorspronkelijke wikipediagebruikerspagina) toegevoegd door mijzelf en gebruiker Theobald Tiger alias A  S zelf. Deze pagina werd verwijderd door de wikipediacensuur. Daardoor is de geschiedenis niet meer traceerbaar. De tekst had ik net op tijd opgeslagen.

“De kans dat je in de gracht belandt en de dag van je geboorte ernstig betreurt als je je op de genoemde datum en plaats in levenden lijve zult vertonen, lijkt me na al jouw geklier, vrij groot, al zou ik deze gevolgen uiteraard zeker niet toejuichen, want beschaving is een groot en hachelijk goed. Theobald Tiger (overleg tegen Timelezz) 5 dec 2013 20:46 (CET)¨(bron: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Overleg_gebruiker:Meerdervoort&diff=prev&oldid=39585196)

“Timelezz is de zoveelste in de Belgische gang van vleespoppen rond Skepter, Etienne Vermeersch en de podcast Kritisch Denken. Ze doen wat gluiperigheid betreft niet voor de christenen onder. Theobald Tiger (overleg) 13 nov 2013 14:38 (CET)”( bron: https://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Help:Helpdesk&diff=prev&oldid=39423653)

Ik denk wel dat ze daar aan hechten, maar dat kan me niet schelen: als een POV-pusher wil dat ik hem geen POV-pusher noem, dan luister ik niet naar hem of haar; als een knoeier aan de lopende band WP:Punt-bijdragen doet om een collega, die het als enige verdient in die lachwekkende Hall of Fame te worden opgenomen, te beschadigen, dan noem ik hem een rancuneuze klier, of hij/zij het nu wil of niet. Ik doe dat bovendien niet out of the blue, maar ik verdiep me er – anders dan Apdency – wel degelijk heel grondig in. Ik ben bovendien helemaal niet onaantastbaar: ik ben al een paar keer geblokkeerd geweest, eigenlijk altijd ten onrechte, maar dat maakt voor de (on)aantastbaarheid niet uit. Of denkt Apdency dat er serieus iets gunstigs over die Waakhond valt te zeggen? En wat heeft Apdency er aan gedaan om de louter schadelijke bijdragen die Waakhond heeft geleverd tegen te gaan? Helemaal niets, luidt het antwoord, maar wel hier de moraalridder gaan uithangen. Bah. Theobald Tiger (overleg) 21 dec 2013 21:18 (CET) (blokkadediscussie)

Interessante reactie. Maar wat is dan wel de manier? Zou het vanzelf gegaan zijn? Is er een andere, effectievere manier van optreden? Waarom heb ik die dan nog nooit gedemonstreerd gezien? Of let ik niet goed op? Theobald Tiger (overleg) 22 dec 2013 22:38 (CET) (zelfde blokdiscussie)

Uit praktische overwegingen worden discussies niet met iedereen, maar slechts met geregistreerde gebruikers gevoerd, (evilfire overleg Joep Zander)

Een ander probleem hiermee is dat discussies op Wikipedia bijna uitsluitend gevoerd worden door ervaren encyclopedisten (want dat zijn we). Medestanders van buiten Wikipedia zijn dat niet en hoewel hun standpunten gerespecteerd dienen te worden zullen ze, in het algemeen, meer van emotionele dan van encyclopedische aard zijn. (evilfire overleg Joep Zander)

Evilfire is lid van de arbitragecommissie (sic)

Ik zou niet reageren op kritiek (zie even de geschiedenis van bijvoorbeeld het lemma matriarchaat; sic) en liegen ( niet nader aangeduid):

“Omdat Joep Zander niet hier reageert op mijn kritiek, maar doorgaat met het verkondigen van leugens op Gebruiker:Joep Zander/weg – een pagina met een activistische en disruptieve strekking waartegen geen moderator bereid is op te treden” Theobald Tiger 15 mei 2013 14:13 (CEST)

ps: de bedoelde pagina met mijn verweer tegen de aantijgingen van Tiger is inmiddels weggehaald; maar is voor belangstellenden nog te vinden op: http://joepzander.wordpress.com/verweer-wikipedia-versie-2/. Het weghalen van verweer kan niet worden beschouwd als een manier om in discussie te blijven.

Hoewel ik 2 uitverkochte boeken op mijn naam heb en drie wetenschappelijke, gereviewde, artikelen het volgende:

“Dat Joep Zander wanhopig is betreur ik uiteraard, maar hij heeft het geheel aan zichzelf te wijten: hij werkt slordig, hij schrijft gebrekkig, hij baseert zich op OO, hij manipuleert bronnen, hij is een overduidelijke vaderschapsactivist, hij is een zelfpromotor, hij schrijft geen encyclopedische artikelen, maar pamfletten, hij begint over mij te mekkeren in de kroeg, en hij gaat leugens over mij op zijn gebruikerspagina zetten als hij kritiek krijgt. Dit lijkt me reden genoeg voor Zander om zich eens grondig te bezinnen op zijn redacteurschap van Wikipedia. Als daar wanhoop voor nodig is, dan moet dat maar.” Theobald Tiger (overleg) 27 apr 2013 22:54 (CEST)(opmerking in de kroeg)

“Ik vind de handel en wandel op Wikipedia van de archiefbeheerder en kenner van het werk van de heer Van der Pluijm (Cees van der Pluijm) een zeer gluiperige indruk maken, wat zeg ik, diens in alsem gedoopte pen druipt van kwade trouw. Misschien kan de trainer/coach Van der Pluijm troost ontlenen aan deze column van professor doctor Roos Vonk, evenmin een wetenschapper als Van der Pluijm een schrijver is. Mocht het de archiefbeheerder en kenner van het werk van de achtenswaardige heer Van der Pluijm een beetje onaangenaam treffen dat ik dit allemaal zeg, dan wil de archiefbeheerder enzovoort vast wel graag van mij aannemen dat dit aan mijn onstuitbare baldadigheid moet worden toegeschreven. Veel genoegen tijdens het antichambreren op betere tijden. Ignaz Wrobel (overleg) 23 okt 2013 19:03 (CEST)” (toegevoegd door Theobald Tiger dezelfde als Ignaz)

De informatie over het verband tussen Theobald Tiger en A S  (betaald voor zijn wikipediawerkzaamheden voor 32 uur) komt van Wikipedia zelf (zie hieronder). Omdat ik dit verband ook op mijn gebruikerspagina’s noemde ben ik geblokkeerd op Wikipedia.

Dit alles is overigens nog maar een kleine greep uit de uispraken van Theobald Tiger.

engelse pagina GLAM tiger 010214
Engelse tekst over het aanstellen van onder andere AS
theobald tiger arie sonneveld 140114 1
Nederlandse  tekst over het aanstellen van onder andere AS

Eén antwoord op “Citaten Theobald Tiger alias GLAM A S”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.