Cookies

eenhoofdig gezag

Ter info het volgende uit het stenogram van de Eerste Kamer; hieruit blijkt maar weer dat, de toch al zeer gebrekkige toewijzing van gelijkwaardig ouderschap door mevrouw Quik-Schuijt verder onderuit wordt gehaald. Bovendien ís die wettelijke norm er nog helemaal niet, wat hier wel wordt veronderstelt. Als gelijkwaardig ouderschap de norm zou worden dan is het maar de vraag of er zoveel ouders zo ver weg gaan van hun kinderen. Het is juist het gebrek aan die norm dat het probleem vormt. In dit verband kan ik iedereen aanbevelen het hele repertoire van vragen, opmerkingen en vervalsingen door deze volksvertegenwoordigster (of volgt en vertegenwoordigt ze de rechterlijke macht?)
Joep Zander

Uit het stenogram (met dank aan Erik Schleicher):
pag. 35/36:

Mevrouw Quik-Schuijt (SP): Voorzitter. Ik dank de bewindslieden voor de uitgebreide beantwoording.
(…)
“Ik heb toch nog een opmerking over het gelijkwaardig ouderschap. Ik vind het mooi dat dit in de wet is gekomen. De rechtspraktijk heeft veel problemen met het altijd maar voortduren van het gezamenlijk gezag, ook wanneer een van de ouders onbereikbaar is en er praktisch niets aan doet. Ik heb het gevoel dat je bij gelijkwaardig ouderschap als norm voor ouderschap na echtscheiding bijna niet meer kunt volhouden dat er altijd gezamenlijk gezag is, ook als de ene ouder er helemaal niets aan doet en in het verre buitenland onbereikbaar is. Dat zal naar ik verwacht een kentering gaan geven in de rechtspraak, in die zin dat er misschien toch eerder weer tot eenhoofdig gezag zal worden overgegaan. Daarover zou ik op zichzelf niet rouwig zijn. Graag hoor ik de visie van de minister hierop.”

0 antwoorden op “eenhoofdig gezag”

  1. het enige positieve wat weer onderbelicht wordt is dat nu welbekend is dat “vaders de zwakke partij zijn” maar niemand voelt zich geroepen hen te beschermen, integendeel niet zelfs! Nooit zullen familierechters en ontvaderingsexperts hun eigen hachje, hun bestaansrecht opgeven! MOEDERMAFFIA & OVERJHEIDSGEWELD, de overheid is gebaat bij zieke gestoorde criminele moeders! Scheiden is niet normaal en kindmishandeling, ook ontvadering is een ongeschreven halsmisdaad!

  2. “Ik heb het gevoel dat…..” en wat erna staat, in de woorden van deze dame hierboven, dat klopt niet en duidt op een verminkte cursus-erfenis. Het zou kloppen (deels nog wel) als er stond “ik heb het idee dat….”
    Een gevoel is heel iets anders dan een idee. Een gevoel is zuiver persoonlijk.
    In het eind van dat betoogje is wel vaag iet van gevoel te vinden: “ik zou er niet rouwig om zijn …” is zoiets als “ik voel me er prettig bij als…”)
    Ik denk dat deze dame als zij er niet te oud voor is, een enorme verandering zou ervaren als zij een Avatarcursus van Star’s Edge zou doen, in Egmond a/z wordt dat gedaan. In zo’n cursus leer je jezelf helemaal ontdekken. Enorm Bevrijdend! Moet je alleen al maar eens kijken naar de gezichten op foto’s van mensen die er geweest zijn of mee bezig zijn. Krijg ik nog telkens kippevel van.

  3. ikwas erbij in de 1e kamer, verschrikkelijk wat een kiezersbedrog Quik Schuijt daar pleegde, sterker nog, (eergerelateerd) huiselijk geweld werd tussen neus en lippen door aan scheiden gekoppeld, concreet betekent dit dat moeders dan alle hulp&steun kunnen krijgen die de overheid op deplank heeft liggen, kassa! Overigens inmiddels zou volgens Spruijt 20& co-ouderschap worden afgesproken, na 4 jaar echter zou meer dan 60% vd gescheiden kinderen&vaders onder de tot mislukken gedoemde omgangs- c.q. zorgmachtregeling ten onder zijn gegaan.

  4. (Zocht datum..!) Dit is een Carnegie-redenering. Ouderwets en doorzichtig. Daardoor komt “ik vind het mooi” niet als echt over. De dame suggereert ook dat meer dan de helft niet “samen” gezag uitvoert na scheiding. De stimulerende werking van eigen verantwoordelijkheid nemen door een stuk gezag te hebben, is hier ook implicit zwaar-feministisch overlopen door haar. Hoe zou ze zijn als SG Justitie? Beter of slechter dan Demmink?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.