Cookies

Exclusief interview met excellentie Oliev Hoogpoot (maart 2014)

op kopstukje4
Dit is een interview uit mijn serie op-de-kop-stukjes. Een beetje geïnspireerd door Bomans kopstukken.
Andere interviews:
Exclusief interview met de heer Spruitjes; ongelijkdenker
Exclusief interview met het hoofd censuur van Wikipedia.nl
oliev langpoot2
Onze minister van minjuist lijkt nergens op

“En veiligheid!”  roept onze alomgelievde minister als we per ongeluk hem slechts aanspreken op die andere helft van zijn portefeuille; juistitie (minjuist). Alsof we dat nog niet door hadden nu dat brandmeestervignet (brandeloos…) zo pront op zijn revers prijkt.

We schieten hem even kort aan tussen de rokerige coulissen, waarin hij de grote internationale atoomtop voorbereidt. Een viezige brandlucht prikkelt onze neusgaten.

Ja het lijkt er toch een beetje op alsof u in een brandend huis zit maar geen rook, laat staan vuur, ziet?

Ja wij hebben duizenden politieagenten ingezet om te voorkomen dat we een brandje krijgen. Mocht er onverhoopt toch iets gebeuren, dan weten wij hoe in te grijpen.

Nee wij bedoelen….uhhh verkrachtingen van kinderen, we durven het bijna niet te zeggen.

Ah die ingrepen, u doelt op mijn uitspraken aangaande mijn waarde amice Demmink? Hoort u ook al bij die lastige types die me elke keer weer hetzelfde vragen. Van die amateurs met een camera tussen de glibberige vingers. Zoals ik en mijn voorgangers steeds al opmerkten; er is geen rook en er is geen vuur. Ja ziet u veiligheid, veel onderzoeken bewezen het reeds, is vooral een gevoel. Het hoeft niet perse samen te hangen met een objectieve situatie. En dat is maar goed ook. Een gevoel van veiligheid creëert veiligheid.  En het aardige is dat je op het grote schaakbord van juistitie en veiligheid mooie win-win-situaties kunt creëren. Zo leidt de atoomtop natuurlijk lekker af van het gedoe over onze voormalige Secretaris Generaal. Af en toe zou ik bijna hopen dat er wat vervelends gebeurt rond die top, zodat we als klein landje weer kunnen laten zien waar we voor staan.

U bedoelt dat de zaak Demmink ons internationaal geen goed heeft gedaan?

Nou ja het is maar hoe je het bekijkt. Wilders heeft ons ook al geen goed gedaan, maar daar hebben we ons nu krachtig in geprofileerd door niet af te wachten of de rechter die uitspraken van hem toelaatbaar zou achten. Misschien leidt dat ook een beetje af van Demmink en kindermisbruik waar we uiteraard in afwachting van de rechter verder geen uitspraken over doen.  Maar het lijkt me prettig als al die veiligheidsinvesteringen rond de atoomtop ook wat vruchten afwerpen dat wel. Morgen wordt, in de Demminkzaak, die rechercheur verhoord in Utrecht. Het zou toch mooi zijn als dat gezeur een beetje in de achtergrond zou verdwijnen. Of misschien wel niet door zou kunnen gaan……

Onze waarde minister mijmert even verder. ……
Waar gaan uw edele gedachten naar uit excellentie?

Nou het zou niet tegen het landsbelang zijn om even extra alert te zijn op een mogelijke bommelding in Utrecht. Iedereen begrijpt dat je dan hard moet ingrijpen met al die buitenlandse gasten hier. Ach een klein bommetje daar in de rechtbank zou nog niet zo slecht uitkomen eigenlijk. het leidt af en er gaat iets niet door. Wellicht dat er nog iemand uitgeschakeld wordt dat is toch allemaal mooi meegenomen dan. Die dood van Fred de Brouwer kwam ons ook best goed uit.

Enigszins verbijsterd wenden wij ons gezicht ten hemel.

Ja u kijkt de goede kant op; het gaat om hogere belangen inderdaad. Vervelend voor misbruikte kindertjes, maar dat moeten we overhebben voor het landsbelang. We kunnen het niet hebben dat ons hele apparaat instort natuurlijk.

We moeten er niet aan denken dat dat brandende huis waar u in staat om u heen instort, wellicht kunt u het beter verlaten en de zaak van buiten af  blussen?

Nee, nee het esprit van mijn smetteloos bande…. uhh brandeloos corps laat niet toe dat ik een brandend huis verlaat. U moet dat vergelijken met een emerta, zoals bij de maffia of de motorclubs. Van dat laatste heb ik uiteraard veel geleerd. Zolang je de gelederen sluit ben je bijna onkwetsbaar. Maar die Vrakking breekt nu zelfs zijn ambtseed. Dat kan natuurlijk niet zomaar. De enige echte veiligheid creëren wij door een oligarchie waar mensen op kunnen bouwen. U ziet toch zelf dat ze ook niet meer willen stemmen. Mensen willen geen democratie. Democratie is een contradictio in terminis geworden met verkiezingen waar minder dan de helft van de kiezers komt opdagen. De kiezer heeft bepaald dat hij niet wil kiezen. Dat gat vullen wij dus. Dat is in het belang van al die mensen, kinderen incluis, begrijpt u?

Tegen deze illuminerende gedachte kunnen wij slechts zwarte gaten inbrengen, en wij sluiten dan ook gehoorzaam de ogen. Wij dompelen ons onder in de veiligheid die ons aller rechtsstaat ons biedt

3 antwoorden op “Exclusief interview met excellentie Oliev Hoogpoot (maart 2014)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.