Cookies

Geblokkeerd

verstomd
“Verroer je niet en kijk uit voor de boze wolf” in plaats van “Voel je vrij en ga je gang” op Wikipedia. Wie is nu verstomd? Joep of het Wikipediaproject zelf?

Ik ben geblokkeerd op wikipedia. Dat is me niet eerder overkomen.  De blokkade is voor onbepaalde tijd, mijn gebruikerspagina’s zijn verwijderd en ik kan zelfs mijn eigen overleg niet meer bewerken. Als iemand een vraag stelt kan ik hem dus niet beantwoorden.

Voor het eerst na 10 jaar vruchtbaar samenwerken met bijna iedereen is er een eind gekomen aan mijn inzet voor dit op zichzelf prachtige project. Uitzondering op die vruchtbare samenwerking was de heer Theobald Tiger alias Arie Sonneveld. Arie Sonneveld werkt 32 uur als GLAM-medewerker voor de wikipedia. Dit is een samenwerkingsproject tussen Wikimedia Nederland en een aantal Archief en musea-instellingen. Het project wordt betaald en gefaciliteerd door een aantal gerenommeerde instituten als Atria en NIOD.

Al tijden vroeg ik mij af waarom het die meneer zomaar werd toegestaan iedereen uit te schelden en weg te intimideren. Daar was moeilijk achter te komen want de heer Sonneveld wil zijn echte naam gescheiden houden van zijn pseudoniem. Maar zijn eigen ijdelheid werd hem fataal. Op de pagina’s over het GLAM-project werd zijn pseudoniem Theobald Tiger wel gekoppeld aan zijn echte naam Arie Sonneveld.

Door zijn betaalde baan  creëerde hij op Wikipedia een ongehoorde en vooral niet-transparante machtspositie. Immers men kan hem moeilijk blokkeren omdat hij dan zijn werk dan niet kan doen (de incrowd weet dat). Eigenlijk, en dat blijkt, kan Sonneveld alias TT doen wat hij wilt. Hij intimideert  mensen op een volstrekt onverantwoorde manier de tent uit. Maar we mogen allemaal niet weten dat hij dat ook nog betaald en onaantastbaar doet. 

Dus dan maar degene aanpakken die hiertegen ageert zijnde Joep Zander die dus nu geblokkeerd is wegens privacyschending. Dit terwijl TT/AS door  wikipedia zelf ook was gekoppeld. Ik mag op wikipedia terugkomen als ik verder mijn mond houd oover de koppeling Tiger/Sonneveld.

Niet alleen de genoemde GLAM-instellingen maken zich met zo’n  man belachelijk, maar ook Wikimedia NL. Van enige onafhankelijkheid tussen Wikipedia en Wikimedia is ook op zo’n manier geen sprake meer. TT/AS is gewoon de poot die Wikimedia bij de encyclopedie tussen de deur heeft.

De linkedin pagina van Arie Sonneveld (link werkt soms niet afhankelijk van je eigen accountkwaliteiten; dan gewoon even opzoeken in de hoop dat je dan wel alles te zien krijgt…..

engelse pagina GLAM tiger 010214theobald tiger arie sonneveld 140114 1Hier de paginaś waaruit blijkt dat Sonneveld op Wikipedia zelf gekoppeld was aan Theobald Tiger.

Eén antwoord op “Geblokkeerd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.