Cookies

Zwart achterkamertje van Joepblog

spelonken met spoken en andere engerds

Ik heb een vreselijke hekel aan het verwijderen van reacties op mijn site. Desalniettemin zijn er mensen die mijn integriteit en mijn welwillendheid om elke discussie aan te gaan, misbruiken om mij zwart te maken, te irriteren en bezig te houden met dingen waar ik beter niet mee bezig kan zijn.

Om te voorkomen dat mijn verwijderingsbeleid oncontroleerbaar is zal ik de verwijderde reacties ( met uitzondering van spam en dergelijke) in dit achterkamertje gaan plaatsen. Mensen die hun neus in de riool willen hangen kunnen dat doen. In een aantal gevallen zullen hier ook zaken geplaatst worden waar ik oorspronkelijk wel een reactie op gaf. Die zal hier zichtbaar blijven.

Er zijn hier inmiddels ook reacties terechtgekomen die zich op het randje van discriminatie begeven. Ik hou er niet van om al te snel helemaal te verwijderen. Maar als er mensen zijn die zich storen aan de aanwezigheid van dat soort reacties kunnen ze zich bij mij melden. In het algemeen beschouw ik dat soort reacties als een diskwalificatie van de schrijver, en niet van degenen die het onderwerp zijn van dit soort uitingen.

0 antwoorden op “Zwart achterkamertje van Joepblog”

 1. Hallo Joep
  Speurend naar lotgenoten van kinderen die vanm je zijn weggmanipuleerd door invloed van een ex, stuitte ik o.a. op jouw naam.
  Ik ben een van die moeders die het contakt met haar dochter bijna geheel is kwijtgeraakt op een voor mij onbegrijpelijke wijze.
  Het heeft mij jaren gekoost voor ik had uitgevonden hoe een en ander in elkaar stak.
  Heb verdomme pas 2 maanden geleden de pagina,s over het Pas Syndroom gevonden.
  Ook kwam ik daar Peter Tromp tegen ,een man die ik zo, 17 jaar terug geregeld hier in Baarn ontmoette.
  Toen al had hij nhet over het verbroken contakt met zijn kids.
  Ik hoorde het allemaal aan ,maar wist ik veel.
  Tot hetzelfde mij overkwam.
  Ik heb hem vandaag gebeld, wil een rol gaan spelen in deze organisaTIE.
  O.a. in de voorlichting waar nog heel veel aan schort heb ik gemerkt.
  Peter raadde mij aan om jouw boek te lezen .
  Over verpasseerd ouderschap.
  Dus bijn deze wil ik dat bij je bestellen.
  Wat moet ik storten en waar?
  Hoop van je te horen groet Inge nIJHOF

 2. Deze reactie hoort niet echt in het achterkamertje, maar is daar door de schrijfster zelf geplaatst. Ik heb haar aangeboden het te verplaatsen of te verwijderen.

 3. 29-8-2010 reactie van Ad verplaatst wegens overeengekomen einde discussie en merkwaardige opvattingen over homo’s verplaatst

  Ad vader:”kennelijk snap je er toch meer van dan dat je beweerde, typisch dat je complimenten aanvaardt an geen verontschuldigingen geeft, goed dat je het er even bij laat maar ook zo communiceren wij toch. Het is fundamenteel ongepast na te laten maximaal respect te tonen of zelfs daadwerkelijk ‘tegen te spreken’ dat kinderen gewoon normaal thuis bij hun beide biologische ouders (hetero’s!) behoren op te groeien. NGR echter onder het mom van emanipatie (evoltie vs. biocentrisme) de definitie van gezin mismaakt om wetten te kunnen vervalsen, trias politicas (overheids-autoriteit) om op allerlei manieren – vooral middels scheiding (is kindermishandeling en oudervervreemding!) – vaderschap bruut en wreed neer te halen ten faveure van vrijheidsberovende ziekelijke (libertijnse!) variaties zoals de enorme aantallen vaderloze (lesbo)gezinnen (gezin als huishouden met kinderen!)”

 4. id 13-9-10; verplaatste reactie van Advader:

  “een collectief begrip van vaderschap is bedacht en bestaat niet, kinderrechten&kindbelang zijn niet primair aan de orde het gaat om pre-jurische grondrechten en mensenrechten, er heerst een gefeminiseerde homofiele ziekelijke (semi)academische pedo&pseudologische collectieve cognitieve dissonantie, al die non-sense is geen vooruitgang maar achteruitgang voor mensen, menselijkheid en mensheid, scheiden is kindmishandeling, scheiden is parental alienation, kinderen horen thuis op te groeien bij beide biologische ouders (hetero’s), onverkort, volwaardig en authentiek, overheidsautoriteit dient primair om normale gezinnen te stimuleren&faciliteren, overheden hebben slechts bestaansrecht vanwege normale gezinnen, vanuit een normale status-quo dient interventie pas als laatste redmiddel te worden ingezet op basis van bewezen zwaarwegende redenen, vanuit valse-status-quo’s maakt alles van kwaad tot erger, en, maximaal gericht op herstel (tijdelijkheid.)”

 5. Advader herhaalt dit soort zetten. Ik voel me niet verplicht deze dan ook elke keer weer in het achterkamertje te zetten. Reacties van Advader zullen voortaan toestemming behoeven voordat ze worden getoond.

 6. Bij deze de laatste (verplaatste) discussie met Advader. Zodat er nog geoordeeld kan worden over mijn beleid.

  AdVader Says:

  17 september 2010 at 8:27 pm e

  o ja, en je argument dat ik e.e.a. wel eens zou herhalen is ook onheus temeer daar je anderen wel accepteert
  Beantwoorden

  *
  joepzander Says:

  18 september 2010 at 4:09 pm e

  Die herhalen dan ook heel wat anders. Herhaling van discriminerende opmerkingen is wat anders dan mensen die gewoon meningen herhalen. Hoewel dat op den duur ook vervelend kan worden uiteraard.
  Beantwoorden
  o
  AdVader Says:

  19 september 2010 at 12:22 am e

  dat ik zou discrimineren is jouw mis-verstand, jij daarentegen beledigd mij lasterlijk en smadelijk, bovensien gaat het niet om een mening en de herhaling is functioneel, jij bent een manipulator, vanwege eigenrichting! Ik herinner me ook nog je spelletjes in een vorig blog van je om mij ‘fatsoenlijk’ te schande te zetten, Nare laffe dwingeland.
  Beantwoorden
  +
  joepzander Says:

  19 september 2010 at 2:50 pm e

  Ik vind het heel erg dat ik moet ingrijpen in de reacties op mijn blog. Het doet me pijn dat ik geen andere mogelijkheid zie. Je bent de enige waar ik dat tot nu toe noodzakelijk acht, en hopelijk de laatste. Ik wil me daar proberen bescheiden in op te stellen. Misschien ligt het aan mij. Desalniettemin kom ik vooralsnog tot de conclusie dat er niets anders opzit. Als dat mogelijk ook aan mijn tekortkomingen ligt dan spijt dat mij. De meeste blogbeheerders wiens blog goed bezocht worden ontkomen hier trouwens blijkbaar niet aan (bijvoorbeeld ook SP-transparant). Dat is per saldo eigenrichtring ja. Maar ik ga toch echt voor mijn persoonlijke blog geen rechterlijk instituut of klachtencommissie instellen.
  Beantwoorden

  AdVader Says:

  19 september 2010 at 3:58 pm e

  ik snap dat je het niet kwaad bedoeld maar het effect is niet zo mooi, misschien reageer ik wat te hard maar voor spijt koop ik nix net zo min als voor sympathie, ik doe het allemaal niet voor mezelf en wil samenwerken dat weet je, vooralsnog blijft het ongehoord dat ik steeds wordt uitgesloten
  Beantwoorden

 7. verplaatste reacties

  AdVader Says:

  28 november 2013 at 3:30 am e

  overigens joep, ik was in de 1e kamer bij wetsvoorstel 30.145, gevoeglijk werd amendement 25 van tafel geveegd en tussen neus en lippen door werd huiselijk geweld dus strafrecht aan familierecht gekoppeld.
  Beantwoorden

  joepzander Says:

  28 november 2013 at 1:39 pm e

  Ad; misschien vergt bovenstaande toch wat meer uitleg voordat iedereen snapt wat je bedoelt. En fijn dat je je in deze reactie verder correct uitdrukt. Ik moet altijd denken aan de tijden dat we gezellig met zijn tweeën congressen van bijvoorbeeld de gezinsraad bezochten. Dat ging ook altijd goed.
  Beantwoorden
  AdVader Says:

  28 november 2013 at 3:44 pm e

  ach ja politiek (elitair!) correct, het zal me wat, indertijd ging het goed ja, we hadden een gezamenlijke vijand, maar zo gauw als ik kritiek heb en een ander perspectief aangeef wordt ik ook in ‘de vaderbeweging’ uitgesloten en gecensureerd, omdat ik het gewoon zeg zoals het is, fascisme heet dat. naast bovenstaand reactie heb jij er ook nu weer 3 niet geplaatst, overigens moet amendement 25 amendement 26 zijn, foutje, en meer uitleg? wanneer iemand iets niet snapt kan er ‘gevraagd’ worden, ook kan iemand zelf onderzoek doen.
  Beantwoorden
  joepzander Says:

  30 november 2013 at 1:40 pm e

  Jij bent nog steeds de enige hier die ik helaas af en toe moet modereren. Dat is vooral omdat je zoveel scheldwoorden gebruikt en heel weinig toelichting geeft. Ook nu zie ik je de vraag die ik heel duidelijk stel niet beantwoorden. Als je een andere mening hebt dan ik; heel graag. En ik weet inmiddels dat je tegen echtscheiding bent. Prima. En als je een keer wil zeggen dat ik een fascist ben wil ik dat zelf nog wel slikken, maar als je iedereen die langs komt een fascist noemt wordt het moeilijk.
  Beantwoorden
  joepzander Says:

  1 december 2013 at 12:08 am e

  Omdat Ad vindt dat ik censureer biedt ik voor liefhebbers aan om de laatste teksten van Ad alsnog in mijn zwart achterkamertje te plaatsen of persoonlijk aan u op te sturen. Het door Ad plaatsen van elke keer heel korte berichtjes van slechts enkele woorden maakt het er niet makkelijker op.
  Overigens mijn opmerking hierboven die suggereert dat hij iedereen een fascist noemt is misschien licht overdreven. Soms noemt hij mensen ook nazist etc. En heel af en toe zegt hij wat aardigs. Ik kan het niet beter maken dan het is. Sorry Ad.
  Misschien kun je nou eindelijk wat uitleggen over da amendement dan hebben anderen er hier ook iets aan.
  Beantwoorden

 8. niet toegelaten reacties op post Quik-Schuijt door of uit de bocht?

  gescheidenvaders.multiply.com x
  advader@hotmail.com
  82.170.40.74
  Geplaatst op 28 november 2013 at 3:41 am | In antwoord op AdVader.

  overigens bjz is slechts een klein deel van ontoudering/ontvadering, de meeste kinderen gestollen door de staat waren al bestolen, van hun vader (en zijn familie!)

  Quik-Schuijt door of uit de bocht?
  12 Bericht bekijken
  Reactie selecteren AdVader
  gescheidenvaders.multiply.com x
  advader@hotmail.com
  82.170.40.74
  Geplaatst op 28 november 2013 at 3:39 am | In antwoord op Drs. N.J.M.Mul.

  bevorderen gelijkwaardig ouderschap is zo slecht nog niet? AMMEHOELA, sexisme ten top en daarboven discriminatie van kinderen op normaal gezinsleven!

  Quik-Schuijt door of uit de bocht?
  12 Bericht bekijken
  Reactie selecteren AdVader
  gescheidenvaders.multiply.com x
  advader@hotmail.com
  82.170.40.74
  Geplaatst op 28 november 2013 at 3:37 am | In antwoord op joepzander.

  er ligt nog meer op de plank, kindadvocaten, vadercoaches (geen moedercoaches!), curatoren van conceptie tot dood..

  Quik-Schuijt door of uit de bocht?
  12 Bericht bekijken
  Reactie selecteren AdVader
  gescheidenvaders.multiply.com x
  advader@hotmail.com
  82.170.40.74
  Geplaatst op 28 november 2013 at 3:34 am

  õ ja nog wat, joep zander vergelijkt altijd met een salomons oordeel, hetgeen geen hout snijdt, enkel omdat hem dat uitkomt, zo doet hij dat met van alles

  Quik-Schuijt door of uit de bocht?
  12 Bericht bekijken
  Reactie selecteren AdVader
  gescheidenvaders.multiply.com x
  advader@hotmail.com
  82.170.40.74
  Geplaatst op 28 november 2013 at 3:33 am

  quik schuijt is een manipulator, een bedriegster, femini$$me-homosexualiteit-atheisme zijn pseudologische leugens, femini$$me-homosexualiteit-atheisme vernietigen de wereld!

  Quik-Schuijt door of uit de bocht?
  12 Bericht bekijken
  Reactie selecteren AdVader
  gescheidenvaders.multiply.com x
  advader@hotmail.com
  82.170.40.74
  Geplaatst op 28 november 2013 at 3:31 am

  dus je reinste kiezersbedrog, met krediet voor jouw voorzet

 9. reactie van ADVADER niet toegelaten op post quik-schuit uit of door de bocht;

  licht overdreven? in ieder geval ben je ann het denken, maar mafkees, ik heb nooit iemand een nazist genoemd, en ik noem burgers geen fascist maar despijt jouw beleving heb ik het over fascisme, in wat voor dillusie waan jij je? kappen nou met mij te belasteren en te smalenn, ik ben hier voor menselijk welzijn okay?! wanneer jij meer wilt weten praat dan met me in plaats van in jouw kast te bliijven, waarmee ik bedoel dat waarheid en eerlijkheid/oprechtheid niet perse samengaan. openbaar mijn berichten joep! enne ik zei al over amendement 26, jouw krediet!, dat quikschuijt kiezersbedrog heeft gepleegd! kappen nou met mij zwart te maken en te manipuleren okay? en heb het lef ook deze posting te plaatsen!

  1. Ad heeft soms op de gelijk dat ik zijn woorden niet precies genoeg letterlijk citeer. Ik ben echter niet van plan met zijn reacties alleen bezig te blijven. Zelf roept hij wat zonder enige toelichting en verwacht dan dat ik daar genuanceerd op reageer. Zijn reacties zijn voor anderen niet anders te begrijpen dan alles uitingen van irritatie. Irritatie die op zich terecht is, maar niet naar de mensen op dit blog. Ik heb zeker geprobeerd met hem ipv over hem te praten. Zie mijn eerste reactie in deze serie (waarin ik Ad herinner aan ons gezamenlijke optreden ooit; zie hierboven. Ik praat nu hier over hem inderdaad. Nog een keer met hem: Ad; Ik begrijp wel wat er achter je woorden zit. Maar je kunt beter zelf een keer uitleggen wat achter je woorden zit. Je hebt er blijkbaar geen enkele begrip voor dat ook andere vaders als jezelf getraumatiseerd zijn. Je vindt dat je ze mafkees mag noemen. Ik pretendeer dat ik hier en daar de benen uit mijn lijf en het hart uit mijn ziel heb gelopen voor vaders en de vaderbeweging. Daarin heb ik principes niet geschuwd. het bezorgt mij ook slapeloze nachten. Geldt ook voor jou. Dit soort aanvaring verdienen we allebei niet. Pak op wat je met anderen verbindt ipv ook met mij nog te zoeken naar wat je scheidt. Het spijt me Ad, maar dit is voorlopig weer de laatste keer. Ik kan dit niet. Zou jij het wel hebben gekund?

 10. AdVader reacties dec 2015-maart 2016

  advader

  ik zou graag reageren, maar ja, buiten dat wat ik zeg niet serieus wordt genomen worden mijn reacties op een fascistische manier ‘gemoderate’
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  De rechtsstaat is geldverspilling
  Bericht bekijken
  33 toegelaten reacties11 wachtende reactie

  20 maart 2016 om 8:45 pm
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  tja, ik zeg niets meer, want jij moderate mij om mn smoel te houden, en dat maakt jou hetzelfde als jou vijanden
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  De schijnwereld van Buruma en Drion cs
  Bericht bekijken
  11 toegelaten reactie11 wachtende reactie

  11 maart 2016 om 1:11 am
  0
  Reactie selecteren
  In antwoord op joepzander.

  tttt, al die boekenkasten..
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  19 februari 2016 om 12:00 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader
  In antwoord op Seinzeit.

  tjongejonge, wat n relaas/epistel, terwijl scheiding kindermishandeling is om mee te beginnen, duh, idiote debaters!
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  18 februari 2016 om 11:53 pm
  0
  Reactie selecteren

  en constant ontkennen dat scheiding kindermishandeling is!
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:50 am
  0
  Reactie selecteren

  en nu lijkt het alsof jij de beste vertegenwoordiger zou zijn vd vaderbeweging, of peter tromp blabla, tis nu gewoon een dood einde!
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:48 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  rob van altena was m.i. niet een kwaxalver, hij begreep dat ik iets essentieels betekende in de vaderbewging, jammer dat ie niet meer de tijd had om mijn inzichten te positioneren..
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:44 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  jouw jankgedoe lijkt op narcistisch borderline, om jouw zin te krijgen, jij gaat tegen ontvadering en tegelijkertijd voor scheiding, da’s inconsistent.
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:40 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader
  In antwoord op AdVader.

  joep, wanneer jij mij niet normaal laat posten schaar ik jouvoortaan bij peter tromp mafkezen!, ik heb iets te zeggen basta! laat me weten wat jij kiest of anders merk ik het wel, en jouw jankgedoe? je bent nog lang niet rockbottomed..
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:36 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  gvd zander, moderator duh! facisme!
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:30 am
  0
  Reactie selecteren
  In antwoord op AdVader.

  diekstra zei al dat scheiding in het algemeen niet in het kindbelang is..
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:29 am
  0
  Reactie selecteren
  In antwoord op Seinzeit.

  ja, dit is een goede samenvatting, echter,
  het gaat voorbij aan dat scheiding kindermishandeling is om te beginnen, in het algemeen is de scheidende ouder ongeschikt..
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  13 februari 2016 om 2:25 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  joep, wil je mij het artikel mailen?

  tevens wil ik stellen dat scheiding kindmishandeling is, en in het algemeen is de scheidende ouder dus ongeschikt..
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Vaderverstoting: therapeutische praktijk
  Bericht bekijken
  99 toegelaten reacties1111 wachtende reacties

  11 februari 2016 om 8:20 pm
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  enne, ben je al zover joep, dat je mijn reacties niet meer modereert? alles onder controle?
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Joep breit
  Bericht bekijken
  22 toegelaten reacties22 wachtende reacties

  23 januari 2016 om 10:19 pm
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  tja, gender-identity vla!
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Joep breit
  Bericht bekijken
  22 toegelaten reacties22 wachtende reacties

  23 januari 2016 om 10:18 pm
  0
  Reactie selecteren
  AdVader
  In antwoord op joepzander.

  idd joep. ‘bevorderen’ zegt al genoeg, vandaar sexisme (onder het mom van kindbelang)!
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Het werk van mijn vader
  Bericht bekijken
  1111 toegelaten reacties1313 wachtende reacties

  3 december 2015 om 5:42 pm
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  beste joep, haal me van je moderatie af
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Het werk van mijn vader
  Bericht bekijken
  1111 toegelaten reacties1313 wachtende reacties

  2 december 2015 om 11:09 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  flauw hoor joep, om slechts te moderaten wat je bevalt, ik plaatste zelfs 2X ongeveer dezelfde reactie omdat ik niet meer zag dat mn 1e reactie wel/niet was goedgekeurd, overigens, sprak wouter vanochtend, net zo integer als jij aangaande kwaadschiks, peter tromp daargelaten
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Het werk van mijn vader
  Bericht bekijken
  1111 toegelaten reacties1313 wachtende reacties

  2 december 2015 om 11:06 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader
  In antwoord op joepzander.

  otto ipv onno idd, hij deed niet veel maar heeft dat wel gezegd
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Het werk van mijn vader
  Bericht bekijken
  1111 toegelaten reacties1313 wachtende reacties

  2 december 2015 om 11:01 am
  0
  Reactie selecteren
  AdVader

  tegenwoordig is eer al meteen een gevaar voor kinderen, tja bende gepostmoderniseerde (gefeminiseerde/gehomofiliseerde) mafkezen, bende kutNLers!
  Toelaten | Beantwoorden | Snel bewerken | Bewerken | Geschiedenis | Spam | Prullenbak

  Het werk van mijn vader
  Bericht bekijken
  1111 toegelaten reacties1313 wachtende reacties

  2 december 2015 om 8:18 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.