Cookies

hokjesdenken (wikipedia gebruikerspagina)

Verwijderd door de wikipediacensuur!! Alhier geredde pagina.

Gebruiker:Joep Zander/vooroordelen

Ga naar: navigatie, zoeken

Gebruikersboxx

In welk hokje passen mijn bijdrages (ter vervanging van al die mogelijke info op gebruikersboxjes)

Of ook: Handleiding voor/voor mezelf. Ook handig voor medewikipedianen.

Fragment van een formulier van de rechtbank Arnhem uit 1994, een historisch voorbeeld van vaderschapsdiscriminatie. De voorgedrukte tekst op het formulier gaat er vooraf van uit dat de moeder de voogdij krijgt. In de procedure waar dit boven water kwam was ik raadsman, ook een interessant hokje. Het gebruik van dit plaatje wordt zwaar bestreden door collega TT vanwege het veronderstelde feit dat het hier zou gaan om een preoccupatie van mij, zo schreef hij, terwijl het die van de betreffende rechtbank is

Als je iets zegt over discriminatie van vaders ben je tegen het feminisme ingedeeld. Als je iets zegt ten faveure van een redenering van Lilian Helder ben je PVV-er (Ik ben SP-er check the facts man!). Als ik iets zeg over het mogelijk bestaan van een matrilineaire samenleving ja dan ben ik een masculinist of toch juist weer heel erg feminist. Als ik feitelijkheden wil aanbrengen op het lemma Joris Demmink dan ben ik een pedofielenjager op heksenjacht.

Bovenstaande zinnen waren niet koud of er kwam al iemand op deze pagina langs die uit voorgaande alinea de conclusie meende te moeten trekken dat ik een activist ben die wikipedia dusdoende misbruikt. En pas belde er iemand die het zo geweldig vond dat ik in plaats dat ik van allerlei bruggen afspring (afspring/?) me als vader bezighoudt met analyses en wetenschappelijke verantwoorde betogen. Of meer zo’n barricade-figuur? meldde een communicatiespecialiste die zich afvroeg of ik een stukje voor haar kon schrijven.

Zendeling, of missionaris naar eigen keuze meldde een psycholoog me van de week. Dat was wel weer een origineel meerkeuzehokje. Nee ik heb wel echt iets te vertellen. En vulde zelf welwillend in, “maar dat vinden misschien al die missionarissen ook”. Ik kijk teveel naar mezelf zei een vriend een keer (tot ik een keer naar hem keek). Dat is dan weer het omgekeerde van een missionaris die vooral anderen wil bekeren.

Tegen die communicatiespecialist vertelde ik dat ik net altijd in een ander hokje kunt vinden dan waar je me zoekt, en als je me vindt ben ik daar al weer weg. Zoiets als zo’n elementair deeltje dat nooit zit waar je het waarneemt (help me even heren en dames fysici, want ook fysicus ben ik maar heel even). Little boxes all made out of ticky-tacky. Over dat boxje SP-lid ga ik overigens nog eens goed nadenken. Resten de boxjes waar ik mezelf nog wel in vindt passen. De belangrijkste is “vader” maar die is zo elementair dat ik daar niet omheen wil. Verder noem ik mij in ondertekeningen wel af en toe pedagoog. Maar zoals u in mijn vorige blog kon lezen, ben ik ook on-pedagoog. Ik noem mij kunstenaar en soms schrijver wat ook hokjes zijn die an sich geen beperkingen kennen. Maar ik ben natuurlijk gewoon Joep (of was het nou toch Joseph, Jos.

Oh ja outlaw, thats the shocking one (in Nederlands laat ik me ook niet vangen). Denkt iedereen dat ik zo netjes ben benoem ik me als buitenwettelijk, onderwettelijk, als iemand waarbij de rechtsstaat door de mand is gevallen en die een weg zoekt om te duiden dat hij daar dan ook geen enkele verhouding meer mee kan onderhouden, dat is overigens, let op het begrip out-law op zijn kop. Dat maakt mij ook een overlever. Het werkwoord dat overlever past wordt niet gevormd door een simpele werkwoordachtervoegsel -en. Nee eerst haal je de r > er:-)er-uit. Dus niet overleveren maar overleven zonder -er-. Ik voel me af en toe van deze wereld los, zei ik tegen een van mijn beste vrienden. Dat is mooi dan wordt je verlicht. Dat doosje had zijn Boeddha dan toch nog maar mooi achter zijn dikke buik verborgen blijkbaar. Want nee, af en toe voel ik me zeer verzwaard. Dan zit ik binnen zo’n hokje de strijd te voeren tegen een ophokker, vergeet ik even weg te springen en voel ik me opgesloten. Je bent zo ingewikkeld zegt een vriendin als ik net weer aan een hokje ontsnapt ben. Zo eenvoudig is dat. Lachen zegt die andere vriend dan weer tegen me.

“Dat jij over geen greintje zelfkennis beschikt, is me me al eerder duidelijk geworden”. En ik zit te drammen en te klieren . zo meldde ophokker TT, jaja ik snap hem vast veel te goed. Ik heb in ieder geval nog nooit in iemand anders zijn gebruikerspagina’s zitten veranderen.(Hij wel in die van mij) Ik ben nog nooit geblokkeerd. Maar overigens hoe meer zelfkennis hoe beter, ik probeer eraan te werken.

Lastig hè om buiten hokjes te denken! aanvalluhh!!

Eén antwoord op “hokjesdenken (wikipedia gebruikerspagina)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.