Cookies

klacht tegen Storm van s’Gravensande bij Borghouts 1997

Bekijk eea in het licht van andere kwesties die nu nog spelen.

 

Persoonlijk.

Aan : Secretaris Generaal van het Ministerie van justitie Dhr Borghouts

Betreft : Behandeling door uw ministerie.Vervanging Dhr. Dekker door mevr ­Storm

Uw kenmerk:

Deventer; 5 juni 1997

Geachte heer;

Graag zou ik u persoonlijk ( ik zag een keer in het groenlinks-magazine dat u ook zorgende vader bent/was) willen spreken over het volgende;

Tot voor kort werd ik ten aanzien van een aantal zaken waarin ik, als ontouderde vader, te maken had met uw afdeling PJ&S prima geholpen door de heer Han Dekker. Niet alleen met mij maar ook met andere vrijwilligers uit de diverse klientenorganisaties wist hij een prima kontakt te onderhouden wat getuigde van een burgervriendelijke benadering.

Nu worden de zaken waargenomen door Mevr. Storm die geheel het tegenovergestelde ten toon spreidt. Als toppunt mag gelden dat ze een andere medewerkster van uw departement (Mevr. Hagenstein) te verstaan geeft dat een oorspronkelijke en herhaaldelijk via Hagenstein gedane toezegging (om besluiten klachtencommissie kinderbescherming in te mogen zien) niet wenste na te komen omdat ze mij al eerder had gesproken. Met andere woorden; iemand anders had de inzage wel kunnen krijgen. Formeel giet ze haar bezwaren tegen het verzoek in de vorm van een rigide beschikking met een heel andere argumentatie.

Aangezien ik haar wel ooit kort heb gesproken, maar nooit over inzage, handelt het hier blijkbaar om een volstrekt persoonlijke aversie van mevrouw Storm. Deze aversie lijkt zich overigens te richten op een hele kategorie burgers die voorzover mijn waarneming strekt allen mogen worden gerekend tot het mannelijke geslacht.

Ik wens niets meer met mevrouw Storm te maken te hebben. Wellicht kunt u bewerkstelligen dat de lopende zaken weer bij Dhr. Dekker worden ondergebracht.

Aangezien bovenstaande niet mijn enige slechte ervaring is bij justitie en het de tweede (vermoedelijk zelfs derde keer) is dat een medewerker waarmee ik wel gewoon kon praten wordt weggereorganiseerd, ik ook overigens diverse malen vreemd ben behandeld, had ik graag een persoonlijk gesprek met u.

Het lijkt me dat het niet de bedoeling kan zijn dat het justitieapparaat slechts angst oproept door het willekeurig en repressief optreden. Het uitstralen van gezag en vertrouwen en een dienstbare houding naar de burgers lijkt me van groter belang.

Bij voorbaat dank voor uw aandacht.

Met vriendelijke groet;

 

Joep Zander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.