Cookies

commentaar op MONOPOLY EN EEN TOTAALPLAATJE VAN THE GREAT RESET

Hierbij mijn commentaar op MONOPOLY EN EEN TOTAALPLAATJE VAN THE GREAT RESET

Om te beginnen. Youtube hanteert hoe langer hoe genieperige methodes om content af te schermen. Zo moest ik om de documentaire te kunnen bekijken mij eerst identificeren bij Youtube met als smoes dat mijn leeftijd moest worden vastgesteld. Er is natuurlijk geen enkele rede om deze docu achter een leeftijdsmuur te zetten. Bovendien hoeven andere kijkers niet langs die identificatieplicht. Er is dus wat anders aan de hand waardoor het mij in ieder geval moeilijker wordt gemaakt content te bekijken. Ik b en youtube niet tegemeot gekomen en heb iemand anders gevraagd de video te downloaden en elders te plaatsen. Dat is gebeurd: https://archive.org/details/monopoly-en-een-totaalplaatje-van-the-great-reset

Ik heb die documentaire (MONOPOLY EN EEN TOTAALPLAATJE VAN THE GREAT RESET) goed bekeken. Er vallen mij een paar dingen op die ik met jullie wil delen. Het is een mooi samengestelde documentaire, redelijk gelikt, behalve dat degene die het presenteert dat vanuit een gewone huiskamersfeer doet. Het bevat veel interessante analyses. Het lijkt mij onwaarschijnlijk dat hij dit allemaal in een minuut of twintig bij elkaar heeft geschraapt. Een bewering in die richting vind ik dan ook wat vreemd. De hele tekst wordt voorgelezen en is dus van tevoren uitgeschreven. Alleen dat al is een immens werk. Als Tim niet zo intensief gebruik had gemaakt van Wikipedia zou het nog heel veel meer werk hebben opgeleverd. Maar hier is hij vast al een weekje of zo mee bezig geweest.  Wikipedia….., daar kom ik al gelijk op een opmerkelijk punt. Als er iets de mind van de massa vormt is het wel Wikipedia. Natuurlijk lijkt het alsof ze ook kritische noten toelaten. Maar dat is niet het geval als het er echt op aan komt. Kijk maar eens naar wat er over is gebleven van het Demminklemma en hoe dat er aan toe is gegaan. Zelf ben ik voor de eeuwigheid verbannen van Wikipedia en dat was niet omdat ik krullen heb of zo. Wikipedia is de laatste jaren flink gecentraliseerd zodat op simpele wijze data kunnen worden aangepast. In 1984 van Orwell moesten nog duizenden ambtenaren dagelijks kranten van gisteren herschrijven. In Wikipedia kan dat allemaal veel simpeler. Tim bekritiseert alle media, maar een kern laat hij buiten beschouwing, onze gemonopoliseerde encyclopedie. Vroeger waren er op de wereld honderden encyclopedieën nu zijn we van een enkele afhankelijk.

Dan punt twee. Niets te merken van de kritiek op het functioneren van de rechtstaat, de totale collaps van de onafhankelijke rechtspraak. Uiteindelijk zou de rechtspraak de grenzen kunnen stellen aan al dat onrecht wat langs komt. Waarom moet de illusie in stand blijven? We zouden zo langzamerhand beter moeten weten gezien bijvoorbeeld de gang van zaken rond de processen over de avondklok. Maar er is veel meer aan de hand binnen de rechtelijke en justitiële organisatie. ( zie bijvoorbeeld een van de samenvattingen die ik daarover maakte (https://blog.joepzander.nl/rechterlijke-macht-een-criminele-organisatie/  of  https://blog.joepzander.nl/juridische-beschouwing-openbaarheid-van-uitspraken/)

Punt 3 is de manier waarop de staten en multinationale bedrijven kinderen in hun greep proberen te krijgen. Een oud probleem. Je ziet direct een dictator met kinderen op zijn schoot. Natuurlijk is dat nu allemaal ingenieuzer en gepolijst georganiseerd. Ik kan dat niet allemaal kort uitleggen maar ik verwijs graag naar een onlangs door mij in een Slowaaks boek (reviewed) gepubliceerd artikel in het engels (https://joepzander.files.wordpress.com/2021/03/article-zander-in-the-net-zbornik-anglicka-verzia_v1-1.pdf)

En tenslotte. Ook de krantjes die een aantal van onze groep verspreiden zijn niet erg geneigd zich met bovengenoemde punten bezig te houden ( heb ik uitgeprobeerd). Het lijkt er op dat ze zich laten chanteren door de kansen die ze nog willen benutten in de rechtbank. En ja af en toe krijgen ze heel even een heel klein beetje gelijk. Maar uiteindelijk zou ons rechtssysteem ons natuurlijk moeten beschermen tegen het in het filmpje van Tim belichtte onrecht. We hebben prachtige mensenrechtenverdragen die, als ze zouden worden uitgevoerd de idioten die ons nu door de molen halen zouden fileren.

Nou ik hoop dat ik niet te negatief was. En oh ja dat is ook nog een punt. Wat te doen? Alleen een beetje belichten is ook niet voldoende

groetjes

Joep Zander