Cookies

seks-u-o-log-e

Ik val soms op (over) een enkel lettertje. Maar dat is ook nodig.

Volgens de Volkskrant heeft de KRO afgezien van de diensten van seksuologe Maria Schopman voor het, van de BBC overgenomen, programma Sex…with Mum and Dad. Voor de goed orde het gaat hier over een programma waar ze het hebben over het met je ouders praten over seks. Ok praten met vader en moeder, in veel gevallen zal de vader helaas buiten beeld zijn, maar afin. Maar nu Schopman is afgewezen is de KRO op zoek naar een andere seksuologe… Pardon? Kan het geen seksuoloog zijn dan? Maar inderdaad als ik zo even op mijn geheugen afga hebben we de laatste jaren, veel Goedele Liekens, maar weinig seksuologen gezien in het openbaar.

Zelf ben ik net aan het lezen in het alweer wat belegen boek van seksuoloog Ernest Borneman; Das Patriarchat. Wel een man dus. Een man die zijn magnum opus over het patriarchaat opdroeg aan de vrouwenbeweging.  Hij had wel meer vreemde ideeën.  En met pleasen van vrouwen schop je het niet ver, zo moest ook hij in zijn leven ervaren.

Mannen zijn verdacht als het om intimiteit gaat. Een kleine aanraking kan een mannelijke leraar al fataal worden. Samen onder de douche met je kind is voor een gescheiden vader vragen om moeilijkheden. Dus ze gaan dat maar uit de weg. Mannen en seks tenderen blijkbaar in het volksempfinden naar vieze praatjes en je kunt dus blijkbaar daarom geen mannelijke seksuoloog aan het woord laten in een praatprogramma over seks.

volkskrantbericht

0 antwoorden op “seks-u-o-log-e”

 1. Hi Joep,

  Een mannelijke sexuoloog?
  Kijk even naar http://europe.obgyn.net/nederland/default.asp?page=/nederland/doelen/Lunsen
  Volgens mij Rik? Hij zat een jaar boven mij in mijn medische opleiding en heeft veel vernieuwende activiteiten ontwikkeld op het gebied van onderwijs, gynecologie verloskunde en is nu sexuoloog. Heb hem na 20 jaar nog eens in een cafe ontmoet en zag hem regelmatig op TV als deskundige. Volgens mij iemand zie zelf nadenkt…

  Groet,

  Wouter

 2. @Wouter. Je verwijst naar een interessant artikel (zal even de tijd moeten nemen om dat te lezen) van Rick van Lunsen. Het staat op obgyn.net; the universe of womans health. Daar moest ik dan wel weer even over nadenken. Hij maakt zich druk over de mannelijke verantwoordelijkheid voor anticonceptie. Misschien wel interessant als mannen dat wat meer zelf in de hand hebben. Dan zijn ze ook minder snel slachtoffer van vrouwen die stiekem mannen misbruiken om in hun eentje kinderen te krijgen.
  Afin ik ben benieuwd of hij mogelijk ook in aanmerking komt voor het programma Sex…with Mum and Dad.
  Joep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.