Cookies

Vader in hoogste boom

In Twente is een vader in geweer gekomen tegen de jeugdzorg die hem en de moeder de kinderen afpakte. Iedere ouder zal door dergelijke acties van jeugdzorg in de boom gejaagd worden, alleen zal het meestal overdrachtelijk blijven. Deze vader zocht letterlijk ook de hoogste boom in de buurt op. Of hij gelijk heeft? Op zijn minst ten dele. De methodes van jeugdzorg zijn eigenlijk zelden netjes. Nette mensen werken daar weinig, en anders maar heel kort.
Honderden ouders en kinderen worden op alle mogelijke manieren vermorzeld tussen de bureaucratische tentakels. En de gemiddelde burger wordt in een soort waan gebracht dat er dan wel iets mis zou zijn met die man. En verdomd je weet maar nooit. Maar heel vaak is er met dit soort ouders niets verkeerds aan de hand. Soms komen ze niet meer uit hun woorden, zoals te horen op de geluidsopname die Radio Oost met behulp van een hoogwerker registreerde. Heel goed om het dan maar in daden te gieten.

Toen ik het bericht hoorde was ik net bezig het dossier censuur van Pappa.nl.nu weer een beetje op orde te brengen. Kwam dat even goed uit; Tv-oost wilde me vanavond graag ongecensureerd in hun programma Wandelgangen.

De uitzending van TV-Oost met mij terugkijken
berichtgeving RTV-OOST
dossier censuur

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “Vader in hoogste boom”

 1. Tja, de machtswellustige jeugdzorg, die een meisje met ee hen zelboot belanrijker vind dan ernstiger zaken…
  Op google te lezen: meisje van nulde, de zaak savanna, rowena rikkers: lees en huiver over de schandalige rol van de jeugdzorg.
  Ik vraag me af of de jeugdzorg en haar trawanten ZELF wel kinderen hebben, omdat ze botweg niet willen geloven dat een kind een van de ouders onthouden regelrechte zware kindermishandeling is.
  Ik hoop dat de man die de boom invluchtte ruimschoots via de pers de mogelijkheid gaat krijgen ZIJN verhaal te doen, inplaats van hem af te schilderen als een wanhopige malloot (wat vaak gebruikelijk is).
  Zijn actie maakt duidelijk, hoe ouders tot wanhoop gedreven worden door de stasimentaliteit van de jeugdzorg.
  Het zijn een stel zakkenvullers, meer niet die het geen barst kan schelen als een kind zijn vader nooit meer ziet, en laten zich gewillig stroop op de mond smeren door leugenachtige borderlinemoeders die goed toneel kunnen spelen.
  Munchausen by proxy??? ze hebben geen idee wat dat is bij dat clubje volgens mij, ik spreek helaas uit ervaring.

  Trekt allen massaal de deksel van de jeugdzorg-beerput!
  Zullen ze niet leuk vinden, maar ach, dan hadden ze maar niet zo gruwelijk arrogant jarenlang moeten ageren tegenover vaders die hun kind door een treiter-ex nooit meer zien, en andersom.

 2. Laat ik het bovenstaand kommentaar aanvullen met dit.
  Dat het hoog tijd wordt dat alle zaken die lopen en gelopen hebben waarin de ggz zat al die jaren en hebben verzwegen wat een moeder mankeerde aan borderlinegedrag en dergelijke; gewoonweg opengaan in -belang van vele duizenden kinderen- die ze anders wederom naar de sodemieter helpen. Omdat BEDROG onder andere volgens die deskundigen zelf al immers een kenmerk is. Dat betekent ook dat de eerste verweerschriften door zulke dames al gewoonweg niet zijn te vertrouwen. Geen enkel verweerschrift overigens zonder waarheidsvinding. En JUIST die waarheidsvinding verdomde men in vele zaken en nog.
  Zag kortgeleden wederom een staaltje overgeschreven stukken in een rapport en betreffende moeder liegt alles aan mekaar onder de plu van ook nog eens. Fijn voor kinderen..Niet dus.
  Ik laat mijn naam even in plussen.
  Aangezien ze anders weer wat hebben omtrent het feit dat ik mijn mening zeg, overigens gebaseerd op die van de deskundigen zelf nota bene.
  En dat mag ik even niet. Want de -rechter kan wel eens anders denken dan stel je voor zeg–

 3. Waar het in dit betreffende gezin om gaat, dat weten we niet. Kindermishandeling en niet corrigeerbare kinder- verwaarlozing komen natuurlijk voor.

  In de gevallen die de afgelopen jaren mijn deur passeerden waren er wel heel grote fouten gemaakt. Bijvoorbeeld: Arrogantie van de medewerkers van BJZ. Zij wisten het en de ouders moesten het maar doen zoals zij zeiden dat het moest. En dat op basis van een uurtje gesprek per maand. Of het ontbreken van coaching van ouders. Of het aanbieden van een videotraining die dan niet werkte. Gewoon knullige hulp. Of geen hulp maar wel maatregelen en dreigen. Ik geef toe, voor een medewerker van BJZ kan het soms erg frustrerend zijn. Sommige mensen leren langzaam of niet in combinatie met het hulpaanbod. De grootste fout altijd weer: eenmaal genomen beslissingen gelden altijd en eeuwig voor de toekomst. Voordat je het weet ben je echt je kind kwijt. Of het betrof medewerkers die wel een erg persoonlijke mening hadden, of medewerkers die de zwakke kanten van de ouders uitvergrootten. Allemaal met het etiket: zorgvuldigheid en respect voor de privacy (lees: achter gesloten deuren). En allemaal ‘het belang van het kind’ (zie: http://papa.nl.nu/kindbelang.html ). Wat ik erover wil zeggen: Als ouder hoef je geen perfecte ouder te zijn, je moet aan minimum eisen voldoen. Geen structurele en oncorrigeerbare kindermishandeling of kinderverwaarlozing. En overheid, oefen je erin met je vingers van kinderen af te blijven.

  Heel goed dat Joep oproept tot burgerlijk openbaar protest. Want doe je het via een advocaat, dan ben je je vermogen kwijt en ook nog eens je kinderen. Hoe meer protest, hoe meer zichtbaar gaat worden dat er iets niet klopt.

  Wat mij zo vaak opviel aan de mensen die moesten mee kmaken dat ze hun kinderen kwijt raakten was dat zij het taalgebruik van de deskundigen overnamen en omdat zij het beste voor hun kinderen wilden gewoon meewerkten. Ik kon mijn tenen dan wel krommen over hun verslagenheid, hun berusting. Ik heb ouders gezien die met een beetje hulp best hun eigen kinderen hadden kunnen opvoeden. Maar die was er niet en ze waren verbaal niet opgewassen tegen de deskundigen.

  Onder de noemer van het belang van het kind, zorgvuldigheid en professionaliteit zijn vele, vele misdaden begaan tegen kinderen en hun ouders. Een zogenaamd mooi verhaal, en wat kan je ertegen doen? Bovendien wordt het altijd verkocht als dat wat het beste voor de situatie is.

  Als ouder moet je maar zien wat je met je verdriet en je woede doet. En als je dan de weg kwijt raakt.., jammer dan. Waar rook is, is vuur wordt er dan gezegd. En die BJZers halen toch niet zomaar je kind weg! Nee, er zal wel wat meer aan de hand zijn.

  Helaas is dat heel vaak niet het geval. En hebben we te maken met incompetentie van de medewerkers, protocollen die strijd uit lokken en een hoge werkdruk van diezelfde medewerkers die ook nog eens een case binnen een bepaalde tijd moeten afronden.

  Terecht zegt Joep: er moet meer onderzoek naar de wantoestanden van BJZ gedaan worden. Tot nu toe lijkt het een taboe om deze organisatie onder de loep te nemen. Ik vrees vergelijkbaar met de incidenten van incest in de Katholieke kerk die de laatste maanden daar zo mee in opspraak is.

  Zo nu en dan hoor je eens reen opsteker van van een bekend persoon. Dr. Phil werd gisteren gevraagd waar hij het meest bang voor was. Zijn antwoord: ‘Als er iets met mijn kinderen zou gebeuren. Ik denk dat ik dat niet zou trekken.’ Zo is het. Als je van je kinderen houdt, dan trek je het niet als er iets met hen gebeurt. En er gebeurt iets met hen als ze door BJZ van je worden afgenomen.

  Vaders en moeders, als je al de boom in wordt gejaagd, klim er dan ook daadwerkelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.