Cookies

KPMG, justitie en spreeuwen

Mocht u weer eens zo’n donkere zwermende wolk boven u zien hangen, pas dan op, het kunnen de honderdduizend justitieambtenaren zijn die geleerd heb ben samen te werken onder leiding van het accountantsbureau KPMG. Niet bang worden hoor, ze hebben alleen maar geleerd om goed samen te werken om des te effectiever onze samenleving en u dus voor de gek te houden en op- en beentje te lichten.  En de samenwerking tussen KPMG en Justitie mag er ook zijn. Want KPMG is er enige tijd geleden in geslaagd om op een handige manier een strafvervolging af te kopen bij justitie. Twee verdachte partijen bijelkaar onder het mom van recht en democratie.  Het is misschien een beter idee als Justitie leert om normaal met burgers om te gaan in plaats van dat gekwetter en gezemel, dat alleen maar bedoeld kan zijn om niet echt aan de slag te gaan en vooral heel veel ongein binnen boord te houden.
Ambtenaren moeten leren kritiek te uiten. Ja op de kleur van de wc-bril waarschijnlijk. Natuurlijk niet op de echte grote dingen. Zoals een ambtenaar ooit tegen mij zei: “Ja meneer Zander, U heeft natuurlijk gelijk, maar als ik dat hier zeg wordt ik morgen bij de volgende reorganisatie van Justitie ontslagen”.  En dat was dan in een tijd waarin je een ambtenaar nog gewoon aan de telefoon kon krijgen.  tegenwoordig lukt dat zelfs parlementariërs vaak niet meer.
Ooit verdedigde ik de Spreeuwen nog tegen Alkmaars VVD-raadslid die ze in Alkmaar uit de bomen wilde knallen. Ik moet er nu dus wel echt aan wennen om dat soort volk achter de spreeuwen aan te zien lopen, uhh zwermen.