Cookies

inspraak

etty hillesumplein

“Als je nu even je lego laat liggen dan gaan we even op internet kijken naar de gemeentelijke plannen voor het pleintje op de hoek. Morgen verstrijkt de inspraaktermijn op het schetsontwerp en als je niets zegt moet je later natuurlijk niet zeuren als je het niet goed vindt. ”

Ik poog mijn zoon op te voeden in de prille beginselen van onze moderne democratie. Of wat daarvoor door gaat, maar daar hebben we het even nog niet over.  Vol ijver en in spannende afwachting tikt hij het juiste internetadres in. Lege pagina met foutmelding. Nogmaals goed kijken of het adres klopt. Ja het klopt echt.

Sta je mooi te kijken met alle goede bedoelingen. En vooral de gemeente Deventer die honderden flyers deur aan deur de wijk in heeft laten bezorgen met dat url waaar we uiterlijk vandaag een blik kunnen werpen.  Dus gelijk maar bellen om mijn zoon te laten zien hoe dat verder dan wordt afgewikkeld in een democratische rechtsstaat. Ik begin maar eens bij de afdeling communicatie. Hoewel op de site van de gemeente staat vermeld dat ze zelfs tot 20.00 uur open zijn en het nu 16 uur is; alleen een antwoordapparaat. De ambtenaar die het allemaal bedacht heeft…. is er niet .. terugverbonden de gemeentelijke telefooncentrale. Dan het secretariaat…. ja ze zijn allemaal naar een afscheidsfeestje. Ah daar zal de afdeling communicatie dan ook wel zitten. Want daar vált wat te communiceren op zo’n afscheidsfeestje.  De secretaresse zal me de volgende ochtend dan wel terugbellen. Zelf weet ze immers van niets. Om 11 uur nog niets gehoord, bellen weer teruggebeld worden. Hee een telefoontje van de afdeling communicatie dat ik een mail mag sturen met onze ideeen. Ongezien het schetsontwerp. En na nog enig geheen en weer eindelijk de betreffende ambtenaar. Nee ze hadden het schetsontwerp er maar weer afgehaald want zo zonder toelichting was dat maar niets.

Inspreken is een hell of a job. Laat dat duidelijk zijn. Mooie praatjes die democratie. dat is wat mijn zoon er van over houdt. En dat beeld kan ik eigenlijk niet repareren. Want het is nog erger als je het goed bekijkt.

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “inspraak”

 1. De gemeente Deventer heeft mbt een en ander de volgende reactie gegeven:

  De ontwerper heeft de opdracht wat vrij geïnterpreteerd en de schetsontwerpen die hij heeft voorgelegd tijdens de inloopavond zijn budgettechnisch niet uitvoerbaar. We hebben er daarom voor gekozen de ontwerpen niet op internet te plaatsen, in tegenstelling tot wat er in het huis aan huisbericht vermeld stond.

  Ik had deze informatie op de website moeten vermelden en mijn collega’s hierover moeten inlichten, maar heb daar niet aan gedacht, mijn excuses hiervoor.

  Wij beschouwen de inloopavond van 9 oktober als een inventarisatieavond van de wensen van bewoners, omdat de ontwerpen die op de inloopavond gepresenteerd zijn niet uitvoerbaar zijn, we hebben daarom besloten deze niet meer op internet te plaatsen.

  We vinden het belangrijk om tot een ontwerp te komen waar het merendeel van de bewoners/direct omwonenden zich in kan vinden en wat past binnen het budget en binnen de kaders van het gemeentelijk beleid. We ontvangen daarom graag (alsnog) uw wensen voor het plein.

  Het enige dat vaststaat zijn de speeltoestellen die er komen, de keuze hiervoor is bepaald aan de hand van de inloopmiddag buurtspeelplekken die in april van dit jaar voor heel Voorstad is gehouden.

  Het gaat hierbij om de volgende speeltoestellen:

  – Een tafeltennistafel (nu al aanwezig)
  – Een wipveer (nu al aanwezig)
  – Een dubbele schommel (nieuw)
  – Een klimtoestel (nieuw)
  – ‘Haasje over’ paaltjes (nieuw)

  De plek op het plein voor deze toestellen staat nog niet vast.

  U kunt uw wensen voor het plein nog mailen naar spelen@deventer.nl tot zondag 26 oktober. De ontwerper maakt aan de hand van alle wensen die binnengekomen zijn een voorontwerp dat uitvoerbaar is. Het voorontwerp presenteren wij op een inloopavond op donderdag 20 november, u ontvangt hiervoor nog een uitnodiging.

  Ik ga er vanuit u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd en ontvang graag uw wensen voor het plein.

  M H
  Gemeente Deventer
  projectassistent expertisecentrum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.