Cookies

Pêcheur

pecheur
Mannen zijn jagers. Dat is een rolpatroon waar we af en toe wat van af willen relativeren. Maar het is ook wel een beetje in het beestje ingebakken. In het dagelijks leven komt er van jagen niet veel terecht. Maar de vakantie biedt mogelijkheden. Zo is er het jagen op garnalen, kokkels en mosselen; wat minder macho in het Frans de “fruits de mer” (vruchten van de zee) genoemd. Bij mosselen is het soms létterlijk plukken.

Als vader wordt er van je verwacht dat je dan wat handige instructies geeft voor hoe dat dan moet. De zakmesinstructies lukten me vorig jaar nog aardig. Maar dit…. Gelukkig zijn er dan de andere vaders van andere jongetjes die je op weg kunnen helpen. In eerste instantie overigens vooral door te concluderen dat we een verkeerd net hadden.
(koude douche voor “Les Mille et une Choses” in Villers sur Mer die hun fout niet wensten toe te geven en een zwaar bedroefde jongen in de kou lieten staan).
Maar afin, niet te lang getreurd. En aangezien de eb (dan moet je vissen) die dag laat was kreeg je dus dit beeld (genomen met wat beperkte mobiel-camera).
En ja ook het koken van de buit hebben deze heren zelf gedaan.
Een ander vader-zoon-moment is in de vakantie trouwens op mijn netvlies gebrand. Ik kom daar nog een keer op terug.

0 antwoorden op “Pêcheur”

 1. Lieve Joep (en Joshua natuurlijk),

  Je/jullie stukjes met korte impressies over vader-zoon momenten, dit keer op vakantie in Frankrijk, zijn steeds meer een kleine verademing. Hoop dat jullie er ook zo van genieten.

  Beau van Erven Dorens, vader van vier zoons, liet onlangs weten: “Waar vaders zich meer bewust van mogen worden, zijn de punten waarop ze kunnen scoren bij de kids. Er is namelijk een aantal gebieden waarop we mama af kunnen troeven.”

  Hij gaat daar nu ook een handboek met tips voor papa’s over schrijven. Leuk, ik verheug me daar al op. Maar misschien ook iets voor jullie beiden … een papa-zoon avonturen- of vakantieboek … met impressies van beide kanten. Het schrijftalent is vast niet zo ver van de boom gevallen.

  Veel plezier en groet,
  Peter Tromp
  Vader Kennis Centrum

   1. Hoi Bart en Peter,

    Het was inderdaad genieten. En als je zo buiten in de natuur kampeert met het zicht op zee zie je elke keer weer verassend andere zonsondergangen boven de zee.

    Die zee is in dit geval de Atlantische oceaan aan de Normandische kust bij Villers sur mer.

    groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.