Cookies

Kinderombudsman

(last update 5-2-2016)
Kinderombudsman Dullaert moet wijken voor eigen plannetjes van Nationaal ombudsman Reinier van Zutphen.
Vanuit mijn oogpunt stelden de bezigheden van Marc Dullaert als kinderombudsman weinig voor.  Hoewel slecht geïnformeerd, beschouwde ik hem wél als een integer iemand. Als Dullaert, net als de vorige Nationaal Ombudsman Brenninkmeijer, nu ook moet wijken omdat hij misschien wel activistisch zou zijn dan zijn wat mij betreft de rapen gaar.
Dullaert was in staat om controversiële standpunten in te nemen. net als Brenninkmeijer. Brenninkmeijer formuleerde al jaren geleden een fundamentele kritiek op het ministerie van justitie. Het parlement had beter naar hem kunnen luisteren, dan hadden we de etterende puist op justitie eerder kunnen ruimen.
Vooral op het gebied van familierecht heeft Marc Dullaert nog wel wat te leren lijkt me. Maar geef hem die kans! Of toch in ieder geval loop niet achter van Zutphen aan die zelfs zijn eigen medewerkers lijkt te schofferen. En hij schoffeert ook de kinderen die naar het jeugdjournaal kijken!

7 antwoorden op “Kinderombudsman”

  1. En weer ben ik het met je eens. Jammer dat ook de Kinderombudsman gaat voor de Koninklijke weg en zelfs de politie adviseert niet te handhaven waardoor het omgangsrecht en beschikkingen een complete farce zijn. Wij, verstoten ouders, hebben nog een hoop werk te verzetten mbt bewustwording en het ontkrachten van het idee dat ‘rust’ voor de kinderen de beste oplossing is. Wat dat betreft heeft die Spruijt verwoestend werk aangericht en het zou die kerel sieren als hij zijn voortschrijdend inzicht openlijk met dit soort instanties zou delen.
    Maar ja, alles voor de centjes…dan verkoopt ie weer wat minder boeken.

  2. Hoi Annemarie,
    Ik heb inmiddels deze blog nog wat geupdated met linken. Er zijn inmiddels ook petities voor Marc maar die ga ik niet tekenen.
    Mbt Spruijt: Die zie ik meer als een kameleon. Hij past zijn inzichten altijd net een beetje aan aan de omgeving waarin hij spreekt of schrijft. regelrechte confrontatie gaat hij uit de weg. Echt fundamenteel voortschrijdend inzicht zie ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.