Cookies

Maar waar is de klepel

klokkenluider-joep
Klokken luiden; het echte handwerk

Ik voel me al heel lang klokkenluider. Maar niet van zomaar een misstandje. Ik heb dus ook elke keer weer het gevoel dat waar je de misstand ook maar meldt, politiek, klachtencommissie, ombudsman, Commissie Gelijke Behandeling, politiek, eigenlijk niemand geïnteresseerd is, niet echt.
Maar nu hebben we dan een Huis voor de Klokkenluiders. Weer zo’n leuk ideetje dat via Ronald van Raak de politiek in is gegooid. Raak’s Goelag archipel is al in werking getreden, dus we hebben al geregeld dat alle klokkenluiders worden afgevoerd naar de gedwongen begeleide opvang. Nou misschien dat het Huis voor de Klokkenluiders dat dan verder kan invullen. Je wordt als je het huis binnenstapt namelijk gedwongen niet meer over de misstand te communiceren, de belangrijkste misstanden zijn niet ontvankelijk. Misstanden bij de rechterlijke macht al helemaal niet, want de rechterlijke macht heeft zelfs de mogelijkheid om met een (vaak niet openbare) uitspraak de gang naar het Huis van de klokkenluiders te blokkeren.
De klepel ligt, wat ik jullie brom, ver bij het Huis voor de Klokkenluiders vandaan. meer hierover bij Nico van den Ham.
Ik zoek de klepel nog steeds, als ik hem vind zal ik hier nog een plaatje bij zetten. liefst van een vader die een klok luidt of zo. Ach ja Pater. pater die de klok luidt, dat lukt nog.
ps: Dit blog nog eens overdenkende lijkt het me vooral zo dat er in het Huis voor de Klokkenluiders geen klok hangt. Waar is een klokkenluidershuis anders voor dan om de klok te kunnen luiden? Klokken luiden doe je vooral via de media, als dat wordt geblokkeerd is het dus nep.

Eén antwoord op “Maar waar is de klepel”

  1. Joep, wat schrijf je belangwekkende dingen. Al die jaren lang. Ik ben jou, en wie nog meer zijn of haar mond opendoet, zeer dankbaar. Dit land verdient beter: eerlijker bestuurders/hulpverleners en rechters zonder de ‘kreukels’ die we nu bijna gewóón vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.