Cookies

Openbaarheid ≠ openbaarheid

openbaarheid-rb-breda-170217-deel
Rechtbankpresident Koek van Rechtbank Breda februari 2017 aan burger

Het is me na 20 jaar debatteren met rechtbanken gelukt om a raison van 4,08 euro een enkele geanonimiseerde uitspraak van de Rechtbank Limburg te pakken te krijgen die nog niet op rechtspraak.nl stond en nu wel op mijn blog dus. Het probleem van geheime rechtspraak blijkt echter geenszins opgelost. Dat blijkt wel uit de passage hierboven uit een zeer recente brief van de Bredase rechtbankpresident Koek aan een burger. Wel openbaar maar toch niet openbaar. Het woord openbaar houdt nul niks in. Ik heb daar ook al tientallen keren op doorgevraagd, zie mijn vele blogs en artikelen hierover.
Ook de rechtbank Limburg ging niet zomaar overstag. Er moest wel even stevig over worden overlegd mailden ze mij,  en de hele procedure om een uitspraak te verkrijgen nam maanden in beslag. Maar mogelijk zou dat volgende keer wel sneller kunnen dacht men daar. Misschien is het wel goed dat ze er in Limburg over hebben nagedacht en overlegd. Want dan is dat punt des te meer gemaakt en staat de rechtbank Breda in zijn hempie. Ik vrees, hopelijk ten onrechte, dat ze vooral hebben bedacht dat afschrift van meerdere uitspraken misschien wel te duur voor me wordt. Ik vrees dat het slechts op zijn best iets wordt als ‘Limburg alein’.

Inmiddels heeft rechtspraak.nl de stap om ook een aantal ongepubliceerde uitspraken te rubriceren voor een deel teruggedraaid. Namen van rechters zijn er uitgehaald. Als je dus nog iets wilt opvragen kan dat dus niet meer gericht met nummer en al en worden het dus nu vragen als ‘Kan ik van u alle uitspraken krijgen van de rechtbank Breda uit 2016’ van Mr X. Geen verkeerde vraag trouwens, laten we ons daar ook maar weer op concentreren. Ook bedenken of we daar 4 euro per stuk voor willen betalen, of ons afvragen of gratis inzage dan wel mogelijk is.
Ongepubliceerde uitspraken op rechtspraak.nl zijn overigens niet makkelijk te vinden. Drukken op de knop uitgebreide zoekopdracht is niet voldoende. In het schermpje wat je dan krijgt moet je nóg een keer op uitgebreid zoeken drukken en dan het goede rondje aanvinken. Verder wekt rechtspraak.nl de indruk dat je dan in ieder geval de opsomming krijgt van álle uitspraken, maar ook dat is geenszins het geval (valt uit te rekenen). U wordt besodemieterd waar u bij staat door organisaties waar je het het minst van had verwacht. Je moet dus wel van het taaiere soort zijn om je daardoorheen te worstelen. En precies dat taaiere soort daar moeten ze niets van hebben bij de rechtbanken en rechters. Die worden er dan zonder toelichting van beschuldigd dreigende taal te hebben gebruikt. De feitelijke dreiging bestaat eruit dat deze Mevrouw Mr Koek dreigt de politie op die burger af te sturen. Nou kunt u zeggen dat die burger misschien door de telefoon iets vreemds kan hebben gezegd wat ik niet kan verifiëren. Ik ben benieuwd naar de aan Mevrouw Koek gevraagde toelichting. Wat ik wel helemaal uit eigen ervaring weet is dat ik ooit op de rechtbank Zwolle tegen een glazen pui aan werd getimmerd omdat ik uitspraken wilde gaan opvragen bij de balie. Daar had ik een klacht over ingediend, maar omdat die meneer zei dat hij ernstige kanker had en hij er spijt van had, heb ik de klacht destijds laten zitten. misschien ben ik wel veel te goed geweest, vooral omdat de politie wel aangifte tegen mij deed.
En nu ik eindelijk dat ≠ teken (zie kop hierboven) gevonden heb in mijn computer nog even de volgende: recht≠recht gelijk≠gelijk, waar≠waar, d66≠democratisch, nep≠nep en ik≠ik ik ben ondertussen nog steeds wel mijzelf. recht=onrecht waarheid=leugen d66=ondemocratisch echt=nep, ik ben ondertussen nog steeds wel mijzelf. logisch=onlogisch.
en dan nog maar weer een keer de link naar het dossier openbaarheid van uitspraken
ps 1. Correctie. Ik had Mevr Mr Koek Kloek genoemd.
 

3 antwoorden op “Openbaarheid ≠ openbaarheid”

 1. Dit is op annemarievanmackelenbergh herblogden reageerde:
  Bekijk jouw beschikking eens; In openbaarheid uitgesproken.
  Dat is interessant, zo kunnen wij de vonnissen vergelijken. Kunnen we zien welke rechters doorpakken op ouderverstoting en welke niet. Welke zelfs ouderverstoting in de hand werken door de Koninklijke weg op te leggen.
  Kunnen we vergelijken of al die zogenaamde pilots (Bijzonder Curator) en trajecten (kind uit de Knel, BRAM, Ouderschap Blijft!) iets positiefs opleveren.
  Al met al, die vonnissen zijn erg belangrijk voor ons, daar elke rechter kan doen en laten wat die wilt. Niemand die deze groep ter verantwoording roept.
  Nu snappen we dus ook waarom rechters zo in hun bolwerk blijven zitten en de gewone burger bedreigen; anders worden we lastig…..Nou, dan ben ik maar lastig!
  Mensen, ben je hiervan bewust! Er wordt met jouw leven en dat van jouw kinderen gespeeld en geëxperimenteerd. De rechtspraak is niet te vertrouwen, blijf er zo veel mogelijk van weg en neem ze vooral niet al te serieus.
  https://www.facebook.com/groups/507826229380204/ (h)erken ouderverstoting

 2. Uiteraard gereblogd en met onderstaande tekst op de facebookpagina (h)erken ouderverstoting https://www.facebook.com/groups/507826229380204/
  Bekijk jouw beschikking eens; In openbaarheid uitgesproken.
  Dat is interessant, zo kunnen wij de vonnissen vergelijken. Kunnen we zien welke rechters doorpakken op ouderverstoting en welke niet. Welke zelfs ouderverstoting in de hand werken door de Koninklijke weg op te leggen.
  Kunnen we vergelijken of al die zogenaamde pilots (Bijzonder Curator) en trajecten (kind uit de Knel, BRAM, Ouderschap Blijft!) iets positiefs opleveren.
  Al met al, die vonnissen zijn erg belangrijk voor ons, daar elke rechter kan doen en laten wat die wilt. Niemand die deze groep ter verantwoording roept.
  Nu snappen we dus ook waarom rechters zo in hun bolwerk blijven zitten en de gewone burger bedreigen; anders worden we lastig…..Nou, dan ben ik maar lastig!
  Mensen, ben je hiervan bewust! Er wordt met jouw leven en dat van jouw kinderen gespeeld en geëxperimenteerd. De rechtspraak is niet te vertrouwen, blijf er zo veel mogelijk van weg en neem ze vooral niet al te serieus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.