Cookies

uitlokking tot terrorisme?

Er komt een nieuwe wet aan die de taken en bevoegdheden van de veiligheidsdiensten enorm uitbreidt en een flinke ingreep betekent in de privacy van de burgers. Rechters mogen ondertussen defacto nog steeds hun gedrag verbergen ook al staat in de wet dat dat uitgesloten dient te zijn. Burgers moeten hun hele ziel en zaligheid blootleggen. En het zijn juist weer rechters (toetsingscommissie bevoegdheden art 32) en petit comité die straks bepalen wanneer de veiligheidsdiensten tegen ons ingezet mogen worden.dead child
Dit is dus even kort de essentie van het aangenomen wetsvoorstel 34 588: Regels met betrekking tot de inlichtingen- en veiligheidsdiensten alsmede wijziging van enkele wetten. Er kan nog iets aan worden gedaan door middel van een volkspetitie.
Het is niet te hopen dat dit soort wetten zelf leiden tot terrorisme. In ieder geval laten dit soort wetten vrijheidsminnende burgers weinig alternatieven over. Eigenlijk worden wij opgesloten (veilig!).  Laten we hopen dat dit soort wetten in ieder geval niet tot nog meer geweld leiden zoals afgelopen week in Barcelona.
lees meer
PS: mijn commentaar op boublog:
Ook een groot gevaar van deze wet is dat hij mogelijk zal worden doorgedrukt met een soort false flag operatie. Dus dat bijvoorbeeld de veiligheidsdiensten een aanslag niet verijdelen om zo de bevolking rijp te maken voor instemming. Een cynische maar m.i realistische gedachte, die we maar beter tijdig kunnen uitspreken om het effect van zo’n false flag alvast te minimaliseren.
 

4 antwoorden op “uitlokking tot terrorisme?”

 1. Op ‘De Lange Mars’ heb ik hierop en op de achrijver van het artikel (wiens computer stuk is ????) antwoord gegeven.
  Normaal zou ik hervoor tekenen, maar in dit geval niet.
  Vraag: WAAROM al deze gegevens invullen? Dat is helemaal niet nodig.
  Waarom is altijd de vraag die je moet stellen. Wie heeft hier belang bij.

   1. Ja precies. Maar vooral, waarom haalt hij het voorbeeld aan van de al lang vergeten Stasi, terwijl er vele ergere voorbeelden bestaan. Toeval bestaan bij zoiets niet.
    Bovendien, als je op zijn website kijkt, gaat het (bijna) allemaal over geld en verder (bijna) geen politieke kwesties (ook al is geld natuurlijk ook politiek). En nu, vanuit het niets opeens met veel lawaai dit. En is zijn computer ook nog eens stuk. Mooie gelegenheid om anderen te vragen zijn verhaal te publiceren.
    Overigens is het sleepnet al lang ingevoerd met internet. Zoek maar eens naar iets, een uur later krijg je daar een reclame van. En zo gaat het ook met persoonlijke gegevens en politieke voorkeuren. Jij en ik worden al lang bij iedere beweging in de gaten gehouden hoor.
    http://www.courtfool.info/nl_home.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.