Cookies

testosteron voor Femke

de dokwerker -gnu wikipediaVrouwen?

Femke Halsema vindt dat het testosteron uit het debat moet. Dwars door het debat zelf, lijkt ze daarmee toch vooral te mikken op de mannen die het debat voeren, zoals Jan Marijnissen. Jan pakt met verve met argumenten en een mooie begrenzende toon tegelijk, zijn wilde collega aan.

Dat moet van Femke allemaal anders met meer begrip en respect en argumenten…… net zoals zij dat doet als ze mannen aanpakt en poogt te castreren (hoe haal je anders het testosteron eruit?) .

Hoe zit het trouwens met het testosteron van die stevige dokwerker (februaristaking) die vandaag ook in het nieuws was?

Denk nog eens aan Femkes uitspraak:

,,Wat zou het een verademing zijn als zij eens wat meer anti-man werd en wat minder anti-islam.” (maart 2005 NRC)

Misschien dat we in het kader van de gelijkstelling tussen mannen en vrouwen Femke een testosteroninfusie kunnen geven. Voor mijn part afgetapt bij gevaarlijke types, maar aub niet bij Jan Marijnissen.

Femke…. dat moet toch iets betekenen als vrouwtje? Vrouwen….zucht.

weblog van Femke met haar uitspraak
nominatiedossier Groen-Links voor vaderdagtrofee; ook positiefs
dossier feminismekritiek over andere mannendiscriminatie van oa Femke

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “testosteron voor Femke”

 1. my comment: Holland is a kind of wild country. Everyone is expecting it to be a well developed democracy in which people tend to be nice to each other and in which human rights are respected.

  Holland is sometimes a wilder country then a lot of country’s we usually refer to as banana republics. It is not respecting basic democratic rights.

  At this moment Holland is, seen trough the eyes of a lot of moslims in the world, seen as the wildest country looking at the way we are biased and disrespectful.

  As one person seems to set the agenda and the public image for Holland we even can call Holland the Wilderst country. read on

 2. Nou heb ik niet veel met Femke, maar dit toch wel. Want mijns inziens zijn bijna alle wereldreligies het resultaat van de hardnekkige, zichzelf legitimerende en daarmee schier onuitroeibare mannelijke dominantie-drift. Femke heeft dus groot gelijk met deze opmerking.

 3. Femke fulmineert niet tegen het mannelijke, maar tegen mannen. Dat om te beginnen. Verder snap ik je opmerking deze keer eigenlijk niet zo.

 4. Nou, het causale verband van de problemen met de Islam (of de SGP voor mijn part) ligt als volgt: eerst had je een cultuur, een traditie waarin mannen vrouwen onderdrukten. Pas daarna kreeg je de religie, welke – nu wettelijk gelegitimeerd – diezelfde onderdrukkende vorm kreeg. De grote religies zijn dan ook allemaal niet toevallig door mannen gesticht en gehandhaafd. En het maakt mij niet uit of Femke nu tekeer gaat tegen mannelijkheid of mannen. Islamitische mannen zien zichzelf als de (enige rechtmatige) dragers van mannelijkheid, dus de term maakt in deze geen verschil.

 5. Zo, wat een discussie vandaag. Femke zegt niet dat ze het over islamitische mannen heeft. Ik ben geen islamitische man en voel me zeer geraakt door haar uitspraak. Ik heb een flinke weerzin tegen haar houding op diverse fronten (ook het anti-tachtiger-actie jaren gedoe). Maar ook al zou Femke islamitische mannen bedoelen dan nog moet ik zeggen dat ik het uitermate discriminerend vindt om islamitische mannen allemaal over een kam te scheren. Dat is hoe je het ook bekijkt discriminerend. Want jij kent niet alle islamitische mannen. Zulke algemeenheden druisen in tegen onze westerse verlichte visie op gelijkheid ongezien afkomst of religie.
  Over de geschiedenis kan divers gedacht worden. Ik heb net een artikel over de geschiedenis van ouderschap af. Vrouwenonderdrukking is een belangrijk thema in de geshciedenis maar niet universeel en overal aanwezig. Met name feministen neigen ertoe om te beweren dat we juist ooit een matriarchaat hebben gekend. Dat is dan weliswaar vaak opgevoerd tot een ideaaltypische waanconstructie, maar helemaal loss is de gedachte niet dat vrouwen veel macht konden en kunnen ontlenen aan hun moederschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.