Cookies

mannen slachtoffer

Met allcare, Claire

Dag u spreekt met Hans, ik wordt mishandeld door mijn vrouw. Kan ik daar met iemand over praten?

“Nou ik doe de intake voor alle soorten hulpverlening hier, dan kijken we wel even verder”

Maar u bent toch dat speciale blijf-huis voor mannen?

Dat zit ook ergens bij ons ja…

Ik heb heel veel moeite moeten doen om überhaupt een telefoonnummer van u te vinden. Het liefst zou ik nu een man willen spreken.

Oh u doet mee aan de proef? Heeft u last van eerwraak dan.

Nee nee het is mijn… Maar ja ik wil gewoon iemand spreken waarmee ik erover praten kan.

Nou dat moeten we nog even bekijken, u zult het toch eerst met mij moeten doen.

Kunt u me nou niet gewoon doorverbinden met het blijf-huis voor mannen, met een hulpverlener…

Nee dat heb ik u al gezegd..

Maar de staatssecretaris..

Wat heb ik te maken met die staatssecr…

Nou die heeft…

tuut tuut tuut

Ook mannen kunnen nu terecht in blijf-van-mijn lijf-huizen. Dat is althans het verhaal waar staats Jet Bussemaker mooie sier mee probeert te maken. Ook de buitenlandse media zijn benieuwd naar het nieuwe fenomeen. Vorige week gaf ik een interview erover met de australische vaderradio dads on the air die tot nu toe vergeefse pogingen doet om ook Jet Bussemaker te pakken te krijgen. Zo gauw het interview op internet staat zal ik een link plaatsen.
dossier huiselijk geweld

Het bovenstaande verhaal is gebaseerd op een daadwerkelijke ervaring.

0 antwoorden op “mannen slachtoffer”

  1. Het -blijf van mijn lijf huis- voor mannen blijft een vreemd fenomeen. De bovenstaande ervaring illustreert dat.
    In de volksmond wordt er lacherig over gedaan; deze mannen worden beschouwd als zijnde `geen echte kerels`. De met vooroordelen en ideologieën omgeven controverse man-vrouw zal tevens de reden zijn voor de hulpverleners om er zo onbeholpen mee om te gaan.
    De mannen die door hun vrouwen mishandeld worden zijn slachtoffers geworden en vanuit die positie èn met in het achterhoofd de wet op het verbod van discriminatie wordt er, zij het moeizaam, een nieuw hulpverleningscircuit opgesteld. Curieus dat deze mannen hier voornamelijk vrouwen zullen tegen komen… Met de nieuwe maatregelen inzake huiselijk geweld is het de vraag of dit überhaupt nodig is.
    Wel werpt het een nieuw licht op het begrip slachtofferrol. Het is wachten op een vader die met zijn kroost het huis uitvlucht naar een geheime locatie, diverse aangiften tegen zijn vrouw doet, waardoor zijn vaderrol voor altijd vastgelegd kan worden en de moeder verbannen wordt uit het leven van zijn kinderen.
    Het is nog interessanter dit misschien eens in scene te gaan zetten met een solide gezin teneinde de werkwijze van justitie publiekelijk belachelijk te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.