Cookies

Ma(na)ger

“Onze Jan is manager geworden” is een liedje van mijn favoriete zanger Joop Visser. Het beschrijft heel goed de leegte die, met leegte gevuld, toch geld oplevert voor de zakkenvuller.

Vooral in de jeugdzorg is de managerscultuur een plaag die méér dan zómaar vervelend, desastreus is voor kinderen en ouders. Dat punt dringt ook langzamerhand door in de hoofden van Rouvoet en (vandaag) de NVG.  In plaats van de slappe oplossingen en vaag gemopper van partijen van links tot rechts heeft tweede kamerlid Fleur Agema daar een goede oplossing voor. Laat een tijdje de werkvloer managen en zet wat managers met de handen aan het bed, vertelt ze vandaag in Trouw. Dit gaat niet specifiek over de jeugdzorg, maar daar gaat Fleur ook wel over. Zó ziet drastische verandering er inderdaad uit. Ik moet er wél direct bij zeggen dat Fleur heel wat anders is dan Geert.  Ik vind Geert Wilders gevaarlijk (zie linken hieronder). Het is dan ook duidelijk dat Fleur worstelt met een paar PVV-standpunten. Eigenlijk zijn we geen elite-partij zegt ze; maar de PVV wil toch ook geen verhoging van belastingen voor meer zorg.  Ze is er nog niet uit zegt ze.

Een tijd geleden viel Fleur al op door haar uitspraak dat het negeren van omgangsrecht (beetje verouderde term voor het recht op gezamenlijke zorg door de ouders) natuurlijk gewoon, niet lullen, tot een boete zou moeten leiden.

Misschien kan de PVV ook s zo’n managementshift doen en Fleur aan de top zetten. Of misschien moet Fleur wel naar de SP.  Daar zal ze wel eerst haar krijtstreeppakje moeten inruilen voor een strijdkreetpak.

mijn visie op Wilders in het Engels
het artikel in trouw over Fleur en de zorgen over de zorg ( het krijtstreeppakje is helaas alleen in de papíeren Trouw te bewonderen)

0 antwoorden op “Ma(na)ger”

 1. Joep schrijft: “In plaats van de slappe oplossingen en vaag gemopper van partijen van links tot rechts heeft tweede kamerlid Fleur Agema daar een goede oplossing voor.Laat een tijdje de werkvloer managen en zet wat managers met de handen aan het bed”.

  Het mag een goede oplossing heten zolang ik dan maar niet in dat bed lig.

 2. Ha Maarten, ja ik ging een beetje snel. Het lijkt me beter dat ze de vloeren gaan schrobben en mensen onder de douche zetten, steken legen enzo. Of zouden ze dat ook niet kunnen?
  Mijn opzetje is uiteraard ook een beetje snel door de binnenbocht. Ik denk wel dat Fleur een gelijk heeft, maar je moet de omkering wel een beetje overdacht starten.

 3. De club van Fleur predikt in de tweede kamer (positief!) en in de eerste kamer (negatief!) totaal verschillende kanten met betrekking tot gelijkwaardig ouderschap en de ook (interne) partij organisaties structuur van beide clubs zijn nogal discutabel.
  Derhalve is die actie partij van Fleur zeker zo gevaarlijk als de leeghoofden club van onze geblondeerde “vriend”..

 4. De kamerleden van de PVV heb ik “toevallig” een aantal maanden geleden een reactie gevraagd over het familierecht in Nederland en dan met name de rechten voor kinderen, de houding van de rvdk (nu we het toch over jeugdzorg hebben) en het antwoord hierop is de PVV mij tot op heden nog steeds verschuldigd.

  Ter vergelijking, vorige week heb ik de SP haar mening gevraagd en ik kreeg binnen enkele dagen een reactie (zie mijn website).

  Kortom, mijn stem zal vermoedelijk wederom richting SP gaan, en ik hoop dat alle vader(liefhebbendNeder)landstemmers dit ook gaan doen.
  “Hoe ziet jouw contact met de burger eruit?” Fleur: “Ik bèn burger.”

  Laat ik nu die burger zijn die een vraag stelde.
  Nee Fleur, je zult me echt beter moeten overtuigen om mijn stem te krijgen, als jullie vanuit de oppositie de burger al niet tevreden kunnen stellen dan lukt dit vanuit de coalitie zeker niet.

  Ik kan met mijzelf blijven discussiëren over wie er qua gedachtegoed het meest met mijn standpunten overeen komt, maar er is maar één manier om er daadwerkelijk achter te komen, dus ik stel dezelfde vraag die ik vorige week aan de SP stelde en enkele maanden terug aan de PVV wederom, maar nu rechtstreeks aan Fleur.
  Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.