Vrouwen kregen voor de bezetting van het Maagdenhuis een lagere boete dan mannen. Dat vonden de mannen uit het oogpunt van vrouwenemancipatie erg ongewenst. En dat was eigenlijk het startpunt van de beweging Dolle Mina.
De veertigste verjaardag van het ontstaan van de emancipatiebeweging Dolle Mina wordt in de media nog steeds gevierd. In de aflevering van afgelopen vrijdag van Andere tijden werd de belangrijke , zo niet funderende rol van mannen bij het ontstaan van de beweging belicht.
Het aardige aan het maagdenhuisfeitje vind ik dat het hier ging om het afschaffen van een soort positieve discriminatie. In de huidige vrouwenbeweging gebeurt meestal het omgekeerde. Vergelijk het gelijktrekken van de boetes met de boetes die mannen betalen eens met het juist weer instellen van een lagere straf voor vrouwen die thuis geweld gebruiken in Spanje. Iets wat hier in Nederland defacto ook ongeveer gebeurt, maar dan implicieter.
Een andere belangrijke les die we uit die geschiedenis kunnen leren is dat de rol van de verlichte personen uit de onderdrukkende groep altijd cruciaal is bij het opheffen van discriminatie. Friedrich Engels was een van de eerste mannelijke voorvechters van vrouwenbevrijding. In de tijd van de apartheid waren een aantal blanken actief in de anti-apartheidsstrijd. Een vergelijkbare rol hadden mensen als Marx in de klassenstrijd. Het is wel moeilijk met dat punt om te gaan. De tweede-golf vrouwen losten dat op door na een tijdje mannen uit de beweging te werken; “we kunnen het toch beter zelf doen”. Ik vraag me af of ze daar goed mee hebben gedaan.
De vaderbeweging heeft ook, gelukkig, te maken met steun uit de vrouwenhoek. Anders dan bij de vrouwenbeweging is het hier gebleven bij steun van een aantal individuele vrouwen. Alle organisaties van vrouwen keren zich nog steeds met veel bombari tegen alles wat mannen beweegt. Soms kunnen we leren van de geschiedenis.
De aflevering van andere tijden
Mijn vorige blog over de verjaardag van Dolle Mina
Meer over de geschiedenis van vrouwen en mannen en emancipatie in het boek Verpasseerd Ouderschap
bron maagdenhuis:
Hoe dol was Dolle Mina?: een geschiedenis van de Dolle Mina’s in Vlaanderen Door Katrijn De Smit blz 23
http://www.opzij.nl/WAD-Mediabank-pagina/De-mannen-van-Dolle-Mina.htm
Op de site: dwaze vaders.nl, lees je in het gastenboek ook verhalen over moeders die door het schandalige omgangsbeleid, alsmede door de niet funktionerende jeugdzorg hun kind nooit meer zien.
Er moet een wet komen, waarbij de wens van het kind centraal moet staan om BEIDE ouders te kunnen blijven zien, rechten van het kind!
Aangezien de dwaze vaders in de media gemeden worden, (ik spreek uit ervaring: ncrv cappuchino, radio 2, wil absoluut dit onderwerp niet bespreken in de uitzendin,ook de vara, de wereld draaid door,etc)dus:
Het internet op! met zijn allen!
Geef de kids de mogelijkheid hun pa via youtube, of wieowie.nl ZELF te zoeken, welke doorgedraaide feminist van de jeugdzorg kan dat tegenhouden????
Trek ten strijde tegen het anti-vader-regime, vaderdiscriminatie, en gebruik daarvoor je creatieve talenten:
Op youtube zou je als vader je verhaal kunnen vertellen, een filmpje of site kunnen maken.
Let echter wel op, dat je ex geen juridische procedures gaat starten doordat ex zielig gaat doen tegen instanties, vernoem dus haar naam, of naam kind niet.
Er is echter niets mis, met een filmpje plaatsen op internet, onder JOUW naam,zodat jouw kind je kan zien of ZELF gaat zoeken,compleet met je adres.
Een filmpje dat jij je gazon gaat maaien of zo,
met als titel: Jan Pieterse gaat gazon maaien, met daaronder beschrijving straatnaam en woonplaats.
Open op die manier de deur voor je kids.
Voor fotografen/schilders onder ons: maak op FLICKR.COM een fotosite aan met jouw werken, compleet met je naam, adres etc, en 1 foto van jezelf.
Kortom, indien je kids op jouw naam gaan googelen, moet jij voor hen vindbaar zijn, en kunnen ze stiekem op zoek gaan naar jou, een ex kan da immers nooit tegenhouden!!!!
Met bovenstaande ben ik het volledig eens, dat een ouder welke zijn of haar kind niet ziet, zichzelf kenbaar moet maken voor het kind.
Toch wordt dit in de rechtbank vaak tegen hem of haar gebruikt. Hoezo vrijheid van meningsuiting??
Toch raad ook ik een ieder aan dit te blijven doen, met de juiste argumentatie, kan men hier juridisch niets aan doen. En ach wat kun je verliezen?? Je ziet je kind al niet kan het nog erger???
En ik ben het helemaal met beiden eens.
Ik vind het fijn dat jullie reageren maar overigens zou het wel handig zijn als jullie dat doen op de bloginhoud. Op mijn blog zijn veel plekken waar deze reactie beter tot zijn recht komt.
Hoewel aan de andere kant blijkt uit deze reacties natuurlijk ook weer dat er ook vrouwen zijn die vaders steunen
Men in this region wear too long pants/trousers