Cookies

Gevangen is?

moeder in de bak?

Het lijkt wat op een moeder in een gevangenis. Het plaatje rechts stond eerst bij mijn vorige blog over vaders die misschien wel liever in de gevangenis zouden zitten dan hun kind te missen. Maar op een of andere manier zag ik er een moeder in. Ik schreef daar al over in een commentaar bij die blog, waar je nu een ander plaatje kunt aantreffen. Ik ontdekte dat ik ergens in een overheidsforum ervan “verdacht” werd de moeder van mijn dochter in de gevangenis te hebben gekregen vanwege onttrekken van vader aan kind vice versa? Moet ik nou zeggen “was het maar waar”? Nee ook niet echt. Zover zou het niet mogen komen. Uiteindelijk is er misschien geen andere oplossing….

Maar eigenlijk moeten die rechters in de bak. Nóg een ander plaatje dus…. Rechters misbruiken hun macht als ambtenaar. Dat is strafbaar. Ze doen dat in sommige gevallen als organisatie (de illegitieme ASZM en later de Raad voor de Rechtspraak, werkgroep kinderrechters) en dat terwijl ze juist als rechter expliciet ook individueel onafhankelijk dienen te zijn. Ze overtreden wetten in samenwerking, een samenwerking gericht op wetsovertreding. Ze zetten de politiek onder druk. Die samenwerking strekt ook tot buiten de rechterlijke macht.

juridiculous
Dat heet dan de onderlinge afhankelijkheid in de familierechtketen. Quik Schuijt speelt in een en ander, als senator, vooraanstaand en leidend kinderrechter, een belangrijke rol. Maar iets meer achter de schermen zitten waarschijnlijk de grote poppenspelers. Zoals dat ook in criminele organisaties vaak het geval is.
Dat woord “ook” in de laatste zin. Durf ik dat ook weg te halen. Ik laat het aan de lezer over.


What the hell is ASZM en meer over de vorming van de rechtersdictatuur afdeling Nederland


hoe zit dat met de openbaarheid van uitspraken?

vorige blog inclusief o.a de uitgebreide reactie van Wouter

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “Gevangen is?”

  1. Wat ik regelmatig aan verdrietigs tegenkom in deze sferen, blijk toch steeds weer opnieuw het kielzog van een gezagsschip te zijn dat onder vrouwelijke vlag vaart: rechterlijke macht en handhavers (politie, regelmakers) liggen vanouds dicht bij het staatshoofd. Of dat gezag nu persoonlijk wordt gevoerd of gedelegeerd is naar ministers, maakt niet echt uit, wel of dat gezag door een man of een vrouw gevoerd wordt. En dan blijkt heel eigenaardig nog iets anders dicht bij elkaar te liggen van hoog tot laag, vrouw tot man: het verlies van een kind.
    Het duurde even maar ging volkomen natuurlijk: de uitdrukking op de gezichten van Beatrix en Mabel bij het verlies van (het contact met) hun dierbare Friso. Die gaf precies aan wat ik voelde bij het verlies van het contact met mijn dochter, door de lawine die het rechterlijk gezag toen leek. In leven of ‘leven’ maar geen contact meer.
    Ik kreeg medelijden, kon hen zo goed begrijpen… en vraag me nu af of ze op de hoogte zijn dat dit soort verlies door rechters dagelijks gegenereerd wordt, en waardoor, waarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.