Cookies

herfstroos

beleden roos

 

(voor de mensen die de vorige versie al lazen; sorry nu met tekst)

Een Roos kan een welkome afwisseling zijn na periodes van strijd en aanval ( zie vorige blogs). Ik kan mij herinneren dat de advocaat die mij bijstond in de procedures rond mijn dochter mij aanraadde eens een bosje rozen naar het politiebureau te brengen waar ik net uitgekegeld was na een poging daar aangifte te doen tegen de Raad voor de Kinderbescherming. Het merkwaardige was dat dat bosje weliswaar met een glimlach werd ontvangen maar dat men het daarna toch blijkbaar een goed idee vond om mij voor die poging tot aangifte te vervolgen.  Geweld met bloemen tegemoet treden werkt soms niet,  maar af en toe blijf ik dat proberen.

Een paar jaar geleden schreef ik ook een blog over een roos. De foto daarbij staat inmiddels erg hoog in de google imagesearch op het onderwerp Roos. Daarom wordt dat blog nog veel bezocht. Ik hoop dat het zijn uitwerking heeft.

Andere Rozen op mijn blog

schoutenweg 41 Deventer

5 antwoorden op “herfstroos”

 1. Goh, nooit geweten dat zelfs aangifte doen tegen de RvKB al een misdaad was. Het was mij door mijn advocaat wel afgeraden om in beroep te gaan tegen de beslissing van de raad. Ik had volgens hem weliswaar gelijk, maar ik ging het toch nooit van ze winnen en zou daardoor zelfs mijn omgangsregeling verliezen. Ben dus maar niet begonnen om erger kwaad te voorkomen. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dat ze zoveel macht hebben dat je nog niet eens een aanklacht kunt indienen zonder zelf bijna in de cel te belanden.

  1. Hoi Joep,
   Ik ben daar heel erg verdrietig van geworden, ook het verhaal van Mylene. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn dochter 4 was geworden en ik opbelde om haar te feliciteren en mijn ex-man weigerde om haar aan de telefoon te laten komen. Ik ben toen ook naar school gegaan. Toen ik de klas inliep en de juf mij zag greep ze haar direct bij de arm en trok haar achter zich alsof ik een monster was. Daar sta je dan. Je bent totaal machteloos.
   RvKB was geen haar beter. Ze maken de relatie tussen ouders en kinderen helemaal kapot en het ergste is dat het nooit meer goed komt. Het is net als een bord dat aan stukken valt. Je kunt het lijmen maar echt gebruiken kan je het niet meer want bij het minste geringste valt het weer aan stukken.
   Als ze hun klauwen in je familie zetten laten ze niet meer los. Ze hebben de ouders van mijn moeder te grazen gehad. Hele familie uit elkaar getrokken. Mijn ouders precies hetzelfde en toen was ik aan de beurt. Straks komen ze nog voor mijn kleinkinderen. Klagen hoef je niet te doen. Zoals je zelf ook hebt ondervonden maak je de zaak daar alleen maar erger mee. Onschendbaar dus.

   1. Beste Jose
    Het is precies zoals je schrijft. Het zijn de kinderbeschermers en jeugdzorgers die relaties kapot maken door er tussen te staan en klappen uit te delen.
    Ik neem nog per mail kontakt met je op.

 2. even een kopie van een reactie op een ouder versie van deze post:
  vuquiescant Says:

  23 oktober 2012 at 8:29 pm

  Leuke foto!
  Beantwoorden

  Joep Zander Says:

  23 oktober 2012 at 8:51 pm

  Ha dank je. Ja sorry je krijgt het bericht nog een keer omdat ik hem met tekst opnieuw heb gepost

  Joep Zander pedagoog en kunstenaar

  0570-621784 http://joepzander.nl

  let op de nieuwe plek van de site Het z�l vaders een zorg zijn is: http://vaderseenzorg.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.