Cookies

Zwemmen mag maar douchen niet

Dankzij de Deventer koekhapwappies kunnen mensen vanaf begin maart weer buiten zwemmen in het borgelerbad. Een geweldige wappielobby zette de gemeente aan tot beter nadenken zal ik maar zeggen, want volgens de gemeente hebben we het wel aan hún te danken. Net zo als het het dan aan de gemeente te danken hebben dat het aanvankelijk dicht ging ondanks de ruimte die het landelijke beleid bood.

Image

De eerste weken was er voor het buitenbad een ingang buitenom aangelegd zodat je niet binnen hoefde te komen om te bewijzen dat je je had aangemeld. Maar vandaag stonden we aan de buitenkant van het bad voor en poortje dat maar niet open wilde. Bleken we toch weer binnendoor te moeten met mondkapje (ja neem ik volgende keer weer mee…) langs het handenkapotwrijfzuiltje enzo. Maar douchen mag je dan weer niet. Aangezien die douches zich buiten bevinden is dat merkwaardig. Op mijn vraag daarover bleek dat het zwembadpersoneel niet verder kwam dan dat het nou eenmaal de regels zijn. De gezondheidsargumenten kon niemand bedenken. In tegendeel zou ik zeggen want douchen is ook goed voor de hygiene, misschien nog wel belangrijker dan je handen kapotwassen. Koud douchen gaat waarschijnlijk net zo snel als op de voorgeschreven manier je handen poetsen.

Bij nader inzien wist de badjuffrouw nog te bedenken dat de gemeente wilde bereiken dat iedereen zo kort mogelijk op het terrein moest zijn. Zet dan een bordje neer met het verzoek om wat sneller voor het virus uit te zwemmen opperde ik. Daar kon ze wel om lachen en om de rigiditeit van regels om de regels kon er ook wel een zuur zuinig lachje vanaf. Ach vanwege het mooie weer heb ik het daar maar bij gelaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.