Cookies

De vader van Armin

Armin is de zoon van Anja Meulenbelt, nederlands meest prominente feministe.
Laatst kwam Armin in Vrij Nederland aan het woord over zijn opvoeding zonder vader:
‘Ik ben altijd inschikkelijk geweest. Mijn vader heb ik nooit gekend, mijn moeder was de enige die ik had. Ik wist:er is er maar één, en die kan je maar beter niet tegen je krijgen. Als zij zou wegvallen,zou dat het einde van de wereld betekenen.’ Verder over zijn opvoedingsomstandigheden: Armin die inmiddels naar de middelbare school ging sliep in de gemeenschappelijke woonkamer op de bedbank. Een eigen hoekje waar hij zich als puber kon terugtrekken, had hij niet. ‘Als ik zelf kinderen had, zou ik ze zoiets nooit aandoen,’ zegt hij nu.
Ik heb in het moederboek (zie link) nog eens nagekeken wat Anja zelf over die periode zei. Niets over woongroepen en geen plek voor Armin. Wel veel geklaag over het opvoeden van een moeilijke zoon. En die biotische (zie vorige post) vader, waar is die nu gebleven? Was hij werkelijk zo handtastelijk als Anja regelmatig beweerde? Het kan, maar het kan ook van niet. Ongetwijfeld zouden we van hem een heel ander verhaal te horen krijgen. Maar ja moeders als Anja schrijven boeken vol en de vaders verdwijnen en je hoort er nooit meer wat van.

Wat zou Anja’s nieuwe collega Quik-Schuijt, ook senator en vroeger actief als kinderrechter daar nou van vinden?

het moederboek

DIT BLOG IS IN EEN VERBETERDE VERSIE OPGENOMEN IN HET BOEK MET…EEN VERBEELDING VAN VADERSCHAP

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “De vader van Armin”

 1. Armin heeft het heel warm bij z’n moeder gehad, niet zo kies om op 45 jarig leeftijd de ontbering van slapen in de huiskamer te noemen..het is de kunst to get the wisdom out of the wound. Ik had het mijn moeder nooit aangedaan om daarover te bakkeleien.

 2. Terwijl ik met enige irritatie in het boek van de moeder lees over de puberperikelen van de zoon en vervolgens de reactie van de zoon in Vrij Nederland, vraag ik mij opnieuw af waarom gevoelig persoonlijks niet binnenshuis wordt besproken en verwerkt. Wordt de relatie van enig kind en alleenstaande ouder vaak niet bijzonder verdiept?
  Wat ik erover weet is: in dat gezin bestond alleen maar die ene vorm van relatie en zonder oordeel te vellen heeft dat ontegenzeggelijk invloed op toekomstig gedrag in relaties, het volwassen durven en kunnen zijn en eventueel vaderschap en naar mijn bescheiden idee is er wat de zoon betreft nog altijd gebrek aan ervaring in deze zaken.

 3. Het zou mijns inziens beter zijn dit soort zaken vaker binnenshuis af te handelen. Het zal echter duidelijk zijn dat de feministische beweging met Anja Meulenbelt voorop, er hard aan gewerkt heeft om dit persoonlijke te politiseren. Daar ben ik op zich niet perse tegen. Maar ze heeft ook niet geschroomd van het private een knokpartij te maken die zich uitstrekte tot rechters en politici. Met als gevolg een serie ongerechtigdheden.

  Nu het persoonlijke op deze wijze tot een politiek en maatschappelijk gevecht is geworden heb ik reeds jaren geleden moeten besluiten dat gevecht in die arena aan te gaan. Het alternatief is neerleggen bij onrecht.

  De verhouding tussen Armin en zijn vader en moeder is door de moeder tot een publieke discussie gemaakt. Ook de zoon heeft er blijkbaar voor gekozen zijn steentje bij te dragen.

  Mensen die dit niet kies vinden van Armin kijken wel erg eenzijdig vind ik. Mag hij dan geen weerwoord hebben tegen de stroom publikaties van zijn moeder over hem?

 4. Het is ondenkbaar, dat de vader of de moeder er niet toe doen. Beiden zijn er niet voor niets. En wij, mensen, kunnen er over communiceren: de pijn, het gemis, de beperktheid, maar ook het geluk, dat áls er maar eentje is, die ene zich vreselijk heeft ingespannen voor twee. Als dát niet gebeurt, krijg je wellicht maar de helft van wat jou als kind toekomt. Het gaat om het belang van het kind. Dat is het enige dat telt.

 5. ik haat feministes ben er zelf nooit ingetrapt in die huichelachtige verhaaltjes …..thank god!Gelukkig is het feminisme aan mij voorbij gegaan ik ben GEK op mannen behalve islamitische mannen ..die blief ik niet!raar he anja meulenbelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.