Cookies

Wat dacht je van huiselijk geweld

“Tot dusver werd altijd gedacht dat het percentage mannelijke slachtoffers veel lager lag, ergens rond de 16.” (digitale editie Trouw). “Mannen zijn veel vaker slachtoffer van huiselijk geweld dan gedacht (gedrukte editie Trouw).”

Trouw erkent nu dat 40% van de slachtoffers mannen zijn. Hiermee is vooral duidelijk dat de betrokken redacteuren (Bouma en Kreulen) eerder anders dachten en zich inderdaad jarenlang op het verkeerde spoor hebben laten zetten. Dit ondanks dat de feiten al veel langer bekend waren. Het is tekenend dat journalisten al lang niet meer voorop lopen in het ontrafelen van de werkelijkheid maar zelf slachtoffer zijn van politiek correcte hypes. Hypes om vrouwen te verslachtofferen in dienst van een vreemd soort feminisme met Gerda Dijksman voorop ( zie onder).

Maar over slachtoffers gesproken; wie zijn nu de werkelijke objectieve slachtoffers van dit soort alom rondgedragen fabels? Dat zijn de mannen en vaders die niet konden melden dat ze geslagen waren. Die ergo moesten accepteren dat ze hun kinderen niet meer konden zien omdat hun vrouw het conflict aanscherpte met een paar flinke kwetsuren. Waarna ze van De heer Spruijt konden vernemen dat ze zich vooral moeten onderwerpen als er geen normaal gesprek meer mogelijk is met zo’n vrouw.

Dat is, en zeker was, de werkelijkheid voor veel mannen in Nederland. De gevolgen voor deze mannen en hun kinderen waren vaak immens. Die gevolgen worden nog steeds niet in kaart gebracht door Trouw. Hoewel deze krant wat dat betreft misschien nog wel steeds de minst slechte is van Nederland. Met genoegen las ik gisteren weer en column van Ger Groot over het feminisme. Het klimaat verandert.

Een ander voorbeeld van die klimaatsverandering is de oprichting van allerlei mannen- en vadercentra in het land, en nu ook in Deventer. Vanmiddag ga ik naar de opening. U hoort van me. Als u mij nog eerder wilt horen dan wijs ik u op een intrigerend interview met Deventer radio gisteren. Zie de link hieronder.

dossier huiselijk geweld
artikel Trouw
interview over Spruijt, ouderverstoting en mannen in de knel
Artikel uit 1997 Trouw, Niets geweten?

Ja hoor en een dag later is ook de Volkskrant erachter: ‘Mannen zijn vaker slachtoffer van huiselijk geweld dan tot nu toe werd aangenomen’ en: ‘Daar schrik je van’ (Ivo Opstelten)

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “Wat dacht je van huiselijk geweld”

 1. Wie kent precies de onderstaande bronnen van mijn herinnering?

  Zo’n tien jaar of nog langer geleden had Theo Richel een database met wetenschappelijke artikelen over huiselijk geweld. Ik herinner me een onderzoek dat huiselijk geweld ongeveer 50-50% door man/vrouw gepleegd werd.

  Ook 10-15 jaar geleden was er een groep mannen in Ierland die aangifte wilden doen van huiselijk geweld. Ze kregen maar green grond onder de voet. Watn huiselijk geweld stond gelijk aan mannelijk geweld en ah, je bent toch een man, als een vrouw je slaat, daar ga je toch niet dood aan?

  Gisteren of enkele dagen geleden op de TV (Pauw en Witteman?) Enkele nabestaanden van slachtoffers van huiselijk geweld gingen voorlichtingscampanjes op scholen doen. Een vader vroeg: Wie van jullie, leerlingen heeft wel eens te maken gehad met huiselijk geweld? De lerares interuppeerde en zei: je moet de vraag anders stellen. Wie van jullie heeft GEEN ervaring met huiselijk geweld? Geen van de kinderen stak een arm op.

  Ik zou blij zijn met de links van deze gegevens.

  Groet,

  Wouter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.