Cookies

hakken

Er moet nog steeds een grafsteen komen voor het graf van mijn moeder. Dat had meer voeten in de aarde dan ik dacht. Even zus en even zo. Maar per saldo is het een proces dat de door mijn geest ploegt. Dat ploegen is soms door steen heen. Het ís hakken in steen. Joshua levert hier een kleine maar betekenisvolle bijdrage.

Ik heb veel van mijn moeder geleerd. Maar ze was ook de sterke vrouw die mannen in haar omgeving van hun voetstuk probeerde te krijgen. Daar zat soms wat in, vooral ook een uitdaging. Eerder vergeleek ik de verhouding met haar met die van  Pelagea Wlassowa (van Brechts Mutter)  tot haar zoon. Afin, nu een voetstukje voor haar. Bijna klaar…..

Over Die Mutter

 

schoutenweg 41 Deventer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.