Cookies

Wij minus Mij

hca11
Volgens de tekst van het sprookje De nieuwe kleren van de keizer, zie je hier een keizer in zijn blootje. Maar de tekenaar deed toch nog net of hij zijn hemd nog aanhad. Dat doe ik met Rutte ook nog een beetje. Door hem zo serieus te becommentariëren geef ik hem nog een beetje status ook. Wie ogen heeft die ziet.

Op 22-3-2016; na de aanslagen in Brussel sprak Mark Rutte de woorden “wij zijn met meer”
‘Wij zijn met meer’. Dat geneuzel van Rutte over de vrijheid en de rechtstaat is nog een ding. Maar als hij MIJ tegenover ZIJ begint te zetten dan wordt het tijd om afstand te nemen.
Ik ben geen bommengooier, en al helemaal niet als dat tegen mensen zelf gericht is. Maar ik ben wel voor de totale afbraak van de delusies van Rutte. Als Rutte zich dan, in een soort Majestatis Pluralis, namens MIJ tot ZIJ richt dan krijg ik bijna de neiging om MIJ met ZIJ solidair te verklaren. De vijanden van mijn vijand zijn mijn vrienden, zoiets. Maar dat zal ik niet doen. Ik hoor noch bij het ZIJ en nog bij het WIJ van Rutte. Het VVD-vrijheidsverhaal is een sprookje, om preciezer te zijn; het sprookje van De nieuwe kleren van de Keizer.
Ik heb me de laatste maanden weer behoorlijk uitgesloofd om  duidelijk te maken wat voor fictie deze rechtstaat is. Maar de kussens moeten met wat meer kracht worden opgeschud lijkt het wel. Niet door aanslagen van IS, want die bestendigen dit gedoe alleen maar. En bestendigen het zelfs zo dik, dat ik af en toe geneigd ben om geloof te hechten aan de mensen die roepen dat het een False Flag is. Maar dit soort events zijn mijns inziens meestal een ingewikkeld samenvallen van per(s)verse belangen van 2 elkaar bestrijdende partijen. Dus zoiets dat er wel IS-terroristen aan te pas komen, maar ook een soort georganiseerde laksheid om het echt te voorkomen. Want dat geeft sommige extremisten als Rutte de kans om zijn echte vijanden aan te pakken. Die vijanden zijn de mensen die zijn partijgenoot Demmink willen aanpakken, de mensen die van Nederland echt een rechtsstaat willen maken.  Rutte is zelf de vijand van de rechtsstaat Nederland.
Ik beloof mijn vaste lezers dat ik het de volgende keer weer over vaders en familierecht ga hebben. maar dit moest even. En misschien moet het voor ú ook even. Neem afstand, want er worden namens u misschien dingen gezegd, waar u niet achter staat.
PS1 En wie minder is of met meer of meer is of met minder; heb je vijanden lief.

5 antwoorden op “Wij minus Mij”

  1. Was Demmink chantabel voor Turkije of niet? En wie hebben daarbij hun kans gegrepen, NL naar hun eigen hand te zetten? Dat van Rutte lijkt me gewoon ruttelend gerommel in de marge hoor,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.