Cookies

kind vlucht voor jeugdzorg 2

(update 16-6 nieuwe video online; zie nieuwe post)
De 17 jarige B eet geen boterhammetje mee. Hij is teveel gegrepen door het feit dat hij donderdag voor de rest van zijn jeugdtijd wordt opgesloten in een jeugdhuis met zeer streng, isolerend, regime. In plaats van een boterhammetje slikt hij een paracetamol weg tegen buik en hoofdpijn.
Vorige week werd ik verrast door een telefoontje. B C. Zegt u dat niets (meer)? Ik blogde hier eerder over hem, vooral óver hem ja. Aan het woord waren vooral zijn grootouders versus zijn moeder. En allerlei andere mensen, waaronder ook kranten en ikzelf die zich ertegenaan bemoeiden. Mijn eigen insteek was vooral de positie van zijn vader die op allerlei manieren buiten beeld bleef. B wil nu wel eens helemaal zelf vertellen hoe hij het heeft beleefd. Over enkele dagen moet hij naar een tamelijk gesloten inrichting omdat hij inmiddels, na dat opnieuw een jaar te hebben geprobeerd, heeft besloten niet bij zijn moeder te willen blijven en omdat hij door alle verwikkelingen niet meer aan school toekwam. Volgens Jeugdzorg is er van alles mis, maar een rapportage of rechterlijk besluit heeft hij nog niet langs zien komen. Hij zat alweer 4 maanden, prima naar zijn zin, bij zijn tante. Hij vertelt het gevoel te hebben een straf te moeten uitzitten (’tot ik volwassen ben’) terwijl hij geen enkel gedragsprobleem heeft. Hij heeft er ook uidrukkelijk voor gekozen om mij zijn verhaal te vertellen en daar een deel van op internet te laten zetten.
Omdat er nogal wat technische problemen waren tijdens de opnames is het wat moeilijk  om alles snel gemonteerd te krijgen.Ik kies er daarom voor nu eerst een bijna ongemonteerd stukje te publiceren. Ik vind het belangrijk dat kinderen in ieder geval gehoord worden. B heeft nog geen rapport gezien en geen rechterlijke uitspraak. Hij heeft dus ook nog weinig daarover in kunnen brengen. Mijn indruk is dat het rapport en het rechterlijk besluit hierop nog moeten komen. Dat is vaak jeugdzorgtactiek. Creëer alvast de feiten zodat de rechter geen weg terug meer heeft.
Ik ga even niet al te snel mijn mening geven. Behalve dat mij een rigide uithuiszetting geen oplossing lijkt. B komt op mij in ieder geval behoorlijk uitgebalanceerd over, zeker na alles wat hij heeft meegemaakt. Hij zegt trots te zijn op zichzelf dat hij dit allemaal overleeft. In de video-opname doet hij zichtbaar moeite om nuances te benoemen. Dat weet ik door het voorgesprek. Alleen voor zijn moeder heeft hij geen goed woord over. Hij heeft het gevoel dat hij dankzij moeder en jeugdzorg in een soort gevangenis terecht komt. Binnenkort kom ik met een grotere compilatie op dit blog. Dat zal uitgebreider ingaan op de vanaf 2012 opspelende geschiedenis, zijn vader, zijn moeder, opa en oma. Kom hier terug.
https://youtu.be/qsDP_6F8e9U
Ook de nieuwe complete video staat inmiddels online. Zie hieronder. Er is een nieuw blog met recente ontwikkelingen.
https://youtu.be/HRpBTw7A2VU

40 antwoorden op “kind vlucht voor jeugdzorg 2”

  1. Bizar: waarom krijgt die jongen niet gewoon hulp daar waar hij nu tot rust komt of wil jeugdzorg nog snel even 50 duizend euro mee graaien?

  2. Het is zo schaamteloos wat hier gebeurt deze jongen verdient zoveel beter moeder kan het niet aan , dan is het my way our the high way en de jongen zoekt zijn heil bij een tante en oom die kinderloos zijn heeft het daar fijn , en jeugdzorg laat om een bepaalde rede moeder in het gezag en de gezaghebbende moeder zegt besloten weg met hem em jeugdzorg blij !!
    en nog geen rechter die hiervan weet wat is dit voor land vreselijk die lieve fijne knul alsof ze hem de liefde van opa /oma tante,s en twee ooms niet gunnen ,waarom haat moeder hem zo omdat de familly van Barak houdt waarom ???
    we zullen er altijd voor je zijn knul ,

  3. Hallo daar, ik heb net mijn dochters, nu 15 en 16, uit een kinderbajes gered, waar bjz ze, onder dwang van de moeder, in had geplaatst. Ondanks dat de nieuwe man van de moeder, de kideren mishandelde. BureauJeugdzorg, nu Jeugdbescherming, is blind door tunnelvisie. De meervoudige kamer heeft ze in mijn hoger beroep weggehaald bij bjz/jb, omdat ik het gevecht nooit heb opgegeven voor ze. Ze wonen nu bij mij en het gaat ze goed. Bjz/jb isdiscriminerend naar mannen en het gaat om geld. Ik heb geleerd, dat hun uren opmaken, dus niet meer economisch verantwoord, werkt. Veel gesprekken, rechtzaken en bezwaren maken, dan hebben ze geen winst. Ben altijd eerlijk geweest tegen mijn kinderen en heb ze geadviseerd om niet mee te werken.
    Ze verlengen nu niet eens meer de ots.
    Wij zijn gelukkig, echter pubers zijn vaak moeilijk, ook hier, maar is geen reden om ze op te sluiten en echte liefde te ontzeggen.

    1. Goed verhaal Prosper. Je pakt ze op hun zwakke plek. Maar hoe cynisch is dat. Want in feite gaat het dan niet meer om de inhoud van je argumenten.Het is een oorlog tussen de jeugdzorg en de burgerij geworden. `Die oorlog is door deze zogenaamde rechtstaat geinitieerd

      1. het is geen ’tunnelvisie’, het is kei- en keiharde oorlog.
        Dat tuig weet EXACT wat ze doen.
        De Feministische Politie Staat, overal in het Westen, is uit op de vernietiging van het familieleven, gestuurd door de duistere machten achter de schermen. Het is echt geen toeval, dat het in het hele Westen zo gaat.
        Sociopathische vrouwen, en vrouwelijke sociopathie is een enorm, en zwaar onderschat maatschappelijk probleem, zijn hun useful idiots.

  4. Een kind wat problemen heeft waarvoor het beter is dat het opgenomen word om een beter beeld te krijgen moet vanaf 12 jaar daar zelf een handtekening/toestemming voor gegeven. Zonder handtekening/toestemming geen opname alsof een kind met veel problemen vanaf 12 jaar zelf kan inzien of dat wel of niet nodig is.
    Maar een jongen van 17 jaar mag wel 9 maanden lang zonder zijn handtekening/toestemming in een gesloten internaat gestopt worden???
    Het zou dan juist andersom moeten, hoezo een 12 jarige zoveel zeggenschap en een 17 jarige niet?
    Rare wetgeving zeg.
    Sterkte barak.

  5. Tsja met wetgeving heeft het per saldo weinig te maken. Het is machtspolitiek, oorlog. In dit geval een oorlog tussen jeugdzorg en een 17-jarige. Daar vind ik het tenminste op lijken.

  6. Beste Sander, zou jij contact met mij kunnen opnemen? Onze zoon heeft veel contact met hem. Ik wil met jou samen kijken wat we kunnen doen om dit tegen te houden.
    (06 41289203)

      1. Oke. Wie is de aangewezen persoon om de andere kant wakker te maken? En wie moet er wakker gemaakt worden?

        1. Parlementariërs doen alsof ze slapen als het om familierecht gaat. Maar als ze doen alsof ze slapen kunnen wij misschien doen alsof we ze wakker moeten maken. Ik houd me even vooral bezig met het tweede filmpje dat ik er vanavond op hoop te zetten.

          1. Dan ga ik hiermee morgen naar het Binnenhof. Ze even flink wakkerschudden!

  7. op dit moment gehoord dat de gezinsvoogd Elvie Dirx de tante van Barak heeft benaderd ,dat zij op de hoogte is van het feit dat Barak naar Joep Znders is geweest en zij dreigt nu met geweld te komen dus ze zal wat van haar politie vriendjes mee nemen feit is dat Barak zijn oma op gepaste wijze afscheid van hem wil nemen mocht zij de voogd dus haar vriendjes opdracht geven Oma hardhandig te verwijderen Oma heeft onder tussen veel operatie,s gehad en is invalide Oma haar behandelend arts en huisarts zijn op de hoogte , dus mocht deze tiran van jeugdzorg Oma letsel toe brengen zal het jeugdzorg veel geld gaan kosten

    1. sterkte hoe dan ook. Ik hoop dat geweld uit kan blijven. Maar meestal heb je daar aan deze kant van de lijn weinig over te zeggen. Is er al een rechterlijk vonnis mbt de UHP bekend?

  8. durf nu nog maar is te zeggen dat je het moeilijk hebt thuis , nu ik dit heb gezien en gelezen begrijp ik weer zoveel meer!

  9. Goed gedaan, Barak, om de publiciteit te zoeken!
    Buitenstaanders geloven de jeugdzorg-terreur verhalen vaak niet….
    Helaas is het zo dat dit geen uitzondering is: zie de terreur over de grenzen (boek: “Ik zal nooit meer stout zijn” van mw. A. Busman). Kort geleden had ik 2 zaken: meisje van 17 jaar en 9 maanden: moest vanuit Amsterdam gesloten geplaatst worden in Rekken…. ‘risico op gevaar van loverboys’ in Amsterdam ZO. Het meisje heeft haar school, waarbij ze met moeite bijna aan het eindexamen was gekomen, NIET afmaken, met 18 op straat gezet zonder enig diploma… Evenzo, BJZ-Gelderland: meisje van 17 jr 9 mnd moest opgesloten worden in een JZ instelling wegens omgang met een jongen die haar mishandelde / uitbuitte (‘loverboy’) Jz vond het zeer goed en leuk dat die ‘jongen haar altijd kwam opzoeken’… Op haar 18e verjaardag is ze opgehaald uit de JZ-instelling door de loverboy en ze wordt nu systematisch (fysiek én psychisch!) mishandeld… Jz wast zijn handen in onschuld, de moeder is radeloos……. Ik kan zo nog heel wat meer vertellen, maar verwijs naar mijn praktijkverhalen op mijn blog http://www.meldpuntjeugdzorg.nl
    Ik wens je veel sterkte, Barak, en ga zo door!
    Nico Mul

  10. Los van de fouten die gemaakt zijn door jeugdzorg, de reactie van de oma op de fbsite van haar dochter Natasja is wel erg bruut.
    ‘schandalig gewoon weg laten ze moeder maar weg halen die spoort niet’
    Ik zou me kunnen voorstellen dat deze jongeman behoorlijk beïnvloed is door zijn grootouders. Let wel, ik zou het me kunnen voorstellen en zeg dus niet dat dat zo is.
    Ik hoop voor allen, maar vooral voor deze jongeman, dat de rust snel terugkeert.

    1. Zou je denken na 4 jaar gescheiden te zijn geweest van zijn grootouders…is deze jongen terug gegaan waar hij zich altijd gesteund en veilig voelde.

    2. Ik ben het met je eens dat er af en toe door Oma nogal bruut wordt gereageerd op het gedrag van de moeder. Ik heb dat jaren geleden ook al geconstateerd. Ik vind dat zeker zorgelijk. Dit leidde mogelijk tot beïnvloeding denk ik. Maar de basis ligt voor zover mijn zicht reikt toch in de slechte opvoedingssituatie bij de moeder. Het is duidelijk dat Barak naar zijn grootouders ging omdat de moeder het niet meer aankon. Volgens mij is dat feit onomstreden. Barak heeft het opnieuw een jaar geprobeerd, maar het ging echt niet.Ik kan niet alles wat ik erover uit vertrouwelijk bron weet hier rondbazuinen.
      Ik vind dat er moet worden gewerkt aan de relatie met de moeder. Moeder mag niet zomaar buiten Barak’s leven blijven. Maar nu wordt onder het mom dat het volgens de moeder een ernstige vorm van ouderverstotingssyndroom zou zijn (niet gediagnosticeerd, en ik zie het er niet in) een zeer extreme maatregel doorgevoerd. Als er ouderverstotingssyndroom zou zijn geweest valt eerder aan vaderverstoting te denken.
      Maar zelfs als er sprake zou zijn van ouderverstotingssyndroom dan denk ik dat jeugdzorg en Pactum niet de competentie hebben om dit aan te pakken.

      1. Jij weet meer dan ik, laten we het daar over eens zijn. Zo als ik het nu lees, zou ik denken dat de invloeden van de grootouders erg negatief zijn en er daar door geen band met moeder meer opgebouwd kan worden. Onbewust kan de afwezigheid van vader de woede keren naar de moeder.
        Nogmaals ik weet waarschijnlijk de helft nog niet eens, dus ik wil hier helemaal geen oordeel over geven.
        Maar laat het duidelijk zijn dat de brute reacties de grootouder(s) ook niet bijdragen aan een gezonde oplossing.
        In mijn ogen zet niemand het belang van het kind (inmiddels jongeman) voor op.
        Waarom niet zoeken naar een oplossing ipv elkaar verwijten over van alles en nog wat.
        Wanneer je met een vinger naar een ander wijst, wijzen er 3 naar jezelf.
        Ik hoop echt dat de jongeman er niet al te veel schade aan overhoud.

        1. Dank voor je reactie
          ‘ Onbewust kan de afwezigheid van vader de woede keren naar de moeder.’ schrijf je. Daar schuilt een hele denkwereld van beelden over vaderschap achter. Alsof de woede slechts de vader zou moeten betreffen en de schuld ten onrechte ook bij de moeder wordt gelegd. De moeder heeft de contacten met de vader gefrustreerd. Dat is aantoonbaar. Misschien had de vader meer kunnen doen, maar dan vergeet je voor het gemak de manier waarop vaders daarin stelselmatig worden gefrustreerd. Ik weet uit eigen ervaring hoe waanzinnig het kan worden als je als vader je zorgplicht opeist. Ik zal binnenkort ook nader ingaan op de vaderschapskant. Zie ook de uitgebreidere video waarin Barak hier ook op ingaat. Dat frustreren van het contact met de vader hebben de grootouders voor zover ik dat zie niet gedaan. Een veilige situatie voor een kind begint bij een goede relatie met twee ouders. En een veilige relatie met de hele grootfamilie hoort daar bij. het oplossen van de verwijten binnen de grootfamilie die nu in twee kampen is verdeeld heeft oorzaken die nog veel verder in de geschiedenis teruggrijpen.

          1. Ik snap je en ben het grotendeels met je eens.
            Ik kan niet oordelen over het wel of niet frustreren van de contacten. Ik ga er even vanuit dat jij weer weet en dat het dan ook echt om frustreren gaat en dat haar reden om dit te frustreren niet gegrond zijn/waren.
            Ik vraag me in deze idd wel af of de vader genoeg heeft gedaan om toch in het leven van zijn kind te zijn. Maar ook daar kan en wil ik geen oordeel over hebben.
            Even terzijde, vaders worden idd stelselmatig gefrustreerd. Echter, er zijn genoeg vaders die zich er even iets te makkelijk van af maken om vervolgens te roepen dat het allemaal door de moeder komt. In beide gevallen kijkt ook hier niemand naar het kind en kijken zij enkel naar het leed wat zij hebben geleden bij een scheiding.
            Ik ben een alleenstaande moeder waarvan de deur openstaat, maar waarbij de vader al ruim 3 jaar de deur (de telefoon of de brievenbus) niet weet te vinden. Die deur gaat niet dicht hoor! Wanneer die kleine oud genoeg is om met eventuele teleurstellingen om te gaan, zal deze moeder voor haar kind op een houtje bijten.
            Echter, wanneer je een goede relatie met beide ouders, grootouders en de rest van de familie wilt stabiliseren (opbouwen) dan zullen alle partijen toch echt moeten stoppen met elkaar omlaag te halen in bijzijn van het kind en moeten werken aan hun eigen problematiek.
            Ik kan moederskant begrijpen, zij ziet geen uitweg meer. Zij kan hem niet aan (thuissituatie is niet meer te doen), grootouders praten slecht over haar dus zo kan de band tussen moeder en kind niet verbeteren. Dus dan wordt het neutraal gebied. Is dit de beste oplossing? Vast niet, sterker nog, zeker niet.
            Ik ben niet gelovig …. Maar gezien ik hier zo veel bijbelmeuk voorbij zag komen dacht ik aan dit verhaal
            Salomo’s wijsheid
            Twee vrouwen komen bij Salomo. Beiden hebben onlangs een kind gekregen. Eén van de kinderen is om het leven gekomen terwijl de vrouwen alleen in huis waren. De ene vrouw beweert dat de ander het kind per ongeluk gedood heeft en toen de kinderen omgeruild heeft. De andere vrouw ontkent dit en geeft aan dat ze bang is dat de ze haar kind nu zou moeten afstaan. Salomo beveelt: Hak het levende kind door midden en geef elke vrouw de helft van het kind. De ene vrouw roept: “Prima, als ik het kind niet kan krijgen, hak het dan maar doormidden!”. Maar de andere vrouw roept: “Nee! geef het kind dan maar aan haar!”. Salomo besluit: Geef het kind aan de moeder die het wilde afstaan aan de ander. Zij is de echte moeder. Toen de Israëlieten hoorden van dit besluit hadden ze groot ontzag voor Salomo en ze begrepen dat hij het recht handhaafde met goddelijk wijsheid.

          2. Thanks voor de link. Je slaat hiermee de spijker op z’n kop.
            Samenwerken is het sleutelwoord. Dit dient door ouders te gebeuren en dit geval dus tussen moeder en familieleden.

          3. Na de gebeurtenissen van vandaag heb ik even tijd om hierop een reactie te geven. Uw reacties zijn in de regel hypothetisch van aard, vragen, stellingen en afkeuring. Wij zijn gelovig en u niet. Om het schrijven van mijn vrouw vanuit een godsdienstige/ culturele en traditionele achtergrond af te keuren als bijbelmeuk is ook kwetsend en beledigend!

          4. Er zijn verschillende mensen die zich hier af en toe inderdaad onzorgvuldig uitdrukken.gelukkig compenseert Truus haar uitval naar de bijbel met een belangrijk citaat uit de bijbel over Salomon.

          5. Inderdaad Joep het citaat uit de bijbel van Salomon is erg mooi ,maar dooer het goed te lezen wil dus de Echtte moeder het kind afgeven zodat het kind niet verwoest word uit de gesprekken van Barak maak ik uit op dat juist zijn echtte moeder daarin faalt en hem juist niet uit liefde beschermt

          6. Ja zo is het. Zie het artikel waar ik naar linkte. Truus was het daarmee eens. Vergeef haar dan dat ene woordje wilde ik zeggen.

      2. JBG en Pactum hebben die competentie niet. SEZ en Spoedhulp schrijven in hun eindrapport over de situatie van Barak, 6 weken na de crisis interventie, al over de mogelijkheid van ouderverstoting. Dat is wetenschappelijk op geen enkele wijze te onderbouwen, noem het maar een slag in de lucht. Omdat zo’n kreet goed valt bij een Kinderrechter maakt BJG daar gretig gebruik van want het brengt geld in het laatje over de rug van een kind. Ook dat is kindermishandeling, onder de noemer “in het belang van het kind” wat een dooddoener van die incompetente jeugdbeschermers (zakkenvullers).

  11. Barak jongen gisteren avond speelde je nog ches best met opa de vriend die je in hem altijd had en hebt ,
    je hebt er voor gekozen mee te gaan jeugdzorg voert de opdracht van de gezaghebbende uit , in jou praten en gedrag straal jij de Sereniteit uit , die het al oude volk zo bekend is, sereen en gelaten vroeger als het weer eens mis was bij je thuis belde je opa en oma ,die kwamen dan , opa sprak met de strijdende partijnen om weer rust te brengen en oma zat bij jou op de trap terwijl je beefde mijn armen om je heen , je mocht dan altijd mee naar het huis van opa en oma om weer tot rust te komen ,
    vandaag ga je weg ons verdriet is groot , vanavond slaap ergens waar oma haar armen niet om je heen kan slaan wel kan en zal ik in gedachten bij je zijn .samen met opa .
    je hebt de sereniteit van het al oude volk !
    geleerd van Opa
    ik wil je zeggen we houden erg veel van je ,maar dat weet je ,
    laten we daarom eidigen met wat het al oude volk ook altijd zegt
    Hij die een leven redt , redt de hele wereld ..
    hij die een leven verwoest of dood , verwoest of dood de hele wereld , en laten we het oordeel daarom maar laten in ZIJN hand
    een stukje van ons gaat met jou mee
    dag Barak
    oma .

    1. Bedankt voor dit mooie serene stukje tekst Yvon. Mijn kwaadheid over dit optreden van jeugdzorg wordt er natuurlijk niet minder om. Ik heb nu de complete video online gezet. Heb je die al gezien?

  12. Ik kan me nu zo kwaad maken, heeft geen nut ik weet het.
    Ik ken barak niet maar pvd die knul heeft ook rechten.
    Ik zal dan wel een stuk info missen maar zo ver ik weet MAG dit wettelijk helemaal niet.
    Ze ontnemen hem zijn vrijheid zonder dat hij schuldig is aan een strafbaar feit.
    Er zijn kinderen (ik ken kinderen) waarvan er een minder dan een maand ouder is dan barak die ook niet thuis kan wonen die nu op begeleid wonen zit. Die vader heeft in alles tegen gewerkt en toch mag ze begeleid wonen.
    En barak, hij duz niet 🙁

  13. Ja Joep ik heb het gezien voral let ik op de rust en de sereniteit van onze dappere kleinzoon hij lijkt op zijn opa en beide ooms uit Israel moge de Allehoogste met hem gaan en onze armen zullen er altijd voor hen Barak zijn

  14. Die Middag toen Eivire D , Barak zonder geldige machtiging uit huis wilde halen stonden er aan de overkant ,van de straat 4 jongens te kijken ,, naar het tafreel wat zich afspeelde bij het huis van Barak zijn Tante ,, toen opa BoB naar beneden liep , maakte zich er een jongen los van het groepje ,en liep naar Opa BoB hij had tranen in zijn ogen ze gleden over zijn wangen , hij gaf opa BoB een hand , en zei huilend ,, Ik vind het zo erg BoB wat Edwin en Noa Barak aan doen ik vind het zo erg zo erg voor Barak ,, opa Bob sloeg de arm over de schouder van de jongen en zei ,, jij en ik weten wat ze Barak aan deden en doen kom jongen en de jongen Floris bleef huilen hij is 16 jaar en het stiefbroertje van Barak die Edwin Staliga heeft twee zoons uit zijn eerste huwelijk ,met Ester sion en Floris die waren daar vaak in het weekend dus weten veel zagen veel hoorde veel ,, en Barak was altijd de dupe Barak is het slachtoffer , niet de dader ik hoop dat Jeugdzorg dat eens inziet , maar ja 80.ooo per jaar per kind daarvoor vergeet Elvire D een hoop over de thuissituatie ,
    Barak zou als hij hier door is en genoeg liefde krijgt wat hem tot op heden ontzegt is hij zou omwille van zijn verwerking een boek moeten schrijven Barak hou moed je familly houd van je

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.