Cookies

Pleite(n)

laatst bijgewerkt op 28 maart 2019 ivm correspondentie VKC

Belangrijke kanttekeningen bij dit blog: De organisatie Kinderen Ouders Grootouders (KOG) is een van de organisatoren van het congres over ouderverstoting waarover inmiddels veel heibel is ontstaan. Mij is van de zijde van het KOG medegedeeld dat hun bestuur niet aanwezig zal zijn op de dit congres. “Niemand van het KOG-bestuur zal daar nu zijn” Er is toestemming om deze zin naar buiten te brengen.


Let op: de Facebookgroep “Herken Ouderverstoting” verwijdert inhoudelijke bijdragen die afwijken van die van de moderator. Ze verijdert tevens verwijzingen naar dit blog (met de ongemodereerde discussie in de commentaren). Mensen die buiten haar groep, op linkedin of op andere facebookgroepen op mijn blog wijzen worden geblokkeerd.

Veel sneeuw en ijs en een vastgelopen trein. Bekende taferelen hier, en ook op mijn vakantie/werkbezoek aan Finland als onderdeel van een grote rondreis door Europa. Maar in Finland treedt dat probleem op bij een meter sneeuw, en hier al bij de eerste centimeters geloof ik. Het leuke van dat soort vertragingen is altijd weer dat het het gesprek met je reisgenoten stimuleert.

In dit geval zat er een Finse advocaat tegenover mij op de terugweg van een twee dagen durende strafzaak. Na wat inleidende woorden kwamen we natuurlijk ook uit op mijn vraag hoe het staat met de “Rule of Law” in Finland. Met name interesseerde mij of in Finland rechterlijke uitspraken in het openbaar worden gedaan. Met een lichte verbazing zei hij “natuurlijk”en de zittingen zijn ook openbaar. Een telefoontje naar de rechtbank is voldoende om een uitspraak te pakken te krijgen. Ook in het familierecht, jazeker!

Ik legde hem nogmaals uit dat dat in Nederland niet het geval is en dat hij als strafrechtadvocaat zeker wel het belang van dit soort formele regels zou begrijpen onder andere in het licht van 6.1 EVRM.
Als dat in Nederland niet zou werken dan zou een collega van hem daar toch wat aan kunnen doen, veronderstelde hij. Die zijn bang stelde ik. Maar dan kan de Nederlandse “bar association” (Nederlandse Orde van Advocaten) daar toch wat aan doen meende hij. Die zijn ook bang (de voorzitter van de familierechtadvocatenclub heeft me dat een keer letterlijk verteld). Een licht ongelovige blik werd mijn deel. Toen we in Helsinki uitstapten vertelde hij mij nog dat hij na een blik op mijn website constateerde dat ik mij vooral over “custody” druk maak en dat dat in Finland allemaal wel goed geregeld is. Zelf had hij dan ook gezamenlijk gezag na zijn partnerscheiding.

Bij elkaar weer een mooi pleidooi voor een opheffing van de Nederlandse rechtersdictatuur. Maar ik zie dat een beetje zwaar in de laatste tijd, vooral vanwege de uitermate zieke opstelling van groepen als Herken Ouderverstoting en het Vader Kennis Centrum (:die dit soort opmerkingen niet kunnen verwerken) die juist een perverse coalitie aangaan met  nepwetenschappers als Corine de Ruiter die zelf de problemen veroorzaken waarvan, als het aan Herken Ouderverstoting ligt ouders elkaar de schuld (narcist! borderliner!)  moeten geven. Lekker bezig, ik kom er een dezer dagen op terug.
In plaats van dat ik tegen de klippen op blijf pleiten voor een vredige oplossing voor kinderen moet ik misschien gaan zeggen “Ik ben pleite” Een dezer dagen meer hierover.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=frIpdHVOnnA&w=560&h=315] Wie is de advocaat die op reis gaat? Bijvoorbeeld naar een van die landen als Polen of Slowakije of Finland die mijns inziens af en toe de rechtstaat beter eerbiedigen.
hoezo Corine de Ruiter een pervers wetenschapper

Leest u vooral ook het commentaar op dit blog. Weliswaar lang niet zo lekker lezen als het blog zelf, maar zeer de moeite waard… tenminste als u ook de antwoorden daarop even leest. Ook erg interessant als je een idee wilt krijgen hoe denigrerend gedrag er uit ziet, een van de belangrijkste elementen van ouderverstotingsprogrammering. Maar zijn dat dan niet net de mensen die een congres organiseren om een einde te maken aan ouderverstoting? Tsja daar zeg je me wat…..misschien dat ze daarom Corine de Ruiter uit hebben genodigd die ook al zo fris tegen anderen kettert ( vaders, vaderbeweging ondergetekende) zonder daar argumenten voor te gebruiken.

19 antwoorden op “Pleite(n)”

 1. Tjonge Joep, wat doe je lekker zuur. Ik ben benieuwd of je mijn reactie laat staan. Goed keurt, waardoor deze reactie online komt, voor iedereen inzichtelijk. Daarnaast zal ik het zeker niet nalaten om deze reactie met iedereen te delen, als ook deze zure blog.
  Te triest voor woorden, om je heen meppen en er snel vandoor…dat doen kleine kinderen ook.
  Wat was het nou, beste Joep, beetje beledigd omdat jij niet als spreker bent uitgenodigd?! Ik zal jouw mails maar niet openbaren…Maar daar zit wel de pijn. Terwijl jij toch ook wel eens iets groots hebt mogen doen en zelfs in het buitenland….En nu komt er dus een symposium en we hebben de grote Joep over geslagen! Hoe durven we!
  Dus wat doet onze grote Joep, de Joep, die toch nog overal erkend in hoort te worden, die Herken Ouderverstoting vraagt om hem voortal heel veel erkenning op onze website http://www.herkenouderverstoting.com mbt de de geschiedenis (bereikt tot nu toe) toe te bedelen…Deze joep kan het niet nalaten alsnog een plasje te doen.
  Oke Joep, gedaan….oooooooop ik hoop dat jij je een grote vent voelt.
  Weet je waarom jij niet op dat podium staat beste Joep?! Omdat jij, behalve mekkeren en boos zijn, op dit moment niet bijdraagt aan de oplossing. Sta daar eens bij stil. Alleen maar wijzen, maar geen constructieve bijdrage en ook niet op het wetenschappelijke niveau dat de andere sprekers wel hebben. Daarom Joep, sta jij er niet tussen. En daarom denk jij even dit zo te moeten doen.
  De plenaire discussie ga jij uit de weg, die durf jij niet aan. Geen discussie op de inhoud.
  Bah.

  1. Annemarie; Op dit blog is geen sprake van censuur behalve voor mensen die consequent stalken. Er is tot nu toe slechts 1 reageerder die om die reden wordt geweigerd de rest wordt zonder enige moderatie direct geplaatst. Dat jij alvast zonder enige aanleiding censuur veronderstelt zegt vooral veel over jezelf. Jij bent zelf degene die eerder mensen zoals Ivo ‘jouw’ facebookgroep uit censureerde.
   Ik heb mijn verhaal met argumenten onderbouwd.
   Dat ik tevens vind dat ik best wel aan het woord had kunnen worden gelaten is inderdaad waar en daar sta ik ook nog steeds voor omdat ik denk dat ik oplossingen aandraag. Daar heb ik boeken en artikelen over geschreven daartoe ben ik misschien wel 50 keer op landelijke en regionale tv en radio geweest. Heb je dat al allemaal doorgevlooid om te durven constateren dat ik niet met oplossingen kom? Zie bijvoorbeeld: https://joepzander.wordpress.com/2013/05/23/afspraken-over-afspraken/ Er is maar een belangrijke waarheid: Het familierechtsysteem wil geen oplossingen daarvoor wordt er teveel verdiend. En jij werkt daar op een ingenieuze manier aan mee. Verder vindt je blijkbaar dat ik overal plasjes doe. Over zure vieze opmerkingen gesproken. In het algemeen ga ik zeer bescheiden om met mijn rol in veranderingen. Als je de mail die ik de laatste tijd met je heb gewisseld zou teruglezen dan kun je zien dat Cees van Leuven zich per mail afvraagt waarom ik de pluim van het voorelkaar boxen binnen de SP van gelijkwaardig ouderschap met als gevolg een wetswijziging, niet in mijn eigen reet steek in de door jou gehekelde geschiedschrijving. Gedraag je eens wat meer evidence-based zou ik je met je eigen woorden terug willen geven. Dan zou je ook weten dat er geen hoogleraar was in 1999 die zich waagde aan het onderwerp ouderverstotijng. Nu je er geld mee kunt verdienen, of althans er geen buil meer aan valt zijn ze er als de kippen bij.
   En per saldo, daarover gaat het in dit blog, is het aan het woord laten van de gewelddadig lasterend fantaserende Corine de Ruiter onder het mom dat ze hoogleraar is, een schandaal is van de grootste orde. En jij laat je lenen om anderen uit te sluiten en verdeeldheid te zaaien.

   1. En dan nog een klein inhoudelijk slot. Jij hebt een idee over het oplossen van ouderverstoting, dat mag. Je mag ook mensen aan het woord laten die het daarmee eens zijn ( Childress), maar dan zou je ook mensen aan het woord moeten laten die andere oplossingen aandragen. Ik heb daartoe overigens niet alleen op mezelf gewezen maar ook op Heleen Koppejan. Samen zijn we de enigen die in Nederland serieus werk hebben gemaakt van onderzoek naar ouderverstoting. Mijns inziens zijn jouw en Childress ideeen een manier om Spruijt alsnog gelijk te geven. Spruijt schreef onder andere dat het begrip PAS een soort atoombom zou worden in de conflicten over kinderen. En precies dat dreigt er nu te gebeuren als ouders elkaar met etiketten van geestelijke afwijkingen moeten gaan bestoken. Wat wel lekker verdient natuurlijk voor al die zogenaamd deskundigen als de Ruiter.

 2. Even een nuancering op een opmerking hierboven. Ik wil graag aan het woord komen op een congres, maar alleen als Corine de Ruiter afgevoerd is van de lijst en er met equality of arms kan worden gediscussieerd. dat betekent gekwalificeerde mensen die wat anders vinden spreektijd geven.

 3. Hieronder de tekst van mijn mailwisseling met Herken Ouderverstoting waaruit blijkt dat ik op verzoek van Marieke van Woerkom aan de geschiedschrijving werkte. Ik klaagde dat er niets werd gedaan met mijn opmerkingen en toen ben ik zo vriendelijk geweest om op verzoek het zelf voor een flink deel bij elkaar te schrijven zonder dat ik daarvoor om enige betaling heb gevraagd. Dat heb ik eerder wel gedaan voor dat soort klussen (sos-papa) . Dat ik ergens iets gebedeld zou hebben is dus volstrekt de omgekeerde wereld. (Chronologisch)
  >>>>> Op 11-11-18 om 18:13 schreef Marieke van Woerkom:
  >>>>>>
  >>>>>> Ha Joep,
  >>>>>>
  >>>>>> Bijgaand de link naar de tijdlijn op onze website.
  >>>>>>
  >>>>>> https://www.herkenouderverstoting.com/info-ouders/wat-is-het/bereikt-tot-nu-toe
  >>>>>>
  >>>>>> Klopt het overzicht van voor 2015? Ik hoor het graag van je.
  >>>> Op 18-11-18 om 13:08 schreef Joep Zander:
  >>>>>
  >>>>> Hoi marieke, nou daar valt wel het nodige aan toe te voegen. Dat er niets bereikt werd door Dwaze vaders en zo lijkt me niet waar.
  >>>>>
  >>>>> Misschien moeten we even met elkaar overleggen hoe je dit soort geschiedschrijving aanpakt…
  >>>>>
  >>>>> Er is heel veel terug te vinden in boeken van mij ( waarom wordt het begin van erkennen van PAS in Nederland 1999 boek van mij en toespraak Gardner niet genoemd???)
  >>>>>
  >>>>> geschiedenishoofdstuk in Gemist Vaderschap
  >>>>>
  >>>>> Diverse op door mij onderhouden sites
  >>>>>
  >>>>> groetjes
  >>>>> Joep Zander
  >>>>>
  >>>>> http://joepzander.nl +31 570-621784
  >>> Op 26 nov. 2018 om 11:10 heeft Joep Zander het volgende geschreven:
  >>>
  >>>> Dag Marieke en Anne Marie;
  >>>>
  >>>> Ik krijg jullie telefonisch niet te pakken dus even zo;
  >>>>
  >>>> Ik heb in maart en een paar weken geleden gereageerd op een verzoek van Marieke om wat te zeggen over jullie geschiedschrijving ( op https://www.herkenouderverstoting.com/info-ouders/wat-is-het/bereikt-tot-nu-toe)
  >>>>
  >>>> Ik heb daar weinig op terug gehoord en de laatste keer zelfs niets meer. Het is op zijn minst vreemd, en dan druk ik mij voorzichtig uit om de introductie van ouderverstotingssyndroom in 1999 in Nederland niet te noemen. Het woord is in de wereld gekomen door middel van een boek onder mijn redactie (veel werk van Rob van Altena) uitgegeven door het platform Samenwerkende Cliëntenorganisaties in Familie en jeugdrecht, die daarna samen met OVK op mijn suggestie een optreden van Gardner in Breda regelde waar het ministerie van J aan mee betaalde. Het is dus vanuit de basis gekomen. Nu net doen of slechts allerlei, op zich sympathieke mensen het hebben uitgevonden en verder gedragen doet erg veel onrecht aan de geschiedenis en daarmee aan de slagkracht van burgers zelf. De Raad vdkb is de term gaan hanteren onder druk van bezettingen. Het tweede boek van mij over OVS is door Hoefnagels besproken in het tijdschrift voor familie en jeugdrecht. En zo kan ik nog wel even doorgaan.
  >>>>
  >>>> Ik verzoek jullie dringend om een begin te maken met de aanpassing van jullie tijdlijn, graag zie ik de vreemde vermelding dat (oa) ik niets bereikt zou hebben zsm verwijderd worden.
  >>>>
  >>>> En graag even gewoon overleg over hoe het verder moet.
  >>>>
  >>>> Ik verstuur deze mail CC naar anderen
  >>>> Joep Zander
  >>>>
  >>>> http://joepzander.nl +31 570-621784
  >> Op 26 nov. 2018, om 12:04 heeft Annemarie van Mackelenbergh het volgende geschreven:
  >>
  >> Hi Joep,
  >>
  >> Ook voor ons is het belangrijk de geschiedenis goed op een rijtje te hebben!
  >>
  >> We hebben zo juist telefonisch afgesproken dat jij de geschiednis in bullets aan levert, dan is het een kwestie van kopiëren en plakken voor Marieke op de website.
  >>
  >> Groet,
  >> Annemarie
  >>
  >>> Op 26 nov. 2018, om 11:43 heeft marieke2206@gmail.com het volgende geschreven:
  >>>
  >>> Hoi Joep,
  >>>
  >>> Het is enorm druk momenteel; werk en herken ouderverstoting.
  >>>
  >>> Ik zal de aanpassingen nog deze week aanpassen.
  >>>
  >>> Groeten,
  >>> Marieke
  >>>
  >>>
  >>>
  >>>
  >>> Verstuurd vanaf mijn iPhone
  Op 26-11-18 om 21:42 schreef Marieke van Woerkom:
  > Hoi Joep,
  >
  > Heb zojuist de eerste aanpassingen gemaakt; ook artikel gevonden uit Trouw van 1999 over de kwaliteit van de Raad en Jeugdzorg (altijd al slecht geweest). Ik wacht jouw puntenlijst af.
  >
  > Groeten,
  > Marieke
  >
  >
  27-11 Joep Zander
  Hoi Marieke ( en Anne Marie),
  Bedankt voor de bereidheid om mijn aanvullingen in te voegen.
  Ik heb enige moeite gedaan (uren werk) om dit snel af te wikkelen. Het resultaat vind je bijgaand. Ik heb mijn alinea’s ingevoegd tussen die van jullie voorafgegaan door een asterisk* . Ik heb mij niet gewaagd aan een correctie van jullie passages dat laat ik aan jullie over. Mijns inziens staan daar fouten in.
  Ik heb geprobeerd mijzelf niet te veel te noemen, maar dat is hier en daar uiteraard onvermijdelijk. Ook bij veel dingen die onder naam van een organisatie staan heb ik meegedaan bijvoorbeeld. Maar ik beperk me graag. Bovendien vind ik dat je het gezamenlijke draagvlak moet accentueren. Dat ik iets verwoord of zo is niet alleen mijn verdienste bijvoorbeeld.
  Uiteraard is het nog lang niet alles wat er is gebeurd (advocatenacties, bezettingen kinderbescherming in tachtiger jaren, amershofberaad, mannen worden er beter van campagne, vadercentra, rechterscongres, lobby parlement, met vaders naar Europese hof, pamfletten rechtbank Zwolle, lentemarsen). Er zijn nog veel meer acties gevoerd, er is nog veel meer in de media geweest dan wat ik beschrijf!
  Ik heb geen links aangebracht. Mocht je dat willen dan kan dat alsnog. Veel van wat ik beschrijf is terug te vinden op internet. Zie daarvoor onder andere de linken die ik helemaal onderaan geef. Verder hebben jullie veel artikelen van mij in jullie archief die je dus kunt linken.
  Ik heb dit in hoog tempo gemaakt en er kunnen natuurlijk kleine foutjes in zijn geslopen. Maar ik denk dat het wel meevalt. Maar taalkundige correcties stel ik altijd op prijs.
  Ik stuur ook dit mailtje aan een aantal mensen door.
  Succes ermee
  Joep Zander
  http://joepzander.nl +31 570-621784

 4. Teleurstellend. Deze houding ten aanzien van het komende symposium dat in korte tijd georganiseerd is door Vader Kennis Centrum, Stichting Kog en Herken Ouderverstoting. De suggestie dat dit gedaan wordt uit financiële gewin overwegingen. Gemekker over ingeplande en uitgenodigde sprekers, ingegeven door persoonlijke frustratie had ik van jou niet verwacht. Uit ongefundeerde toespelingen en verdachtmakingen mag het publiek van De Grote Pedogoog de conclusie trekken dat de motivatie, basis en kennis op komend symposium niet op zuivere gronden en overwegingen plaats zal vinden. De Grote Joep stelt ieder goed bedoeld initiatief aan de kaak en doet wat in zijn mogelijkheden ligt om betrokkenen in diskrediet te brengen.
  Zo teleurgesteld.

  1. Mijn uitlatingen over Corine de Ruiter zijn zo gefundeerd dat ze inhoudelijk door het College van Bestuur van de Universiteit Maastricht zijn beaamd. Je gaat zonder enige grond beweren dat ik slechts uit frustratie handel. Dat kan dan alleen nog maar op jezelf slaan. Maar dát ik gefrustreerd ben, ja zeker maar daar deal ik mee, jij ook? Overigens laten jullie de Ruiter niet alleen spreken je neemt het door Ivo Vrijkotte en mij met goede gronden aangevallen zogenaamd wetenschappelijk artikel ook nog eens expliciet op jullie site op. Vanuit helikopterview bekeken is dat sadistisch.
   Misschien kunnen jullie je eens aanleren om met argumenten terug te komen in plaats van met slogans als “Grote Joep en Grote pedogoog (?)

 5. Daarvoor zie ik pas aanleiding wanneer jij zelf een symposium organiseert die gericht is op het leveren van oplossingen met een zo breed mogelijke aanpak en gericht op samenwerking en uitwisseling. En niet uitsluitend ter eer en meerdere glorie van je eigen standpunten.
  Hoe denigrerend om lekker veilig vanachter je toetsenbord te suggereren dat er een financieel belang bij ons meespeelt, en je eigen strijd met Corinne de Ruijter hierbij te betrekken. Wat een walgelijke methode om via-via verdeling en twijfel te zaaien bij belangstellenden en organisatie.
  Wij zagen elkaar in januari en in plaats van tijdens die gelegenheid openlijk het gesprek met ons aan te gaan, geef jij er kennelijk de voorkeur aan op deze wijze je podium te pakken?
  Wat hebben wij eigenlijk te maken met jullie persoonlijke vendetta tegen De Ruijter? De Ruijter is in het verleden ruimschoots op haar vingers getikt en door het stof gegaan, maar heeft daarnaast ook andere zaken te melden en bereikt.
  Finland lijkt mij een goed idee. Bulgarije of Hongarije ook. Overal is een goed idee waar jij het rechtssysteem beter acht. Zolang je dit soort kunstjes niet flikt, niet steeds conflicten initieert, is het overal prima.

  1. Je verzint nogal wat bijelkaar Iris. Ik vraag me af waarom ik dat allemaal nog zou gaan bestrijden. Verzinnen en liegen gebeurt in een handomdraai. Om dan bij mij het bewijs neer te leggen, dat ik alles uitgebreid moet ontkennen met bewijzen erbij lijkt me nogal onzin. Alles wat je hieboven beweert is stuk voor stuk onzin. Ik zal het nog even kort opsommen en verder reageer je maar een eind weg er is geen beginnen aan zo. Hierboven heb ik al de pertinente leugens van Anne Marie weerlegt. Ik heb ongeveer 10 symposia georganiseerd in de afgelopen 30 jaar. Dat jij daar toevallig niet bij was zegt misschien wat over jou, maar niet over mij. Ik pleit ervoor om achter het toetsenbord weg te komen. Daartoe heb ik me de afgelopen jaren heel veel op straat laten zien. Ik mag ook graag in herinnering brengen dat ik 12 dagen in het openbaar op de Brink hier een hongerstaking hield. De laatste keer was met de Gele Hesjes voor oa de rechtbank Arnhem. Oh ja en ook in de rechtbank waar je me het laatste zag. Ik kan me herinneren dat ik jou nog groette. Omgekeerd niet. Wie gaat dan een gesprek uit de weg? Waar liep jij mee met Patrick. Hij liep bijna langs je huis.
   Ik heb juist in het geheel niets persoonlijks met Corine de Ruiter, hoe kom je erbij. Ik heb gewoon voor alle door haar beledigde vaders een vader ondersteund met een algemene klacht over haar wetenschappelijke integriteit en haar banale uitspraken over vaders in het algmeeen. Je roeptoeterij is een goed voorbeeld van hoe het toegaat bij het programmeren van ouderverstoting. Ziekelijk framen, denigreren, liegen. Ik zou zeggen stop daar mee Iris.
   Oh ja en lees die geschiedenis die jullie zo ego vonden maar toch wel plaatsten ( waarom dan eigenlijk?) toch maar eens door.

   1. Ik moet hier toch nog even aan toevoegen dat ik nergens beweerd heb dat jullie er zelf geld aan verdienen, ik beweerde dat de professionals, wetenschappers als Corine de Ruiter er geld mee verdienen. En verder heb ik jullie facebookgroep op diverse manieren ondersteund waardoor dit congres mogelijk werd. Onder andere door jullie te verbinden met mijn contacten in dit wereldje, maar ook door jullei het recht te geven stukken van mij te publiceren en ik heb gratis een hele geschiedschrijving geschreven.

 6. Ik werd doorverwezen door de FB groep Herken Ouderverstoting, maar ik sluit me niettemin WEL aan bij jouw replieken. Massa’s zwaar aangepakte ouders zijn daar al weggelopen en het IS zwaar fout in Nederland en België. Er zitten zeer zeker mensen om die FB groep die tegen de belangstellingen ervan ingaan en duidelijk zelf ouderverstoters zijn, maar er zitten toch nog goede tussen. De FB groep van https://m.facebook.com/profile.php?id=374843769583831&ref=content_filter ofte Omz blogt is daarentegen uitmuntend en levert ook veel informatie door aan anderen. Het kernprobleem is de advocaten die geld verdienen en de instellingen idem dito. zij onderhouden elkaar terwijl zich nu ernstig de vraag moet stellen of we niet miljarden INTREKKEN in de begroting om ze net gezonder te maken. Neem het geval van Yvonne, 2 x 30 dagen opgesloten als in de ergste communistische staat net als haar zoon Max. Neem Lena en Febe en de gecensureerde websites op het niveau van het verboden boek van Yvonne.
  We kunnen nog veel leren qua openbaarheid van bestuur van Finland en zelfs van… Bulgarije waar ik woon. Benelux gaat zieltogend achteruit op dit vlak (niet op alle vlakken), Oostbloklanden vooruit (ook niet op alle vlakken). Ik ben eerlijk genoeg dat ik met negatieve vooringenomen ingesteldheid hier kwam… en terugkeer met de stelling dat niet jij zuur en bitter bent, maar degene die reageert misschien niet toegeeft dat advocaten niet de juiste mensen meer zijn om kinderen om te sluiten… Jean Marc Van Belle. +je

 7. Klopt Joep, ik reageer toch maar op hetgeen je schrijft en hierbij zal ik het qua openbare uitwisseling laten. In Arnhem groette je, terwijl je afscheid nam en vertrok….. in de voorafgaande uren liep je mij voorbij terwijl ik in gesprek was met AM en ondernam je verder geen poging tot persoonlijk contact. Dit verbaasde mij, gezien onze aanvankelijk eerdere vriendschap.
  Voor zover ik weet lever je nu commentaar op in vulling en inhoud van een symposium, dat door anderen wordt georganiseerd en gefinancieerd en waaraan je zelf niets bijdraagt Je was uitgenodigd om in de paneldiscussie zitting te nemen als deskundige, maar hebt hiervoor bedankt. Door emailwisseling te publiceren, geef je een inkijkje hoe je samenwerking met Herken Ouderverstoting is gegaan. Ik herinner mij dat ik jou belangeloos kosteloos behulpzaam ben geweest door o.m.zaken voor je te redigeren, met je te klankborden, naar de Veluwe ben gereden om met je van gedachten te wisselen over zaken die jou bezighielden.
  Wat jammer dat je nuzo met mij om meent te moeten gaan.
  Mij verwijt je o.a.niet aaanwezig te zijn geweest bij de wandeling van Patrick. De meeste mensen laten het mij altijd even weten wanneer zij voor een bak koffie langs willen komen. Wanneer Patrick de moeite had gedaan zijn voornemen kenbaar te maken, had ik daar misschien beter rekening mee kunnen houden. Kan me niet herinneren dat jij (of iemand anders) ooit aan mij persoonlijk hebt gevraagd waarom m ik daar niet bij was? Ik zat op dat moment in Egypte.
  Jammer dat je het nodig meent te vinden, je punt te moeten maken door anderen (persoonlijk) in discrediet te brengen. Door mij zomaar als leugenaar neer te zetten, heb je mijn vriendschap en sympathie in ieder geval voorgoed verspeelt.

  1. Er klopt iets niet in je verweer: “Ik herinner mij dat ik jou belangeloos kosteloos behulpzaam ben geweest door o.m.zaken voor je te redigeren, met je te klankborden, naar de Veluwe ben gereden om met je van gedachten te wisselen over zaken die jou bezighielden.
   Wat jammer dat je nuzo met mij om meent te moeten gaan.”
   Je bent dus niet belangenloos maar verwacht dankbaarheid, eeuwige vriendschap. Als Joep knokye, dan neem ik dat aan, ik heb hier geen enkele leugen van Joep gezien, en een aanval op mij of hou is hier geen aanval maar kritiek omwille van ‘ouderverstoting’
   Nog straffer JIJ eindigt op het einde met ECHTE verstoting ‘dat de vriendschap is gedaan’. Je bent dus echt een van de verstotende ouders. Wordt wakker, mensen zijn naïef de eerste maal, maar gaan vervolgens dieper lezen en vragen stellen.
   Stop ouderverstoting, stop gewoon verstoting (ouders, kinderen, vrienden, vijanden)!!!
   Ik had dit niet verwacht en Joep, dank u voor de serene en toch vrij zachte repliek. Wie is hier vrouwelijk zacht en wie is mannelijk agressief?
   Wat een vreemde uit de hand lopende emancipatie…
   Of gaat men mij nu ook verstoten en moet ik dan ook beginnen zagen voor alle werk dat ik ‘onbaatzuchtig’ heb gedaan om te stellen dat het helemaal niet onbaatzuchtig was maar ik van iedereen veel te hoge verwachtingen heb en niet tegen een vleugje terechte kritiek kzn die mij tot een beter mens moet maken (wie zonder zonde is, werpe de eerste steen)?
   Jean Marc Van Belle +je

   1. Voor vriendschap zijn een aantal kernnwaarden nodig. Zoals vertrouwen, integriteit, wederzijds respect.
    I.m.o.is hiervan geen sprake meer zodra je de ander openbaar uitmaakt voor ziekelijk framende leugenaar.
    Dat jij vriendschap vergelijkt met ouderschap, geeft te denken.

  2. Iris; ik ga je niet tijdens een zitting aanspreken, lijkt me logies vooral voor mensen als jij die het nodig vinden om voor dat rechterlijke tuig (sorry mijn oorspronkelijke woorden hier, maar rechters zijn wel georganiseerde criminelen, zie mijn laatste blog) nog te gaan staan ook. Ik ben niet uitgenodigd voor een deelname in een panel, wel voor een discussie met het panel. Overigens hebben jullie het zelfs vertikt mij op de hoogte te brengen überhaupt van dit congres. Ik hoorde het via Heleen Koppejan. Misschien vertel je gewoon de leugens van anderen na, maar ja… Ja nog bedankt voor dat klankborden , het lijkt me dat ik op de eerste plaats voor jou en op jouw verzoek voor jou en de faceboekgroep een klankbord was. Op deze persoonlijke zaken ga ik verder niet in. je hebt al genoeg privé-dingen hier de wereld in gegooid. Wonderlijk dat je denkt dat wij een vriendschap hebben en dat je dan toch geen enkele poging onderneemt om iets even eerst persoonlijk te bespreken. Dat je niet bij de wandeling van Patrick was zal ik je verder niet kwalijk nemen. Maar ik kan me niet herinneren dat ik je ergens anders bij een demonstratie of zo heb gezien. Jij neemt mij kwalijk wat je jezelf moet aantrekken. Of niet , maar verwijt het mij dan ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.