Cookies

Ouderverstoting, Triqs en de belangengroep Joep Zander

Het expertteam ouderverstoting heeft mij een mail gestuurd waarin ik wordt uitgenodigd voor een gesprek als vertegenwoordiger van de belangengroep Verpasseeerd Ouderschap. Nou ben ik tegenwoordig nog maar van twee belangengroepen lid en dat is de Bond van Beeldend Kunstenaars en de Fietsersbond en daar ben ik geen vertegenwoordiger van. Verpasseerd Ouderschap is wel de titel van een boek waarvoor ik als forensisch gespecialiseerd pedagoog de redactie voerde en een paar artikelen voor schreef. Het gesprek zou moeten gaan over de aanpak van de problematiek van ouderverstoting.

Ik heb van deze uitnodiging letterlijk uren wakker gelegen. Hoewel de begrippen ouderverstoting en ouderverstotingssyndroom in 1999 door mij in Nederland zijn geïntroduceerd en ik daar 5 boeken en vele (oa wetenschappelijke) artikelen over heb geschreven heeft het expertteam ouderverstoting tot nu toe gemeend mij als deskundige geheel te moeten passeren. Daarmee ben ik dus geheel passend in de titel van mijn boek weer eens verpassseerd, nu als deskundige. Verder werd er op kritiek op het onderzoek dat het bureau Triqs voor het expertteam deed gewoon niet gereageerd. Erger nog, de laatste mail werd gewoon niet geaccepteerd door de server van justitie omdat ik niet in het adresboekje van het expertteam zou voorkomen of zo.

Deze uitnodiging ziet er uit als een wat dubieuze manier om, bijvoorbeeld naar de initiatiefneemster van het hele gebeuren het Kamerlid Lisa Westerveld te kunnen zeggen dat ze mij toch wel wilden horen. Serieus genomen wordt ik op zo’n manier niet vrees ik. Bij dit alles is dan ook nog het dubieus opererende bureau Triqs betrokken. Nomen est Omen. Het getuigt van lef dat je je bureau zo durft te noemen, ongeveer hetzelfde arrogante lef waar de baas van dit alles (want het expertteam valt onder het ministerie van justitie) Grapperhaus gewoon het hele volk openlijk voor de gek houdt met zijn anderhalve meter. Zie ook mijn eerdere blogs over Triqs.

Ik kom graag op voor de belangen van kinderen en die staan lijnrecht tegenover die van wat zich in dit land een ministerie van justitie durft te noemen. Of de andere 4 groepen die voor dit gebeuren zijn uitgenodigd het belang van kinderen (en hun broodnodige ouders) voor ogen hebben, sommige wel denk ik. Sommige zijn er vooral voor de meerdere glorie van hun bestuursleden of als laffe hielenlikkers van het ministerie.

Is dit alles overschatting of minachting voor mij? Of misschien wel allebei tegelijk? En zo word het toch weer erg persoonlijk. Ik zou bijna verlangen naar zo’n belangengroep Joep Zander. Die moet er dan voor zorgen dat ik weer rustig kan slapen, want dat doe ik nu ik dit midden in de nacht schrijf niet. Als iemand nog een goed idee heeft over hoe met deze uitnodiging om te gaan is hij welkom. Op een of andere manier wilde ik toch maar komen opdagen al was het maar om eindelijk antwoord te krijgen op alle door mij eerder gestelde vragen. Ik houd jullie op de hoogte.

2 antwoorden op “Ouderverstoting, Triqs en de belangengroep Joep Zander”

  1. Beste Joep,
    Van alle Nederlanders ben jij zonder meer een echte deskundige. Ik hoop dat je voor ja kiest, maar ik hoop dat daarbij jou kritisch denkvermogen in dienst zal staan van oplossingsgerichtheid. Want hoe het ook tot stand gekomen is, er wordt jou een kans geboden die uniek is. Zet jouw macht aan kennis in, niet voor Joep maar voor kinderen zoals de mijne, dat is wat mij betreft bij jou in goede handen.
    Groet Evert

  2. Beste Evert, Dank voor je reactie en je compliment. Ik heb inderdaad aangeboden om wel te komen, maar niet onder het mom van een niet bestaande belangengroep onder een gestolen naam maar wel samen met 1 andere persoon. Ik wil wel straight blijven opereren. Ik hoop daarmee te voorkomen dat er allerlei scheve gezichten opdoemen van belangenorganisaties die wel bestaan maar niet zijn uitgenodigd.
    Dit leidde ertoe dat de uitnodiging aan mij om als belangengroep te opereren werd ingetrokken. Maar misschien dat die andere persoon…. Nou ja het is vreselijk ingewikkeld gemaakt door het expertteam. Ik begrijp nu dat ik wel als deskundige ga worden uitgenodigd. Ik ga het zien. Ik vrees overigens dat alle inbreng tamelijk voor de bühne is. volgens mij weten ze al lang wat ze willen en dat is dat plannetje van Cees van Leuven voor het schottensysteem. Daar is in het “onderzoek” ook al op vooruitgelopen. Dat schottensysteem kan een beetje zin hebben voor een aantal gevallen ok. Maar er wordt een toer van gemaakt die het niet waard is. Communicatie tussen ouders moet geen voorwaarde zijn voor omgang en zorgdelen. Paradoxaal genoeg is het stellen van communicatie als voorwaarde namelijk contraproductief. Er zijn nu ouders die geen belang hebben bij communicatie omdat ze dat “winst” oplevert in de familierechtarena. Maar ja uiteindelijk moet er nog heel wat anders gebeuren. afin lees mijn blogs en mijn site joepzander.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.