Cookies

Anja eruit Nanny blijft

Het kostte even moeite om de definitieve kandidatenlijst voor de SP in de Eerste Kamer te vinden. Maar ik heb hem nu toch. Anja Meulenbelt is eruit, waarmee het boegbeeld van ongelijkwaardig ouderschap, wat ze immers in persona vertegenwoordigde, uit het politieke spectrum is verdwenen. Nanneke Quik-Schuijt staat echter op de 8ste plaats, waarmee nog veel ellende behouden blijft. Zij was het immers die dwars op het amendement van haar partijgenoot Jan de Wit ging staan, die het gelijkwaardig ouderschap in de wet introduceerde.

Aan haar wijdde Peter Prinsen nog een prachtig weblog over waarheidsvinding en jeugdzorg. In een discussie met Peter Prinsen begreep ik dat er mensen zijn die haar een geweldig charisma toeschrijven. Misschien, dacht ik zelf, heeft Nanneke het charisma van de Nanny. Een doordenkertje. Als ik meer tijd heb kom ik hier nog op een en ander terug. Maar dat jullie het nieuws maar alvast hebben.

weblog Peter Prinsen
dossier waarheidsvinding
dossier Quik-Schuijt

naschrift: Ik heb uiteindelijk wel SP gestemd. Gelukkig stond QS op de 9de en niet op de 8ste plaats (foutje in de lijst die ik van het partijbureau van de SP kreeg). Ze is er dus net niet ingekomen.

schoutenweg 41 Deventer

0 antwoorden op “Anja eruit Nanny blijft”

 1. De SP staat in de peilingen op 7 zetels, dus misschien zijn we straks verlost van haar.

  Een soortgelijke reactie als die van Peter Prinsen op het gebied van waarheidsvinding heb ik toendertijd gemaakt n.a.v. het raadsrapport over mijn dochter. Dit rapport zorgde voor veel gefronste wenkbrauwen bij het hoger beroep van de drie rechters. Het enige positieve gevolg echter lag in het gegeven dat de betreffende raadsonderzoekster per direct de Raad verlaten heeft. Ik troost mij met de gedachte dat mijn spiegel haar wellicht wakker heeft geschud…

  1. Tsja, ik had per mail al een soortgelijke reactie gekregen. QS staat op eenmarginale plaats. Dat betekent dat elke stem op de SP er een is voor Quik-Schuijt. Daar komt nog bij dat het beleid van de SP om de draak die kindertjes eet (jeugdzorg) flink te voeden. Jeugdzorg is provinciebeleid. Kortom, hoewel zelf SP lid vrees ik dat er niets anders op zit dan te adviseren geen SP te stemmen deze keer.

 2. Volgens een peiling van Maurice de Hond van 15 februari gaat de SP tussen de 7 en 9 zetels in de Eerste Kamer krijgen. Dit is afhankelijk van de opkomst van de de kiezers.

  De kans is zodoende groot dat Nanny met plaats 8 rechtstreeks in de Eerste Kamer gekozen gaat worden. In het andere geval komt zij in de “wacht” voor er een SP’er de Eerste Kamer gaat verlaten.

  1. Bedankt Erik; ik heb hierboven al gereageerd op ongeveer hetzelfde punt. Ik heb intern bij een aantal SP-ers aan de bel getrokken. Ik weet niet zo goed wat ik er mee moet. Als de vlag er zo voor blijft staan zal ik moeilijk SP kunnen stemmen. Maar ik weet dan ook niet meer zo goed wat wel.

   1. Ik heb uiteindelijk wel SP gestemd. Gelukkig stond QS op de 9de en niet op de 8ste plaats (foutje in de lijst die ik van het partijbureau van de SP kreeg). Ze is er dus net niet ingekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.