Cookies

Ongehoorzaam

[youtube=http://youtu.be/0JVKC7ItmAs]

Overwegen om een val te zetten
En ze denken: ach, wie zal het zien?
Ongehoorzaam aan gebod en wetten
Lijkt hun plan onschuldig bovendien

Hoor hen altijd weer misleidend spreken
Onrecht huist voortdurend in hun hart
Hun keel is vaak een open graf gebleken
Met een stem die steeds de waarheid tart
……
Als er een god bestond zou ik hem smeken:
Toon uw gramschap en verhef uw hand
Maar er is geen god om zich te wreken
’t Ligt aan onszelf dat wij hier zijn beland

Ineens weg uit mijn Linkedin verzameling. Dan zal hij wel zijn heengegaan. Ja alweer anderhalve maand geleden blijkt. Peter Koene was al een tijd ziek. Ik beklaag me niet dat ik geen overlijdensbericht heb ontvangen. Zo dichtbij was ik nu ook weer niet. Maar eigenlijk zou ik zo’n linkedinverdwijning graag anders zien gaan. Maar afin Peter; ooit waren we samen aktief in de strijdmuziek onder andere zaten we samen in de redactie van het muziekblad Soliedair. Protestliederen kenden we in allerlei soorten en maten. Nieuw was de soort vaderprotest. Het “Wiegelied der omgangsgerechtigde vaders”, geschreven door mij en van muziek voorzien door Frans van Meel was de eerste in die soort die evenzogoed gewoon werd gepubliceerd in dat linkse liedjesmagazine. Geen feministe horen klagen. Maar, ik moet zeggen, het was wel een beetje een braaf protestliedje nog.

Een van Peter’s laatste liedjes heet psalm 151. We delen nog steeds dat verzet tegen en ongehoorzaamheid aan, het banale kapitalisme (luister naar het lied). Jeugdzorg van tegenwoordig vind ik persoonlijk het meest banale kapitalisme ooit vertoond. Ook kinderen zijn niet ontkomen aan de kapitalisering van alles wat ons lief is.

Dit laatste inzicht deelden we mogelijk niet. Ik heb het niet meer aan durven kaarten in Peter’s laatste maanden. Peter, ik wil je graag gedenken en aan je denken met een van je laatste liedjes. Als er misschien toch een God bestond dan vind hij dit lied vast geen belemmering om je in de hemel toe te laten.

Peter Koene website (waar ook de complete versie van deze psalm 151 is te vinden; gaat over kapitalisten)
Het wiegelied der omgangsgerechtigde vaders
Het IISG registratie wiegelied der omgangsgerechtigde vaders

2 antwoorden op “Ongehoorzaam”

 1. Jeugdzorg zit vol gefrustreerde banale moeders, welke of gescheiden zijn of nooit moeder zijn geworden, dus gaan ze daar lopen moederen!
  Jeugdzorg is een saditische uitvinding van deze tijd, heb met die walgelijke idioten te maken gehad, als man krijg altijd ongelijk ook ik dus, heden ten dagen ben ik nog steeds woest ook al is het meer dan 10 jaar terug

 2. Peter Koene, voor het eerst dat ik zijn naam hoor maar zijn Psalm 151 spreekt mij wel aan, met uitzondering dat ik wel in de God van Israel geloof. Ik geloof in Psalm 64.
  Ik heb wel genoten van zijn braaf protestliedje want zijn er vandaag de dag nog protestzangers?
  De tijden van Boudewijn de Groot, Armand en Cornelis Vreeswijk zijn voorbij! Herman van Veen heeft de handdoek in de ring gegooid met de zwijgende meerderheid.
  Hij is geen schim meer van wie hij was!
  Zoals een bekende blogger altijd schrijft Nederlanders zijn SBS hersendoden en verslaafd aan GTST en ( sport ) voetbal.
  Geef het volk minimaal brood en spelen en zij maken zich nergens meer druk om ook al worden zij belazerd door overspelige en homo-politici.
  Ondanks dat de homo propaganda op volle toeren draait net zoals in de tijd van de feminisme propaganda, is de feministische tsunami nog niet ten einde gekomen.
  Pff de oppositie is geen haar beter, kijk maar naar de affiche van D66 Amsterdam met hun poster van Modern Family.
  Ik kan geen links plaatsen op deze webblog maar dat laat ik aan Joep over. Kiezen voor D 66 gaat leiden tot nog meer ontvaderring en ontmoederring om lesbische stellen te bevredigen in hun onterechte moederwens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.